Guvernul va subvenţiona cu un leu litrul de motorină utilizat pentru lucrările agricole

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 martie 2008

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, ieri, la finalul şedinţei de Guvern, că executivul va subvenţiona cu un leu litrul de motorină utilizată pentru lucrările mecanice de înfiinţare a culturilor agricole în anul 2008.

"Venim astfel în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal", a afirmat primul-ministru.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, suma totală a sprijinului financiar de care vor beneficia producătorii agricoli este de 60 milioane lei, iar fondurile vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2008.

Cu toate acestea, protestele anunţate de Agrostar continuă. "Solicitarea noastră a fost ca Ministerul Agriculturii să acorde subvenţia de un leu pe litrul de motorină iar Ministerul Economiei şi Finanţelor să reducă sau să elimine accizele şi atunci ar fi fost un ajutor pentru că preţul s-ar fi redus la jumătate, la circa 2,1 - 2,2 lei pe litru. Aşa este preţul pentru fermierii din Franţa de circa 0,44 eurocenţi. În situaţia dată noi vom continua protestele pentru că dacă preţul motorinei este la pompă de circa 4 lei, subvenţia de un leu înseamnă să plătim 3 lei, ceea ce nu ne ajută la nimic. Aşa Guvernul prăpădeşte banii degeaba când ar putea să facă altceva cu ei", a declarat ieri preşedintele Agrostar Ştefan Niculae, citat de NewsIn.

Agrostar a anunţat ieri că va picheta marţi sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ca urmare a lipsei de reacţie a autorităţilor la solicitările federaţiei legate de preţul la motorină, achitarea subvenţiilor restante din 2007 şi neachitarea plăţilor la hectar pe 2007.

"Lipsa de reacţie a autorităţilor la Programul de revendicări înaintat şi discutat cu federaţia Agrostar (preţul la motorină, subvenţia pentru legumicultori, pomicultori, zootehnie, achitarea subvenţiilor restante din 2007, calamităţile naturale de la porumb şi floarea+soarelui, neachitarea plăţilor la hectar pe 2007), ne determină ca începând de marţi, 18 martie, să începem acţiunile de protest printr-un pichet la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale începând cu ora 11.00", se precizează într-un comunicat de presă emis de Agrostar.

Federaţia a atras atenţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Guvernului României că lipsa de rezolvare a problemelor ridicate va duce la continuarea acţiunilor de protest într-un marş cu utilaje agricole în Bucureşti şi în ţară şi proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb