Hollywood-ul, exaltat după eşecul lui Trump în abrogarea "Obamacare"

Alexandra Cismaru
Internaţional / 26 martie 2017

Emblemă Obamacare (Sursa foto: Wikipedia)

Emblemă Obamacare (Sursa foto: Wikipedia)

Numeroase staruri de la Hollywood şi-au exprimat satisfacţia vineri, pe Twitter, după eşecul preşedintelui american Donald Trump în tentativa sa de a abroga sistemul de sănătate aşa-numit "Obamacare", introdus de predecesorul său, relatează AFP.

"Vorbeşti despre arta negocierii", l-a ironizat realizatorul de documentare Michael Moore, adversar feroce al preşedintelui republican, făcând aluzie la titlul unui best-seller al magantului sectorului imobiliar - "The Art of the Deal", citat de Agerpres.

Cineastul răsuceşte cuţitul în rană adăugând hashtag-ul #loser, termen utilizat frecvent pentru a-şi descrie adversarii de către preşedintele american, care se prezintă frecvent ca un "câştigător".

"Şeful majorităţii din Camera Reprezentaţilor îşi cere scuze acum că nu a fost capabil să distrugă vieţile a 26 de milioane de americani", a adăugat regizorul filmului "Bowling for Columbine", referindu-se la un raport al biroului de buget al Congresului care anticipa numărul de persoane care riscau să-şi piardă asigurarea de sănătate dacă reforma Trump era adoptată.

Actorul Paul Bettany, care a jucat în "Avengers" sau "Iron-Man", a spus că "Trump, astăzi, la 70 de ani, trebuie să creadă că nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să joace golf tot timpul... Dar, pe de altă parte, cam asta şi face", a spus el, referindu-se la numeroasele weekenduri petrecute în reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, din Florida.

Ceva mai dură, cântăreaţa şi actriţa Bette Midler a postat o fotografie cu o mănuşă medicală din latex cu degetul mijlociu ridicat şi cu menţiunea: "Găsit în faţa Trump Tower".

Muzicianul şi actorul John Legend celebrează "o adevărată victorie". "Visul dvs., ambiţia dvs. era de a obţine votarea unui proiect de lege care ar fi răpit asigurarea de sănătate unui număr de 24 de milioane de persoane. Din nefericire", a adăugat el.

La rândul său, actorul Marc Ruffalo a felicitat "rezistenţa pentru victoria sa asupra reformei din sănătate. Decenţa a câştigat!".

Rosie Perez a făcut, pe de altă parte, apel să nu se mai glumească ci "să le mulţumim aleşilor care au refuzat să voteze 'TrumpCare'", numele textului de lege care nu a obţinut susţinerea unei majorităţi parlamentare şi pe care guvernul Trump a preferat să-l retragă vineri.

Neînţelegerile din rândul republicanilor au fost principalul motiv al eşecului stângenitor al proiectului pentru sănătate şi probleme similare au fost evidente de luni de zile în planul fiscal, mai ales în ceea ce priveşte folosirea codului fiscal pentru stimularea exporturilor.

Preşedintele comitelului pentru fiscalitate din Camera Reprezentanţilor, Kevin Brady, a recunoscut că moartea proiectului care ar fi înlocuit Obamacare ar putea face mai dificilă reforma fiscală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb