Guvernul ia în calcul o posibilă asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei în domeniul proprietăţii

Ziarul BURSA #Politică #Legislatie / 21 martie 2005

Partidul Naţional Liberal (PNL) intenţionează să propună corecţii la legislaţia din domeniul funciar şi cea legată de proprietăţile imobiliare, premierul Călin Popescu-Tăriceanu enun-ţînd vineri, la finalul Delegaţiei Permanente a partidului, posibilitatea ca pentru viitorul pachet normativ Guvernul să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului.

Liberalii vor propune, ca elemente de noutate la Legea 10/2001, prevalenţa principiului restituirii în natură a tuturor imobilelor, eliminînd din actul normativ excepţiile - sedii de partide, ambasade, instituţii publice, în cazul acestora asigurîndu-se menţinerea destinaţiei pentru o perioadă de pînă la cinci ani, cu plata unei juste chirii. În plus, se va activa Corpul de Control din cadrul Autorităţii pentru urmărirea aplicării unitare a Legii 10, care să realizeze controlul fazei administrative a implementării legii şi se va urmări sancţionarea autorităţii locale şi centrale în cazul tergiversării nemotivate a soluţionării dosarelor de către structurile competente.

În ceea ce priveşte despăgubirile, PNL susţine neplafonarea despăgubirilor băneşti şi extinderea prevederilor actuale şi la Legile 501/2002 referitoare la proprietăţile cultelor religioase şi 66/2004. O atenţie aparte o vor acorda liberalii retrocedării bunurilor imobile care au apar-ţinut cultelor religioase, urmă-rind şi restituirea terenurilor intravilane libere, precum şi acordarea celorlalte măsuri reparatorii în cazul în care aceste terenuri nu mai sunt libere. PNL susţine restituirea lăcaşelor de cult aflate în proprietatea statului şi va milita pentru interzicerea înstrăinării imobilelor pen-tru care au fost depuse cereri de retrocedare sau schimbarea destinaţiei acestora, susţinînd lovirea de nulitate a actelor de înstrăinare. Toate aceste modificări vor fi în mă-sură, potrivit premierului Tăriceanu, să schimbe percepţia asupra Ro-mâniei în exterior şi să demonstreze că PNL este legat indisolubil de ideea de proprietate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb