Hotspot-uri de mare viteză în Braşov

comunicat
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 septembrie 2007

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI), în colaborare cu Primăria Braşov, a realizat două hotspot-uri de mare viteză care acoperă un spaţiu public în municipiu, acestea făcând parte din Proiectul "Hotspot în zone publice pentru furnizarea de servicii Internet către populaţie".

Secretarul de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Constantin Teodorescu a participat, joi, 6 septembrie, în Centrul Civic, la lansarea oficială a hotspot-urilor din Braşov.

Proiectul "Hotspot în zone publice pentru furnizarea de servicii Internet către populaţie" este o continuare a iniţiativei MCTI intitulată "Lasă-şi amprenta pe net", prin care, în anul 2006, au fost popularizate serviciile de Internet.

În cele două locaţii din Braşov (Centrul Civic şi Centrul Istoric - Modarom), utilizatorii pot accesa informaţiile de care au nevoie cu ajutorul unui laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placă de reţea WiFi sau cu un card PCMCIA de reţea WIFI.

Investiţia Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în proiectul din Braşov are o valoare totală de 39.912,27 lei, fluxul de date asigurat în broadband (bandă largă) având o viteză de 2Mb/s.

Caracteristicile tehnice ale echipamentelor şi fluxul de date permit accesarea simultană a serviciilor Internet de peste 30 de utilizatori.

Pentru realizarea acestui proiect Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a iniţiat o procedură de cerere de ofertă, în urma căreia Industrial Computer Group SRL a fost desemnată câştigătoare. Aceasta a furnizat şi a instalat echipamentele tehnice, subcontractând ca furnizor de servicii Internet compania UPC România.

Echipamentele au fost predate în comodat municipalităţii Braşov, iar începând cu anul 2008, aceasta va asigura şi fluxul de date necesar accesului la serviciile Internet.

Prin acest gen de proiecte, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei doreşte să stimuleze investiţiile în promovarea serviciilor Societăţii Informaţionale, inclusiv prin intermediul parteneriatelor de tip public-privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb