Guvernul va fi obligat să organizeze alegeri parţiale anticipate la Cluj

Elena Deacu
Politică / 3 aprilie 2015

Curtea de Apel Cluj a dat, vineri, câştig de cauză PNL Cluj, care a intentat proces Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, rămasă vacantă după demisia lui Horea Uioreanu, decizia instanţei nefiind definitivă.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, instanţa a admis acţiunea Partidului Naţional Liberal - Filiala Cluj prin care a cerut Guvernului organizarea de alegeri anticipate pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ), sentinţa nefiind definitivă.

"Prin sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Cluj în şedinţa publică de astăzi (vineri-n.r.), în cauza privind pe reclamantul Partidul Naţional Liberal Cluj şi pârâtul Guvernul României, prin prim-ministrul Victor Ponta, s-a dispus admiterea acţiunii formulate de reclamant şi în consecinţă a fost obligat pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj sub sancţiunea nulităţii", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Cluj.

Copreşedintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, cel care a intentat proces Guvernului şi care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, a declarat că se aşteaptă ca reprezentanţii Executivului să atace soluţia judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, dar speră ca "acest proces să nu se întindă până după vacanţa judecătorească".

"În primul rând, vreau să le mulţumesc judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj pentru promptitudinea de care au dat dovadă, vreau să le mulţumesc şi în numele tuturor cetăţenilor judeţului Cluj pentru faptul că au înţeles că în momentul de faţă la nivelul Consiliului Judeţean Cluj există o instabilitate. Mă aştept ca cei de la Guvern să facă recurs la această decizie şi să încerce să întindă cât mai mult acest termen, eu sper însă că judecătorii de la Înalta Curte să fie la fel de prompţi ca judecătorii de la Cluj şi să judece acest proces cu celeritate, să nu se întindă până după vacanţa judecătorească", a declarat Mihai Seplecan.

Procesul intentat de PNL Cluj Guvernului s-a judecat, miercuri, la Curtea de Apel Cluj, Executivul nefiind reprezentat legal de vreun avocat, ci trimiţând o întâmpinare în care explică că la Cluj nu au fost organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, pentru a nu irosi "nejustificat bani de la bugetul de stat".

În ianuarie, Mihai Seplecan a depus, la Parchetul instanţei supreme, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pentru că nu organizează alegeri parţiale la preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul judeţului, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene, pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani. .

În prezent, CJ Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan (UDMR).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. perfect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb