Hotelurile Louvre, preluate de "Jin Jiang International"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 noiembrie 2014

Hotelurile Louvre, preluate de "Jin Jiang International"

"Jin Jiang International Holdings" Co., grupul care deţine Peace Hotel din Shanghai, a decis să cumpere "Groupe du Louvre", ca să se extindă la nivel global.

"Jin Jiang" a semnat un acord cu "Starwood Capital Group" din SUA pentru preluarea companiei hoteliere şi a subsidiarei "Louvre Hotels Group".

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii. Potrivit Wall Street Journal, care citează surse anonime, afacerea este evaluată la peste 1,2 miliarde de euro (1,49 miliarde dolari).

"Există o sinergie complementară puternică între Louvre Hotels şi Jin Jiang în privinţa portofoliului de branduri, a prezenţei geografice şi a bazei vizitatorilor", declară Yu Minliang, preşedinte "Jin Jiang", adăugând: "Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu managementul, angajaţii şi alte părţi interesate de Louvre Hotels Group pentru crearea unui spaţiu extins, astfel încât ambele părţi să crească la nivel global".

"Jin Jiang" se extinde după ce profitul său din primul semestru a crescut de peste trei ori, pe plan intern, în baza cererii de călătorii în China. Câştigul net al diviziei "Shanghai Jin Jiang International Hotels Group" Co. a crescut cu 222% în primele şase luni din 2014, la 422 de milioane de yuani (68,9 milioane de dolari).

Compania chineză deţine 50% din "IHR Group", care administrează 434 de proprietăţi hoteliere în 11 ţări, în principal în SUA.

"Louvre Hotels", cu sediul în Paris, este al doilea lanţ hotelier major din Europa, cu peste 1.100 de hoteluri în peste 40 de ţări. Tranzacţia "Louvre Hotels" cu "Jin Jiang" ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2015.

Luna trecută, unele surse citate de agenţia Reuters declarau că "Accor" SA, cel mai mare grup hotelier din Europa, se numără printre potenţialii cumpărători ai "Louvre Hotels".

Grupul de investiţii "Starwood Capital" din SUA a preluat "Louvre Hotels" ca parte a achiziţiei lanţului hotelier "Taittinger", în 2005. "Louvre Hotels" a cumpărat operatorul hotelier olandez "Golden Tulip" în 2009 şi este al doilea hotel low-cost din Europa, după "Accor". "Louvre Hotels" operează hoteluri clasificate cu una până la cinci stele, sub mărcile Premiere Classe, Campanile, Kyriad, Tulip Inn, Golden Tulip, Kyriad Prestige şi Royal Tulip.

Peace Hotel, construit în 1929, a fost considerat, de-a lungul deceniilor, "un paradis" pentru celebrităţile pe care le-a găzduit, printre care se numără actorul Charlie Chaplin şi dramaturgul Noel Coward.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb