HILS Development investeşte 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes

A.F.
Companii #Construcţii / 3 septembrie

HILS Development investeşte 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes

HILS Development, companie antreprenorială dedicată dezvoltării imobiliare responsabile, anunţă obţinerea pre-certificării Green Homes pentru proiectul HILS Sunrise, marcând o premieră pentru zona de Est a Bucureştiului şi o inovaţie în portofoliul companiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Procesul de pre-certificare, desfăşurat pe parcursul a 3 luni, face parte din strategia HILS Development de a dezvolta proiecte rezidenţiale cu impact redus asupra mediului, care regenerează ariile urbane şi susţin comunităţi sustenabile. Investiţia totală, în valoare de 3 milioane de euro, include atât costurile de pre-certificare, cât şi investiţiile în tehnologii şi facilităţi necesare conformării la standardul Green Homes.

Pre-certificarea Green Homes atestă faptul că HILS Sunrise are un impact minim asupra mediului înconjurător şi garantează un nivel ridicat de confort pentru viitorii rezidenţi. Proiectul reduce consumul de energie şi emisiile de gaze cu efect de seră şi utilizează mai puţină apă, generând totodată mai puţine deşeuri. Acest lucru contribuie pe termen lung la combaterea schimbărilor climatice, protejarea ecosistemelor şi conservarea resurselor naturale.

"HILS Sunrise marchează o evoluţie remarcabilă pentru viziunea noastră de a construi la scară mare nu doar pentru acum ci şi pentru mâine. Proiectul are toate ingredientele să devină un studiu de caz pentru industria dezvoltărilor rezidenţiale din România - atât prin amploare cât şi prin complexitatea tehnologiilor folosite - de la regenerarea şi curăţarea terenului până la reducerea impactului asupra mediului atât pe durata construcţiei cât mai ales pe durata de utilizare a locuinţelor. HILS Sunrise va aduce beneficii importante viitorilor proprietari dar şi comunităţii în ansamblu," a declarat Iulia Iana, Marketing Director HILS Development.

Conform Romania Green Building Council, proprietarii unei locuinţe certificate Green Homes pot economisi 744 de euro anual în comparaţie cu o locuinţa de tip B similară ca suprafaţă medie, de aproximativ 70 mp. Aceasta se datorează ratei dobânzii mai mici cu aproximativ 9% pentru creditul verde (4.75% pe an faţă de 5.25% pe an pentru o locuinţă care nu deţine certificat Green Homes) si costurilor reduse pentru consumul de energie, care pot scădea până la doar 33 de euro lunar.

Conform Romania Green Building Council, proprietarii locuinţelor Green Homes economisesc anual până la 744 de euro datorită dobânzilor mai mici şi a costurilor reduse de energie. Programul Ipoteca Verde, gestionat de RoGBC, facilitează achiziţia acestor locuinţe prin bănci partenere.

Proiectul revitalizează un teren industrial dezafectat şi aduce inovaţii în utilizarea energiei regenerabile, facilităţi pentru vehicule electrice şi spaţii de depozitare pentru biciclete, măsuri de reducere a efectului de insulă de căldură şi soluţii eficiente de irigare şi reciclare. Materialele de construcţie au un conţinut redus de compuşi organici volatili, asigurând un mediu sănătos pentru locuitori. Apartamentele de la parter dispun de grădini private, iar sistemele avansate de monitorizare a energiei menţin costurile lunare la un nivel accesibil. Cu acces rapid la staţia de metrou Anghel Saligny şi proximitatea faţă de centre comerciale şi educaţionale, HILS Sunrise oferă un echilibru ideal între viaţa urbană şi spaţiile verzi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb