Guvernul american nu are în vedere o salvare a Silicon Valley Bank

D.T.
Internaţional / 12 martie 2023

Guvernul american nu are în vedere o salvare a Silicon Valley Bank

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen susţine că lucrează îndeaproape cu organismele de reglementare din domeniul bancar pentru a răspunde la colapsul Silicon Valley Bank şi a-i proteja pe deponenţi, dar a precizat totuşi că nu este avută în vedere o salvare a băncii via o injecţie de fonduri publice, informează Agerpres.

"Vrem să ne asigurăm că problemele care există la o bancă nu se răspândesc la altele care sunt sănătoase", a spus astăzi ministrul american al Finanţelor într-un interviu.

Yellen a adăugat că a lucrat împreună cu organismele de reglementare "pentru a pune la punct politici adecvate care să răspundă la situaţia" provocată de cel mai mare colaps al unei bănci de după criza financiară din 2008, dar nu a dorit să ofere noi detalii.

"Vreau să fiu bine înţeleasă. În timpul crizei financiare au fost investitori şi proprietari ai unor bănci mari de importanţă sistemică care au fost salvaţi, iar reformele pe care le-am pus la punct înseamnă că nu vom mai face acest lucru", a spus Janet Yellen. "Dar suntem îngrijoraţi cu privire la deponenţi şi suntem concentraţi pe acoperirea nevoilor lor", a adăugat Yellen.

Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a preluat vineri controlul la Silicon Valley Bank, după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele Silicon Valley Bank a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane, arată sursa.

FDIC va proteja depozitele de până la 250.000 de dolari însă depozitele peste această sumă, şi care reprezintă 85% din conturile SVB, sunt în pericol. Întrebată dacă deponenţii îşi vor primi înapoi toţi banii, Yellen a refuzat să facă comentarii cu privire la detalii. "Suntem foarte conştienţi de problemele pe care le au deponenţii. Mulţi dintre ei sunt firme mici, care au angajaţi în întreaga ţară. Desigur acesta este un motiv de îngrijorare", a spus Janet Yellen.

Întrebată dacă guvernul american ar lua în considerare o preluare a SVB de către o bancă străină, Yellen a răspuns: "Aceasta este o decizie pentru FDIC, atunci când va decide care este cea mai bună soluţie pentru acest caz. Şi sunt sigur că au în vedere o gamă largă de opţiuni disponibile. Printre acestea se numără şi achiziţiile", a declarat Janet Yellen.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. When you told all repurchases are harmful to shareholders or to the country, or particulary beneficial to CEOs, you are listening to either an economic illiterate or a silver-tonqued demagogue (ch aracters that are not mutually exclusive).

    Cred ca domnului presedinte USA ii se aderesaza aceasta afirmatie. 

    s c cret 

    1. da , asa este = un democrat warren buffett acuza presedintele democrat ca este un ne-educat economic sau un demagog lingusitor sau amandoua .

      corect  

    ultima oara cand am citit nu am gasit 85% neasigurati!

    only 2,7% of SVB deposits are less than 250000$ 

    Meaning 97,3% aren't FDIC insured! 

    s c cret 

    1. In a reversal of what Janet Yellen said just hours ago, WaPo reports that federal authorities are "seriously considering safeguarding all uninsured deposits at Silicon Valley Bank" - and by extension any other bank on the verge of failure - and are weighing an extraordinary intervention to prevent what they fear would be a panic in the U.S. financial system. Translation: bailout of all depositors, not just those guaranteed by the the FDIC (

    astept caderea JP Morgan

    1. Si a BlackRock si Vanguard.

    USA nu are probleme serioase :

    Institutul International de Cercetare a Pacii din Stockholm, 

    arata ca in 2021 bugetul ptr. armata USA a fost MAI MARE 

    decat urmatoarele 9 TARI IMPREUNA, 

    acum Biden propune si mai mult 842 milliarde $ ptr. 2023

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb