HORAŢIU ŢEPEŞ, BILKA STEEL: "Estimăm o creştere de cel puţin 15% a cifrei de afaceri, în 2015"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 februarie 2015

"Estimăm o creştere de cel puţin 15% a cifrei de afaceri, în 2015"

Producătorul local de învelitori metalice (ţigle metalice) Bilka Steel vrea să-şi mărească cifra de afaceri cu cel puţin 15%, în acest an, ne-a declarat, ieri, Horaţiu Ţepeş, proprietarul companiei.

Domnia sa ne-a precizat că aceste estimări sunt bazate pe investiţiile realizate anul trecut pentru instalarea unor noi unităţi de producţie şi pe cele opt noi linii de producţie pentru ţiglă metalică şi accesorii pentru acoperiş, care vor fi instalate până la sfârşitul acestui an.

"În 2015, aşteptăm o creştere şi pentru produsele destinate sectorului industrial, ce va contribui şi la creşterea afacerilor Bilka", ne-a precizat Horaţiu Ţepeş.

În opinia domniei sale, piaţa de acoperişuri va înregistra o stagnare în acest an sau cel mult o creştere de câteva procente: "Considerăm că 2015 nu va fi cu mult diferit de 2014. Astfel, fără începerea unor proiecte de anvergură la nivel naţional şi într-un context incert din punct de vedere economic şi politic, nu credem că vom avea schimbări semnificative la nivel de piaţă. Pentru 2015, aşteptăm o creştere a ponderii învelitorilor metalice în totalul pieţei de acoperişuri".

Anul trecut, Bilka a avut afaceri de 134 de milioane de lei, în creştere cu 29% faţă de 2013. Totodată, compania a produs şi comercializat peste patru milioane de metri pătraţi de învelitori metalice.

Horaţiu Ţepeş a comentat: "Considerăm 2014 ca fiind cel mai bun an din istoria Bilka. Vorbim de un an în care am avut investiţii de 3 milioane euro, hale noi care se întind pe 27.000 mp, două noi linii de producţie şi aproximativ 26.000 de case acoperite".

Totuşi, şeful Bilka susţine că anul trecut a fost dificil pentru mediul de business, fiind lipsit de predictibilitate şi marcat de insolvenţe: "Am ştiut încă din primul an de activitate că evoluţia companiei trebuie să fie influenţată în cea mai mare măsură de strategia internă de business. Astfel, timp de 8 ani am investit peste 9 milioane de euro şi obiectivul principal a fost acela de a ajunge la o capacitate de producţie optimă, un sistem logistic performant, o gamă largă de produse şi o distribuţie la nivelul întregii ţări".

Conform sursei citate, Bilka va continua în 2015 planul investiţional demarat anul trecut, în valoare de 5 milioane de euro, pentru creşterea şi diversificarea producţiei.

Horaţiu Ţepeş a precizat: "În acest an, trebuie să acoperim halele achiziţionate în 2014 cu utilaje de producţie şi să investim în cele opt noi linii de producţie pentru ţiglă metalică, elementele sistemului pluvial şi accesorii pentru acoperiş".

În plus, planurile companiei pentru creşterea suprafeţei de producţie au în vedere achiziţia unei suprafeţe de 15.000 de metri pătraţi în apropierea fabricii din Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb