Hotărârile acţionarilor One United Properties (ONE) din data de 10 septembrie, împreună cu cererile de intervenţie ale conducerii companiei privind înregistrarea deciziilor la Registrul Comerţului, vor fi soluţionate de instanţa de judecată, după cum reiese din raportul dezvoltatorului imobiliar publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Practic, compania a informat că în data de 21 septembrie a depus la Registrul Comerţului trei cereri de intervenţie cu privire la solicitările One United de a înregistra hotărârile AGOA şi AGEA din 10 septembrie, iar Registrul Comerţului a trimis dosarele împreună cu cererile de intervenţie spre a fi soluţionate de către Tribunalul Bucureşti.
O serie de hotărâri ale acţionarilor se referă la crearea unei clase de acţiuni cu vot multiplu pentru fondatori, demers care a mai fost respins de Registrul Comerţului, iar instanţa a confirmat decizia Registrului.
Concret, în data de 10 septembrie, s-a aprobat constituirea unei noi clase de acţiuni One (Clasa B), cu o valoare nominală de 0,2 lei şi cu vot multiplu, respectiv cinci drepturi de vot la o acţiune, şi conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale Vinci VER Holding SRL, societate aflată în proprietatea lui Victor Căpitanu şi OA Liviu Holding Invest SRL, deţinută de Andrei Diaconescu, în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare. Cei doi sunt fondatorii companiei.
De menţionat că, la aceste puncte de pe ordinea de zi, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu s-au abţinut de la vot.
Pe lângă crearea unei clase de acţiuni cu vot multiplu, în data de 10 septembrie a mai fost aprobată majorarea capitalului social al companiei cu suma de până la 228,81 milioane de lei, prin emisiunea a 1,144 miliarde de acţiuni noi, în urma încorporării a circa 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 - 2 iulie 2021. În cadrul operaţiunii, fiecărui investitor îi vor fi alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute.
De asemenea, a fost aprobată alocarea sumei de 32,5 milioane de lei ca dividende şi numirea unui invitat permanent la şedinţele Consiliului de Administraţie, în persoana lui Daniel Dineş sau al unui reprezentant al său, acceptat de membrii executivi ai Consiliului de Administraţie.
"În acest moment, cererile de intervenţie nu au impact asupra plăţii dividendelor, astfel cum aceasta a fost aprobată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor", se menţionează în raportul One de ieri.
Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin indirect, fiecare, câte 29,7% din companie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2021, 22:35)
Periculos rau DE TOT sa intri pe imobiliare de acum incolo,zau se vind apartamente in tara la preturi de PARIS, MILANO sau LONDRA . Apoi va veni socul din CHINA si va cuprinde tot globul,nu vad bine bursele pe urmatorii ani,bula se sparge curand.
1.1. Paris mon amour (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2021, 09:03)
Paris min 10,000E / m2.
One e chiar ieftin, dublu cat in blocuriele vechi.
Cumparati acum, pana cand nu ajunge la 3 RON
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2021, 14:31)
au luat azi cu 4.9M o cladire cat un ap cu 3 camere in Paris:)
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2021, 22:02)
Vedeti voi luni cadere mult mai mult decat va dau the one.