Hoteluri plutitoare de 4* gândite de o firmă de arhitectură navală din România

J.P.
Miscellanea / 6 octombrie 2020

Hoteluri plutitoare de 4* gândite de o firmă de arhitectură navală din România

GLO Marine, o companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4 destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m şi o lăţime de 9.5 m şi pot acomoda până la 28 de pasageri şi un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) şi un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp). Toate camerele au balcon, smart furniture şi console pentru controlul luminilor, televizorului şi aerului condiţionat. Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de şezlonguri şi zona de lounge. Fie că sunt atraşi de activităţi în aer liber precum pescuit, SUP, caiac, fie că îşi doresc doar relaxare, turiştii care aleg un hotel plutitor primesc garantat o experienţă memorabilă.

Radu Procop, Director de marketing GLO Marine: "Conceptele GLO Marine includ estetica şi confortul unui hotel de 4 şi oferă un spaţiu ideal pentru o familie sau un grup de prieteni care caută să petreacă o vacanţă departe de aglomeraţie. Designul hotelurilor este integrat în mod firesc cu natura şi tot la natură ne-am gândit când am decis că aceste concepte vor fi sustenabile - am inclus materiale eco şi sustenabile, energie regenerabilă, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot şi emisii, noi vom propune cumpărătorilor varianta de propulsie hibridă."

În ultimii ani, turismul în Delta Dunării a urmat un trend ascendent.

În 2018, activitatea turistică din Delta Dunării a avut o creştere record, cu aproximativ 70% mai mare faţă de 2017 (în timp ce creşterile înregistrate la nivel de ţară erau de 6%). În 2019, cifrele au păstrat o creştere generală, de 2%, dar cu o scădere a numărului de turişti străni, cauzată, probabil, de turismul de slabă calitate.

În ce priveşte hotelurile plutitoare, în prezent există 36 în Deltă, cu aproximativ 700 locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani şi cel mai nou 5 ani.

Liviu Gălăţanu, Director Comercial GLO Marine: "Multe dintre hotelurile existente în Delta Dunării au recenzii proaste, semn clar că design-ul lor nu se potriveşte cu aşteptările turiştilor din 2020, deci există o nevoie clară pentru un design nou şi fresh. În plus, tehnologia actuală permite construcţia unui hotel plutitor sustenabil la preţuri mult mai mici faţă de acum câţiva ani şi există şi multe oportunităţi de finanţare, prin fondurile structurale, de pildă."

Angelica Manea, Director Divizia de Finanţări BDO Business Advisory: "Aceste tipuri de investiţii pot fi finanţate din fondurile structurale aferente perioadei 2021 - 2027 pentru sprijinirea creşterii şi dezvoltării mediului de afaceri. Obiectivul acestor fonduri este de a ajuta IMM-urile să îşi dezvolte infrastructura şi serviciile, să îşi gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic în contextul specializării inteligente. Prin dezvoltarea de proiecte inovative se va asigura o dezvoltare sustenabilă a mediului de afaceri din România şi nu numai. De asemenea, acest concept se regăseşte în obiectivele de politici propuse la nivel de UE în domeniul promovării eficienţei energetice, reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi protecţiei mediului."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. hm...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb