Hăitaşii Uniunii Europene

Sorin Rosca Stanescu
Editorial / 1 mai 2023

Sorin Rosca Stanescu

Hăitaşi de presă. Hinghereala presei din România, făcută până în prezent de CNA, a fost doar o repetiţie generală. Pentru ceea ce se preconizează chiar acum, la nivelul Uniunii Europene. Un comitet european pentru servicii mass-media. Aşa se numeşte. Şi invocă drept bază juridică aşa-zisul Regulament UE privind libertatea mass-media. Sună frumos, nu? Şi arată ca lupul îmbrăcat în blană de oaie.

Pentru prima dată în România, jurnalista Iosefina Pascal a dezvoltat pe larg acest subiect incendiar. În viitor, acest comitet despre care aminteam mai sus va fi un fel de mega-CNA la nivel european, care uneşte şi coordonează toate CNA-urile naţionale. Prin intermediul acestora, comitetul de la nivelul UE va monitoriza toate serviciile media existente în statele membre. Nu numai televiziuni şi posturi de radio. Ci şi tot ceea ce este postat în mediul online, blogării şi jurnaliştii independenţi. Exact ceea ce-şi doreau cu atâta ardoare membrii Consiliului Naţional al Audovizualului din România. Cei care şi-au făcut mâna, hingherind până în prezent posturile de radio şi televiziunile de la noi şi sancţionându-le cu amenzi extraordinar de mari, ultima de acest fel fiind cea de 100.000 de lei dată împotriva României TV.

Aparent, toată această operaţie la nivel european va avea drept obiectiv combaterea dezinformării şi manipulării. Două noţiuni pe care Uniunea Europeană nu a fost până în prezent capabilă să le definească. Iar în absenţa unei definiţii, orice abuz este posibil. Fix ceea ce am văzut că face CNA-ul autohton. Lăsând la o parte faptul că ceea ce astăzi pare a fi o dezinformare sau o manipulare, mâine s-ar putea să se dovedească un adevăr dureros. Când aceeaşi Iosefina Pascal a dezvăluit pentru prima dată în lume ticălosul contract încheiat de Uniunea Europeană cu industria farma în numele statelor membre şi sub pretextul apărării cetăţenilor europeni de efectele Covidului, jurnalista a fost acuzată de dezinformare şi de manipulare. Şi, deşi somată din acel moment de mai mulţi jurnalişti europeni şi de europarlamentari să facă în mod oficial public contractul dezvăluit de Iosefina Pascal, Ursula von der Leyen a refuzat cu îndărătnicie, invocând faptul că are loc o manipulare împotriva ei. Însoţită, fireşte, de o gravă dezinformare. În scurt timp însă, s-a dovedit faptul că soţul acestei doamne era consultant Pfizer, lua bani de la acest colos farmaceutic, iar încasările erau direct proporţionale cu numărul uriaş de vaccinuri pe care statele europene au fost obligate să le achiziţioneze. O gaură financiară care numai pe noi ne-a costat peste un miliard de euro.

Exemple de felul celui de mai sus sunt nenumărate. Mă opresc însă aici. Cred că este suficient pentru a înţelege gravitatea acestui ultim demers pus la cale de mai marii Uniuni Europene. Se declanşează o veritabilă urgie generalizată împotriva libertăţii presei. Vom vedea lucruri mult mai rele decât isprăvile CNA-ului românesc.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Cum ramane cu fostul primministru citu si presedintele iohanis,privind contractele de vaccinuri covid?Tacre si atat?

    1. Din toata tarasenia cu COVID si vaccinuri, Romania a castigate zeci de miliarde de euro! Majoritatea tarilor occidentale au acordat sume consistente persoanelor afectate de restrictii, milioane de romani cheltuind respectivele sume in Romania, intr-un fel de concediu extins. Pe de alta parte, numarul celor care s-au reintors in tara in timpul si dupa pandemie a crescut, multi dintre cei reintorsi venind cu experienta si bani.

      Nu stiu ce ai fumat,dar clar e marfa de calitate.

      Nici eu nu stiu ce fumuri iti dai tu, dar clar, put rau!

    Lucrurile sunt complicate. De ex Musk acum lasa pe Twitter orice, rusi propaganda, orice. Tu decizi la ce te uiti. Asa ca azi dimineata am vazut cum sunt electrocutati niste purcei, inainte de a-mi da seama despre ce-i vorba, i-am vazut cum se chinuie acolo sa moara. Filmulet pus de cineva care voia sa te convinga sa nu mananci carne.

    ... Mananc carne rar de tot sa nu fac deficienta de vit b dar oricum acum for sure nu voi mai manca deloc o perioada luunga. Deci libertatea totala a presei si a retelelor sociale e posibila? Sau e ok?  

    Si mie imi place de Josefina Pascal, este atragatoare si inteligenta , pacat ca au interzis postul unde aparea si o urmaream zilnic .

    Ne îndreptăm în zbor spre un soi de comunism corporatist bazat pe tehnologie, iar generațiile tinere, și nu numai, trăiesc deja în comun intr-o lume virtuală, rupte de realitate.

    Prin urmare, libertatea de a gândi și de a te pronunța liber nu prea mai interesează pe nimeni. 

    Pâine și circ să fie. 

    Da, isteria și dezinformarea create de oficialități prin mass-media în timpul plandemiei, minciuna care a persistat cu bună știință în legătură cu eficacitatea vaxului, acuzarea unor somități medicale din lumea întreagă de negationism și conspiraționism, sunt exemplele cele mai bune pentru ce ne așteaptă. 

    Vor urma și alte experimente sociale precum cel al lockdown-urilor, induse tot pe panică și frică.

    O cenzura in stil pur comunist preconizata de UE,in media+Tv+Internet,

    cei care nu canta pozitia "oficiala" sigur dezinformeaza şi manipuleaza

    exact asa zicea si facea Stalin  

    Articolul ma duce la gandul ca Bursa il plateste prea slab pe securistul asta si bate apropoul inspre pedepsita rtv de unde sigur suge mai mult.

    PAI DA! TRAIASCA ORWELLLll... lll!

    La noi nu e nici un pericol.Deja operatorii de mass media sunt aserviti total staului si unor forte oculte care,de 10-15 ani luctreaza intens si necontenit la indobitocirea poorului.Cei e nu se lasa cumparati ,se vor retrage sau vor i eliminati cu forta autoritatii dezinformatorilor

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb