Guvernul suspendă obligaţia de certificare a declaraţiilor fiscale

Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2011

Guvernul a decis ca obligaţia impusă firmelor de a certifica declaraţiile fiscale anuale prin consultanţi fiscali să fie suspendată până la 1 ianuarie 2013, în încercarea de a "nu-i nemulţumi pe contribuabili" cu acest cost suplimentar şi a evita cazurile în care nu sunt depuse astfel de declaraţii. Decizia ca această obligaţie să fie suspendată pentru doi ani, până la începutul anului 2013, a fost luată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată recent.

Conform Codului de Procedură Fiscală, citat de Mediafax, declaraţiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice trebuie certificate de către un consultant fiscal înainte să fie depuse la administraţia financiară, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea.

Argumentul pentru care Guvernul a decis suspendarea acestei obligaţii este încercarea de a nu "nemulţumi" contribuabilii şi de a nu "prejudicia" relaţia acestora cu statul.

Astfel, Executivul justifică decizia prin "costul suplimentar pe care contribuabilii sunt nevoiţi să îl suporte prin existenţa obligativităţii certificării declaraţiilor fiscale anuale de către un consultant fiscal, înaintea depunerii la organul fiscal, precum şi prin faptul că menţinerea aces-tei obligaţii va atrage nemulţumirea contribuabililor, va produce prejudicii relaţiei contribuabil-stat şi va determina neconformarea contribuabililor cu prevederile legale în ceea ce priveşte obligaţiile de declarare". Obligativitatea certificării situaţiilor financiare anuale de către consultanţii fiscali a fost introdusă în august 2007, tot printr-o ordonanţă de modificare a Codului de Procedură Fiscală. Ulterior, această obligaţie a fost suspendată până la 1 ianuarie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb