Hidroelectrica ţinteşte un profit de 300 milioane de euro în acest an

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 aprilie 2015

Hidroelectrica a înregistrat un profit brut în valoare de 405 milioane lei în primul trimestru al anului, depăşind, astfel, dublul profitului brut raportat în cel mai bun an din istoria companiei - 2014, când societatea a raportat un profit brut de 178 milioane lei pe primele trei luni.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat: "Am creat premisele unui an excepţional pentru Hidroelectrica în 2015, iar dacă regimul hidrologic va fi similar cu cel înregistrat anul trecut, estimăm o producţie de peste 18 TWh şi un profit de peste 300 milioane de euro. Totodată compania îşi va consolida poziţia de lider în producţia de energie electrică în ţara noastră, aspirând la statutul de jucător regional în vânzarea energiei electrice şi pregătind astfel terenul pentru o listare de succes pe Bursa de Valori".

Hidroelectrica companiei arată, într-un comunicat, că performanţa s-a datorat atât nivelului ridicat al producţiei de energie electrică din perioada menţionată, fiind produsă şi livrată o cantitate de energie electrică de 4.711 GWh, cu 37% mai mare faţă de nivelul de 3.443 GWh produşi şi livraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi implementării unui management proactiv.

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o creştere semnificativă de 40% faţă de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei în primul trimestru al anului 2014 la 944 milioane lei în trimestrul I din 2015.

Rezultatele financiare sunt spectaculoase dacă sunt raportate la anul 2010, când Hidroelectrica a realizat cea mai mare producţie din istoria companiei, respectiv de 19,8TWh din care doar 4149 GWh pe primele 3 luni ale anului respectiv. Astfel, cifra de afaceri pe primul trimestru al anului 2010 a fost de 661 milioane lei, iar profitul brut de numai 83 milioane lei, reprezentând 20% din profitul brut înregistrat pe primele trei luni din 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb