GUVERNUL RUS: Rusia distruge un depozit de armament livrat de NATO, în vestul Ucrainei

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 iunie 2022

Rusia distruge un depozit de armament livrat de NATO, în vestul Ucrainei

Un depozit de muniţie - furnizată Ucrainei de către NATO - pentru armament străin a fost distrus cu rachete de croazieră de tip Kalibr, de înaltă precizie, în apropiere de localitatea Zolociv, anunţă astăzi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, conform News.ro.

Armata rusă face acest anunţ după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Occi-dentului să-şi accelereze livrările de armament în Ucraina.

Ministrul rus al Apărării dă asigurări că "rachete de croazieră (de tip) Kalibr de înaltă precizie au distrus, în apropiere de localitatea Zolociv, un depozit de muniţie pentru armament străin, furnizată Ucrainei de către state membre NATO, şi anume obuziere (de tip) M777 de 155 de milimetri".

Guvernatorul regiunii ucrainene Liov (vest), unde se află Zolociv, Maksim Kozîţki, anunţă într-o postare pe Telegram că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât o rachetă rusească deasupra acestui oraş, ieri, iar căderea acesteia s-a soldat cu şase răniţi uşor.

Potrivit presei ucrainene, armata rusă a distrus de fapt o firmă de transport.

Spre deosebire de estul şi sudul Ucrainei - puternic afectate de confruntări armate între ar-matele ucraneană şi rusă de trei luni şi jumătate -, vestul a fost doar sporadic ţinta unor atacuri ale forţelor Moscovei, care vizează instalaţii militare în care se află armament occidental.

Mai multe baterii de obuziere de tip M777 - piese de artilerie de ultimă generaţie folosite re-cent de către Armata americană (US Army) în Afganistan - au fost livrate de către Washing-ton Ucrainei în ultimele săptămâni.

În pofida acestui ajutor, Ministerul ucrainean al Apărării şi-a exprimat ieri seara regretul faţă de faptul că Kievul a primit doar "aproximativ 10% din armamentul" pe care-l cere Occiden-tului pentru a lupta pe teren împotriva armatei ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul, într-o discuţie prin vide-oconferinţă cu jurnalişti danezi, să trimită "cât mai rapid (...) arme şi echipament militar supli-mentare", pentru că "ruşii au de 10.000 de ori mai multe".

Armata rusă îşi concentrează în prezent ofensiva în Donbas, un bastion industrial în estul Ucrainei, unde încearcă să cucerească oraşele Sivierodoneţk şi Lîsîceansk.

Cucerirea acestor două oraşe ar permite trupelor Moscovei să lovească Sloviansk, în regiunea Doneţk, situat la aproximativ 70 de kilometri vest.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pacificarea Ucrainei continua.

    1. in ritm de melc, ca sa fie lucru bine facut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb