Guvernul, invitat la prudenţă în anul electoral 2012

O.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 octombrie 2011

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire de peste două ore cu membrii Guvernului, pentru a-i informa asupra discuţiilor din reuniunea Consiliului European care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles. Premierul Emil Boc a declarat, la ieşirea de la această întrevedere, că mesajul de bază este "prudenţă maximă în context economic internaţional extrem de dificil, care, din nefericire, afectează şi România". Primul-ministru a precizat, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL, că la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu au participat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi miniştrii cu competenţe în domeniul economic şi al absorbţiei fondurilor europene, Ghorghe Ialomiţianu, Leonard Orban, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Ion Ariton. Emil Boc a precizat că s-a discutat despre perspectiva economică internă şi internaţională în baza Consiliului European, absorbţia fondurilor europene şi pregătirea vizitei delegaţiei FMI în România. "Voi informa Guvernul despre Consiliu şi perspectivele pe care le are România dacă nu se produce o capitalizare (a băncilor europene - n.r.) consistentă şi corectă", a anunţat şeful statului cu o zi înainte, la Bruxelles, după ce a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din statele membre UE. De asemenea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, după festivitatea decernarii emblemei "Onoarea Armatei României" din partea MApN, următoarele: "Anul 2012 şi cei care vor urma nu vor mai semăna cu anii 2009-2011.

România va trebui să forţeze ieşirea din criză, un proces greu, complex şi dificil. Ceea ce va cere, din partea întregii societăţi româ-neşti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfecţionare. Şi, mai ales, un efort de adaptare în viteză a economiei la un sistem competitiv. Eu cred că, în 2012, ţara se va putea angaja pe două fronturi: unul pentru însănătoşirea în continuare a bugetului şi al doilea pentru consolidarea creşterii economice. Altfel, doar tăind cheltuieli bugetare, s-ar putea să fim loviţi de alte şi alte dis-funcţionalităţi".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, a declarat că la întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost discutate mai multe teme economice, în contextul ultimelor evoluţii internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb