HORECA BUSINESS ACCELERATOR: Granturi de 17.000 de euro şi potenţial de investiţii de peste 100.0000 de euro

Comunicate de presă / 4 martie 2021

Granturi de 17.000 de euro şi potenţial de investiţii de peste 100.0000 de euro

Antreprenorii care vor participa la cea de-a doua ediţie a acceleratorului HoReCa Business Accelerator, organizat de Hospitality Culture Institute, vor avea acces la granturi în valoare de 17.000 de euro. De asemenea, fiecare echipă de fondatori din accelerator poate primi o finanţare de peste 100.000 de euro din partea fondurilor de investiţii şi a investitorilor tip angel care participă în program, conform unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, în cadrul HoReCa Business Accelerator, Hospitality Culture Institute şi UniCredit Bank, partener principal al programului, lansează granturile pentru transformarea digitală a afacerilor în valoare totală de 15.000 de euro, la care se adaugă un grant de 2.000 de euro, acordat pentru echipa de fondatori cu cel mai bun pitch de finanţare.

"HoReCa Business Accelerator îşi propune să ajute la dezvoltarea noilor businessuri de succes din ospitalitate. Antreprenorii din noul val trebuie să acorde o atenţie sporită componentei de digitalizare a afacerilor lor pentru că, în anul 2021, aceasta aproape că nu se mai încadrează la capitolul inovare ci este pur şi simplu o necesitate pentru toţi cei care vor să rămână relevanţi şi competitivi pe piaţă. Eficientizarea proceselor, reducerea pierderilor şi ajustarea rapidă a businessului în funcţie de preferinţele în schimbare ale consumatorului sunt doar câteva dintre beneficiile directe aduse de digitalizare," afirmă Robert Agarici, curator HoReCa Business Accelerator.

Cele trei granturi pentru transformarea digitală a afacerilor, în valoare de câte 5000 euro fiecare, vizează cele trei verticale de business din accelerator: servicii, produse, produse IT destinate industriei).

"Digitalizarea companiilor este o direcţie strategică pentru UniCredit Bank şi ne dorim să încurajăm antreprenorii să dezvolte şi să preia în activitatea lor proiecte cu o componentă de digitalizare, care să îi ajute să se adapteze mai bine actualului context de business. Cu atât mai mult, ne bucurăm să putem susţine prin intermediul proiectului HoReCa Business Accelerator acele industrii care, în contextul pandemic, au avut cel mai mult de suferit", spune Anca Ungureanu, Director Identitate şi Comunicare UniCredit Bank.

Programul HoReCa Business Accelerator oferă două tipuri de granturi:

- 5.000 euro X 3 - granturi pentru transformarea digitală a afacerii

- 2.000 de euro - grant pentru cel mai bun pitch de finanţare

Cea de-a doua ediţie a acceleratorului HoReCa Business Accelerator se va desfăşura în perioada martie-iunie 2021, iar antreprenorii din România, Republica Moldova şi din Diaspora se pot înscrie în accelerator până în data de 15 martie 2021.

Mai mulţi specialişti s-au alăturat echipei de traineri şi mentori a HoReCa Business Accelerator. Printre aceştia, Dragoş Doroş, fost preşedinte ANAF, în prezent Tax Partner KPMG, care va susţine un workshop de fiscalitate; Daniela Bodîrcă, CEO UniCredit Leasing, care va susţine un workshop de finanţare şi risc; Paul Voicu, Managing Partner Franchwise, care va susţine un workshop de francizare, Silvia Pop, HR School Branch UniCredit Bank, care va susţine un workshop de "Business Planning", Iulian Cazacu, preşedinte al Centrului de Dezvoltare Smart, specializat în atragerea de fonduri structurale şi naţionale şi Julien Zidaru, Senior Partner al DesignThinkers Academy Eastern Europe, care va susţine un workshop de Design Thinking.

Antreprenorii înscrişi în HoReCa Business Accelerator vor avea acces la un mentor pentru fiecare business, care îi va ghida şi le va oferi feedback pe toată perioada programului de accelerare, vor primi 100 de ore de workshopuri online, ţinute de către profesionişti de top din HoReCa şi industrii conexe şi vor participa la un pitch de finanţare cu cei mai importanţi investitori şi finanţatori din România.

Noua cohortă va fi dedicată startup-urilor cu un model sau idee de afacere în concepte de servire a mâncării şi băuturii (cafenele, restaurante etc.), concepte de produse (bere artizanală, produse de patiserie etc.) şi produse digitale dedicate industriei (softuri de gestiune, aplicaţii de rezervare etc.).

Prima ediţie a HoReCa Business Accelerator, organizată în perioada martie-mai 2020, a generat oferte de finanţare în valoare totală de 410.000 euro. Dintre antreprenorii care au absolvit prima ediţie a acceleratorului, 50% dezvoltă produse digitale, 25% creează concepte de produse dedicate sectorului şi 25% au un model de business bazat pe concepte de servire a mâncării şi băuturii.

De asemenea, 80% dintre proiectele înscrise la prima ediţie a HoReCa Business Accelerator au fost la nivelul de startup, iar 20% au fost idei de afaceri.

Printre trainerii, mentorii şi membrii juriului care se implică şi la a doua ediţie a HoReCa Business Accelerator se numără Dan Isai, CEO Salad Box, Radu Savopol - CEO 5 to go, Ray Iunius - CEO Winsedswiss, Utku Ogrendil, CEO SIBS Romania, Răzvan Gheorghiu-Testa, partener fondator al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Tinu Sebeşanu, CEO Trend Hospitality, Gabriel Iovu, CEO Expressoft, Mugurel Stan, professional coach, Traian Titirişcă, antreprenor şi consultant HoReCa, Bebi Oprea - Antreprenor HoReCa, Mihai Bârsan, fondator brandelier.biz, Dragoş Apostol, partener Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb