Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acţiuni

Internaţional / 4 noiembrie 2021

Hili Properties plc listează la bursă 185 de milioane de acţiuni

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lansează o ofertă publică iniţială de peste 185 de milioane de acţiuni comune, cu valoare nominală de 0,20 euro per acţiune. Acţiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Malta, conform unui comunicat remis redacţiei.

Această emisiune de capitaluri proprii, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, are ca scop îndeplinirea obiectivelor Hili Properties de a-şi creşte portofoliul de active prin investiţii în imobiliare comerciale cu potenţial de apreciere pe termen lung, de expansiune în alte ţări europene şi, totodată, de sporire a rentabilităţii pentru acţionari.

Valoarea portofoliului Hili Properties este estimată în prezent la 115 milioane euro. Acesta cuprinde şase centre comerciale sub forma unor magazine alimentare în capitala Letoniei, Riga, un spital privat în Bucureşti - România, 11 proprietăţi care găzduiesc restaurante în cartiere comerciale cheie din Estonia, Letonia, Lituania, Malta şi România şi trei blocuri comerciale şi de birouri în Sliema, Marsa şi Floriana. Printre parteneri se numără Premier Restaurants, gigantul de supermarketuri suedez Rimi şi lanţul norvegian de chioşcuri de ziare Narvesen. Compania este în discuţii avansate pentru două achiziţii - o proprietate industrială construită recent în Lituania, închiriată unui brand internaţional, şi o altă proprietate din Varşovia, care găzduieşte un retailer de bricolaj.

Hili Properties plc oferă spre vânzare un total de 158.158.158 de acţiuni ordinare. Preţul de emisiune este de 0,27 euro per acţiune, ceea ce reprezintă o reducere de 7% la valoarea de 0,29 euro per acţiune şi se anticipează că Hili Properties plc va distribui dividende nete de 4% pe baza preţului de ofertă de 0,27 euro.

Informaţiile şi documentaţia, inclusiv prospectul şi formularele de cerere, sunt disponibile la adresa www.hiliproperties.com/ipo. Oferta este disponibilă până pe 26 noiembrie 2021, iar începerea tranzacţionării acţiunilor la Bursa de Valori din Malta este prevăzută pentru 16 decembrie 2021.

Portofoliul de 115 milioane de euro al Hili Properties se extinde în cinci ţări europene şi găzduieşte supermarketuri, săli de sport, restaurante şi un spital privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb