Henley & Partners: "Există doar şase miliardari în Bitcoin, în lume"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2023

Henley & Partners: "Există doar şase miliardari în Bitcoin, în lume"

"Circa 425 de milioane de oameni din întreaga lume au deţineri în cripto", potrivit unui raport al firmei de consultanţă

Singapore, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite - cele mai potrivite ţări pentru investitorii în cripto, conform unui indice al Henley & Partners

English Version

Chiar dacă nu mai sunt în plină expansiune, cum se întâmpla când criptomonedele erau la apogeul popularităţii lor, acestea rămân o formă de investiţie preferată de multe persoane, în special cele tinere. Circa 425 de milioane de oameni din întreaga lume au deţineri în cripto, fie că este vorba de Bitcoin sau o altă monedă digitală, potrivit raportului Crypto Wealth al Henley & Partners, ce a fost publicat în această săptămână de compania de consultanţă în investiţii, conform CNBC.

Pe de altă parte, potrivit unui sondaj realizat de Pew Research în aprilie, 75% dintre americani nu sunt convinşi că investiţia, tranzacţionarea sau utilizarea cripto este sigură sau dacă se pot baza pe instrumentele disponibile în prezent pentru a folosi criptomonedele. De asemenea, 45% dintre cei chestionaţi au afirmat că investiţiile lor nu au mers atât de bine precum credeau şi doar 15% au spus că aşteptările le-au fost depăşite.

Dar se pare că există şi persoane ce au avut succes în lumea cripto, care acum au deţineri în valoare de milioane sau chiar miliarde de dolari americani, potrivit Henley & Partners.

Potrivit raportului firmei de consultanţă, 88.200 de persoane au active cripto de cel puţin un milion de dolari, sub 1% din totalul celor care deţin astfel de active, iar dintre aceştia, circa 40.500 au investiţiile în Bitcoin. Centimilionarii, adică cei ale căror deţineri în cripto sunt evaluate la peste 100 miliarde de dolari, erau doar 182, între care 78 erau concentraţi pe Bitcoin.

Conform Henley & Partners, în lume există 22 de persoane ale căror deţineri în cripto valorează peste un miliard de dolari, şase dintre aceştia având investiţiile în Bitcoin - o proporţie mult mai mică decât în rândul milionarilor sau centimilionarilor cripto.

În momentul redactării raportului, întreaga piaţă cripto era evaluată la circa 1,18 trilioane de dolari, confrom CNBC.

Adopţia cripto în lume

Firma de consultanţă a dezvoltat şi un indice de adopţie cripto, care ia în calcul o gamă largă de factori, inclusiv gradul de adopţie publică, mediul de reglementare şi modul de impozitare al cripto. De asemenea, au fost avute în vedere elemente precum adoptarea infrastructurii cripto, inovarea şi factorii economici legaţi de utilizare.

"Indicele este proiectat pentru a arăta cele mai cele mai atrăgătoare opţiuni de migrare a investiţiilor pentru deţinătorii de cripto", au spus cei de la Henley & Partners într-o declaraţie publicată împreună cu raportul.

Singapore este pe primul loc în ierarhia generată de indice, urmând Elveţia şi Emiratele Arabe Unite. Statele Unite şi Marea Britanie s-au clasat pe locul al cincilea respectiv al şaptelea. Alte ţări din top zece includ Australia, pe locul al şaselea, precum şi Canada, Malta şi Malaezia, care s-au clasat pe locul al optulea, al nouălea şi al zecelea.

Singapore şi Emiratele Arabe Unite au primit punctaje de top deoarece sunt "prietenoase" în ceea ce priveşte impozitele pentru investitorii în cripto. SUA şi Marea Britanie sunt cu mult în urmă în această privinţă, sub primele zece locuri. Pe de altă parte, gradul de adopţie şi interesul publicului pentru cripto sunt mari în cele două ţări, Statele Unite ocupând locul al treilea iar Marea Britanie locul al patrulea, în această categorie (unde Emiratele Arabe Unite şi Singapore sunt pe primele două poziţii).

SUA sunt în fruntea ierarhiei în ceea ce priveşte adoptarea infrastructurii, care ia în considerare cât de comune sunt ATM-urile cripto, existenţa schimburilor de active digitale şi modul în care băncile locale integrează criptomonede, în timp ce Marea Britanie se află în fruntea categoriei legată de inovaţie şi tehnologie, coform Henley & Partners, scrie CNCB.

Investiţiile în criptomonede au devenit foarte populare în ultimii ani, în special în timpul pandemiei Covid-19, când au apărut multe aplicaţii de tranzacţionare pentru retail. Pe de altă parte, autorităţile de reglementare şi consilierii de investiţii avertizează asupra caracterului extrem de volatil al cripto, care îşi pot pierde rapid din valoare, iar multe ţări încă nu au reglementat investiţiile şi tranzacţionarea cu astfel de active sau companiile din spaţiul cripto. Prin urmare, protecţia este redusă iar investitorii şi banii lor sunt vulnerabili la crize precum colapsul exchange-ului cripto FTX de anul trecut, mai notează publicaţia americană.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. este interesan ca tarile cu pret energie si cost minare balon detin cripto iar tarile cu pret energe prabusit si cost minare deflat nu detin…

    oare de ce? 

    excess capita … 

    s c c r e t 

    1. Ininteligibil.

      Fumeaza mai putin, nene! 

      sa traducem:

      1. cauta pe net tari / state cu cost minare mica (energie si altele ieftine)  

      2. tarile cu cost minare mare derin cripto - au exces de capiatal 

      3. tarile cu cost minare mica nu au excess de capiatl si nici nu detin cripto… 

      este interesant cu o tara ca kuweit poate mina in marja de peofit mare cript so totusi nu se intampla asta la ei… cu asa moneda mai tare ca dolarul si cost energie mai mic… exonomia lor nu este / nu are nevoie momentan de specule.. iar cetatenii nici nu se lafaie in exces de capital.. 

      s c c r e t 

    si toti sase au facut ceva exit cand btc in pret bula aur!

    s c c r e t 

    aaa si inca ceva…

    niciodata in istorie nu au dat in america doar 3 banci faliment!!! 

    niciodata! 

    m ereu dau faliment in cascada… peste numarul de degete detinute de om la maini si picioare impreuna cu partenera lui catelul purcelul si bebelul! 

    s c c r e t 

    1. AHA. pai a spus powell ultima data cac vor lua decizia in fuctie de datele economice si de RISCURI. inainte zicea doar de datele economice, acum a tot repetat-o pe aia cu riscurile. cred ca riscurile la care se refera sunt legate de banci.

      garantat de banci!

      in usa urmaresc in timp real rata reala de dobanda ipotecara ce se afla in balon exact ca in spre 87-90 plus minus pe acolo… exact ca in 2004-2007 plus minus pe acolo… se afla in formare parabola… nu a trecut inca de punctul central! il trece anul urmator sau prin 2025… garantat in 2026 a trecut pe partea cealalta de gard…. 

      e cand dobanda trece pe partea cealata de gard acolo apare problema: toti fug sa faca refinantari la dob mai mica si pret mai mare… simultan vor face si cash out - sabie xu doua taisuri penteu banci - adica un fel de bank panic and crash… adic o coada la bancomate e asteptata in fata! 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb