Horia Georgescu, fost director al ANI, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

D.I.
Anticorupţie / 14 februarie 2018

Horia Georgescu (Sursa foto: Twitter)

Horia Georgescu (Sursa foto: Twitter)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, astăzi, condamnarea la 4 ani de închisoare în cazul lui Horia Georgescu, fostul director al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), informează Digi 24.

Aceeaşi pedeapsă a fost pronunţată şi pentru avocata Ingrid Mocanu. Decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA au dispus, în aprilie 2015, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

În faţa completului de judecată au ajuns foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu, fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu şi Constantin Cătălin Canangiu. De asemenea, au fost trimişi în judecată experţii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drula.

Dosarul a fost trimis iniţial instanţei supreme, însă a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti după ce Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.

Procurorii anticorupţie precizează în rechizitoriu că, prin acţiunile sau inacţiunile lor, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu de 84.588.304 euro.

La ultimul termen, desfăşurat în ianuarie, Horia Georgescu şi-a susţinut nevinovăţia.

Cu ocazia acestei decizi, Horia Georgescu a scris pe pagina sa de Facebook: "După aproape trei ani, s-a finalizat prima faza a procesului penal în care am fost acuzat de DNA pentru abuz în serviciu, deoarece am votat rapoarte de evaluare supraevaluate, care nu respectau Standardele Internaţionale de Evaluare, deşi acestea fuseseră întocmite de experţi autorizaţi. Prejudiciul comunicat mediatic şi constatat de specialişti ai DNA în anul 2015 a fost estimat la 80 milioane euro. Am fost arestat preventiv timp de patru luni în mod abuziv şi nejustificat. Niciunul din cei peste 40 de martori audiaţi nu a declarat că am încălcat vreo dispoziţie legală sau că am acţionat cu interes pentru a favoriza persoane pe care nu le-am cunoscut niciodată. Experţii numiţi de instanţă spun că nu există prejudiciu, probele dovedesc că am respectat legea. Aştept că judecătorul să îmi facă dreptate".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb