Guvernul olandez, presat de populaţie să primească copii refugiaţi din Grecia

A.D.
Miscellanea / 21 iunie 2020

Guvernul olandez, presat de populaţie să primească copii refugiaţi din Grecia

Proteste paşnice se desfăşoară în Olanda încă din luna aprilie. Oamenii adunaţi în centrele oraşelor încearcă să influenţeze guvernul să primească 500 de copii refugiaţi care trăiesc acum în taberele din insulele greceşti, informează The Guardian.

În luna Octombrie, Grecia a cerut guvernelor UE să primească 2500 de copii refugiaţi fără părinţi. De atunci, 11 ţări precum Norvegia şi Elveţia au promis să primească 1600 de copii din Afganistan, Pakistan şi Siria. Guvernul olandez nu se numără printre ele, menţionează sursa.

Acum, coaliţia olandeză condusă de Mark Rutte este pusă sub presiune de cerinţele populaţiei. 119 autorităţi locale, care însumează 9 milioane de oameni spun că sunt în favoarea primirii copiilor. Mai mult, oraşe precum Utrech şi Amsterdam s-au oferit să primească şi ele pe unii dintre copii, arată un studiu al Universităţii din Utrech.

Aproape 100 de persoane publice, inclusiv muzicieni şi comisari europeni au semant o scrisoare prin care cer guvernului olandez să răspundă la "strigătul de ajutor" al Greciei.

Joshua Nolet, cântăreţ de muzică indie, a vizitat taberele greceşti ale refugiaţilor în 2017. În urma unei vizite la tabăra Moria din Lesbos, el a declarat: " Sunt 20,000 de oameni care trăiesc într un spaţiu făcut pentru 3,000 de persoane. Ei stau la coadă cu orele pentru mâncare şi apă. Nu este normal să lăsăm asta să se întâmple, decizia guvernului nu reflectă ţara în care am crescut".

Oamenii adunaţi în centrele oraşelor păstrează distanţa socială şi ţin pancarde în mâini. Motivaţia colectivă e pur umanitară, după câte au declarat cei adunaţi la proteste.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E foarte bine! Sa vina toata lumea in Europa , ca e misto...

    Dar nu in Europa vor, saracii emigranti ei vor in Germania, Franta , Italia, Olanda, Belgia , UK.... 

    Votez pentru 101% ! 

    Avand in vedere valorile societatii umane si morala fara pata a cetatenilor rezidenti in tarile sus-mentionate INCURAJEZ toti emigrantii sa mearga acolo si sa ramana acolo toata viata. 

    Noi astia "balcanicii" suntem saraci, cu probleme constatate , plini de coruptie, calariti de MCV , afara din spatiul S, deci ce sa faca bietii oamenii la noi ? 

    Evident mai "este" si la noi samariteni arzand de dorinta si spirit civic sa primesca in casa un oropsit (sau mai multi) , le urez numai bine si ii felicit sincer cu conditia sa ii i-a pe viata si cu responsabilitate.

    Oamenii aia nu sunt fotografii de pus pe facebook sau sa ii arunci pe strada cand te plictisesti ...  

    Unii nu stiu nici macar conjugarea verbului "a lua"dar dau din gura pe aici.Nu este o greseala de tastatura,probabil nu si-au luat examenul de Capacitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb