Guvernul a stabilit atribuţiile comisiei care va selecta administratorul Fondului Proprietatea

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 22 august 2008

Guvernul a stabilit atribuţiile comisiei care va selecta administratorul Fondului Proprietatea

Comisia care va selecta societatea de adminis-trare a Fondului Proprietatea va elabora regulamentul de organizare a licitaţiei internaţionale, caietul de sarcini şi va negocia forma finală a contractului ce urmează să fie încheiat cu societatea de administrare selectată, a decis, miercuri, Guvernul.

Guvernul a stabilit miercuri, printr-o hotărâre, competenţele comisiei care va selecta societatea de administrare a Fondului Proprietatea.

Potrivit actului normativ, regulamentul de organizare a licitaţiei şi caietul de sarcini, elaborate de comisie, vor fi aprobate ulterior de Guvern. Alte atribuţii ale comisiei sunt aprobarea efectuării plăţii din bugetul Fondului Proprietatea pentru serviciile consultanţilor financiari şi juridici angajaţi în procesul de selecţie şi negociere a formei finale a contractului cu societatea de administrare.

Comisia va înainta Guvernului forma finală a contractului ce va fi încheiat cu administratorul, urmând ca Executivul să-şi mandateze reprezentanţii în adunarea generală a acţionarilor Fondului. De asemenea, comisia va informa lunar Guvernul şi Consiliul de Supraveghere al Fondului cu privire la etapele parcurse în exercitarea atribuţiilor şi poate propune Executivului modificări ale legislaţiei.

Fondul Proprietatea a fost înfiinţat în scopul acordării de despăgubiri proprietarilor de imobile preluate în mod abuziv de regimul comunist, care nu pot fi restituite în natură.

În prezent, Fondul Proprietatea este în etapa de selecţie a administratorului de fond, în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), şi are deţineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb