HORIA CONSTANTINESCU, PREŞEDINTELE ANPC: "Intenţionăm să confiscăm veniturile realizate din vânzarea carburanţilor cu preţuri artificial mărite"

E.O.
Miscellanea / 10 martie 2022

"Intenţionăm să confiscăm veniturile realizate din vânzarea carburanţilor cu preţuri artificial mărite"

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat controale la nivel naţional, pe lanţul de distribuţie a carburanţilor, după ce au fost înregistrate creşteri de preţuri neaşteptate pe lanţul de comercializare.

Dacă se va confirma că au fost practici comerciale incorecte, ANPC ia în calcul ca, împreună cu ANAF, să confişte veniturile realizate din această practică, cu preţuri artificial mărite, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC. Acesta a menţionat: "Toţi comecianţii de carburanţi au majorat preţurile într-un mod, cred, inexplicabil. Avem informaţia că există o benzinărie într-un judeţ, nu în Bucureşti, care a vândut combustibil cu 12 lei pe litru. Proprietarii benzinăriilor riscă să se încadreze la practici comerciale incorecte, în condiţiile în care vom demonstra că nu a fost justificată această majorare a preţurilor. Am solicitat modalitatea de transmitere de la structura lor centrală către fiecare dintre punctele de lucru a motivării majorării preţurilor imediate. Atat timp cât vorbim de stocuri achiziţionate într-o perioadă în care nu se justifică niciun fel de majorare, nu înţelegem de ce au făcut această creştere. Ar fi trebuit să aibă o justificare foarte clară în momentul în care au luat această decizie. O să culegem informaţii şi le vom centraliza. Analizăm dacă unii comercianţi au majorat preţul doar pentru că aşa au făcut ceilalţi. Avem acţiuni la nivel naţional şi, în momentul în care vom concretiza acţiunea noastră în acte de control, luăm în calcul sancţionarea pentru o practică incorectă. Dacă se va confirma că au fost practici comerciale incorecte, luăm în calcul, împreună cu colegii de la ANAF, ca pe lângă sancţionarea cu amendă între 2000 si 100000 de lei, să confiscăm veniturile realizate din această practică, cu preţuri artificial mărite, şi să trimitem aceşti bani către bugetul de stat".

Horia Constantinescu este de părere că această efervescenţă se va linişti, apreciind că a fost o "speculă" şi că cei care au cumpărat foarte mult combustibil seara trectă nu au făcut altecva decât să "dea apă la moară" comercanţilor care au crescut preţurile nejustificat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca erau supraimpozitate profiturile exceptionale conf. OG 114, nu mai era nevoie de anchete si certari. Se urmarea aplicarea fiscalitatii. Acum oare ce insemna interventia statului? De ce nu ancheteaza dublarea barilului de petrol mai intai??? S-au triplarea pretului gazelor?, Sau dublarea, triplarea etc tuturor preturilor???

    1. Si de acolo poate mai pica ceva. Daca sunt dusi prin PARADIS, oare cine poate sa-i mai vada? Sau in cel mai bun caz sunt dusi la MAMA LOR ACASA

      Si de acolo poate mai pica ceva. Daca sunt dusi prin PARADIS, oare cine poate sa-i mai vada? Sau in cel mai bun caz sunt dusi la MAMA LOR ACASA.

      Daca sunt confiscati (ma indoiesc mult in acest caz) oare unde ajung? Nu la stat? 

    Aha, deci Romgaz când scoate gaz din pământ nu are practici comerciale incorecte că vinde la prețul de azi care e enorm. Asta nu e practica comercială incorecta.

    Benzinarii aia care au văzut cerere nebuna au greșit că au mărit prețul. 

    Pe bursă ce se întâmplă când e cererea mare. Nu crește prețul? 

    Evident, legea pentru căței e alta. 

    ANPC minte cu nerusinare. Exista totusi stat de drept si Constitutie. ANPC pare desprinsa dintr-un regim totalitar stalinist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb