Hackeri ucraineni publică datele a 38 de milioane de clienţi ai celei mai mari bănci private din Rusia

F.D.
Bănci-Asigurări / 9 ianuarie

Hackeri ucraineni publică datele a 38 de milioane de clienţi ai celei mai mari bănci private din Rusia

Grupul ucrainean de hackeri Kiborg a publicat pe site-ul său întreaga bază de date a băncii ruse Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Federaţia Rusă, relatează EFE.

Datele publicate cuprind nume, numere de telefon şi numere de conturi bancare ale clienţilor şi se referă la persoane fizice şi juridice care lucrează cu banca deţinută din 2004 de oligarhul ruso-israelian Mihail Fridman, sancţionat de SUA pentru legăturile sale cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit colectivului Kiborg.

Alfa Bank neagă însă că ar fi fost victima atacului făcut public de Kiborg, care susţine că a acţionat în cooperare cu un alt grup de hackeri ucraineni denumit NLB.

Atacul cibernetic prin care Kiborg ar fi obţinut datele a milioane de cetăţeni şi entităţi din Rusia ar fi avut loc în octombrie anul trecut.

Media ucraineană semnalează marţi, citând o sursă din cadrul serviciilor de securitate de la Kiev, un alt atac cibernetic efectuat de comunitatea ucraineană de hackeri Blackjack împotriva unui furnizor de internet din regiunea Moscovei.

"Informaticieni din grupul Blackjack, care au probabil legături cu SBU, au atacat furnizorul de internet M9com din Moscova şi i-au distrus serverele", a declarat sursa pentru agenţia oficială de presă ucraineană Ukrinform.

În cursul acestui atac, hackerii ar fi şters 20 de terabytes de date ale companiei şi ar fi descărcat alţi 10 gigabytes de date de pe serverele de e-mail şi din bazele de date care conţin informaţii despre clienţi.

Potrivit sursei citate, această acţiune, care ar fi lăsat "părţi ale Moscovei fără internet", este un răspuns la atacul cibernetic asupra principalei companii de telefonie mobilă din Ucraina, Kyivstar, care a lăsat milioane de utilizatori fără servicii timp de câteva zile în decembrie. Kievul a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele atacului, unul dintre cele mai puternice de la începutul războiului în februarie 2022.

În acelaşi timp, Ucraina a anunţat marţi că pentru a doua săptămână consecutiv a respins atacuri cibernetice masive ale Rusiei asupra sistemelor de plată guvernamentale, a declarat marţi liderul parlamentar Danilo Hetmanţev, citat de Reuters.

Hetmanţev, preşedintele Comisiei parlamentare pentru finanţe, impozite şi vamă, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că hackeri ruşi au încercat să distrugă sisteme vitale pentru plăţile la bugetul ucrainean, adăugând că atacurile au fost respinse cu succes. El a mai spus că sunt posibile unele restricţii minore de acces pentru utilizatorii din străinătate.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Prin urmare, putem trece Ucraina pe lista tarilor care sponsorizeaza terorismul si putem arunca sustinerea Romaniei pe planul combaterii crimelor cibernetice. De ce ne mai inhaitam cu ucrainienii?

    1. Poate ucrainenii se cred în război cu Rusia, cu tovarășii tăi.

      un răspuns la atacul cibernetic... moment de reflecție

      Intrebare pentru ziaristi, pentru lumea politica.

       

      Avem o tara care practica crimele informatice la nivel de stat si impotriva tintelor civile, asupra persoanelor obisnuite. Romania, prin reprezentantii sai, a semnat un acord de asistenta in domeniul protectiei cibernetice. 

       

      "Acord între România şi Ucraina pentru digitalizare şi protecţie ciberneticăMiniştrii Bogdan Ivan şi Mykhailo Fedorov au semnat Acordul privind dezvoltarea comunicaţiilor electronice şi cooperarea în domeniile digitalizării şi protecţiei cibernetice." 

      Acum descoperim ca ucrainienii sunt si niste teroristi cibernetici care fura datele oamenilor obisnuiti si le publica. Cum putem noi, cetatenii romani, sa facem o plangere impotriva ministrului care a semnat o astfel de porcarie? Si cum putem forta statul roman sa rupa acordul? Este ca si cum Romania ar semna cu Mexicul un acord pentru prevenirea traficului de narcotice... in timp ce guvernul mexican tolereaza cartelurile drogurilor care au speriat America. 

      Statul Sovietic atacă informatic Ucraina fără să-i poată provoca pagube, în timp ce același stat Sovietic nu este capabil să-și protejeze entitățile private de atacurile statului pe care-l agresează.

      Statul terorist Rusia nu poate mai mult, te agiți de pomană. 

      Poti sa Ataci din Rusia - China - America si sa lasi "urme" (intentionate sau nu) de "traseu" sau "state" - Ucraina, Romania, Moldova, Uk....

      Nu este mare scofala... 

      s c c r e t 

      ...

    Jos ucraina banderista si criminalitatea ei din toate domeniile.

    1. E suferință mare la Tiraspol?!?

      Ai uitat sa o zici pe aia cu nazismul...

    astia probabil sunt hackerii aia buni...americanii probabil sunt mandri ca sponsorizeaza ucraina.....sictir maxim!

    1. Câtă durere s-a pornit! : Putler e mândru de voi!

      ...

    Rusnacia a pornit razboiul, acum culege roadele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb