HS Timber Productions anunţă restructurarea operaţiunilor sale din judeţul Suceava

S.B.
Companii / 18 ianuarie 2022

HS Timber Productions anunţă restructurarea operaţiunilor sale din judeţul Suceava

HS Timber Productions a anunţat astăzi restructurarea operaţiunilor sale din judeţul Suceava, începând cu sfârşitul primului trimestru al anului 2022, într-un comunicat remis redacţiei.

În fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, va fi întreruptă. Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi va rămâne în funcţiune. Fabrica de panouri din lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate. Capacitatea de debitare a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri.

Principalele motive ale restructurării sunt provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum şi birocraţia laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producţia de energie verde şi vânzarea de certificate verzi sunt extrem de anevoioase.

Investiţiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă.

Aproximativ 600 de angajaţi vor fi afectaţi de restructurare. Compania face tot posibilul să le ofere cât mai multora dintre ei oportunităţi de a continua să lucreze în cadrul grupului în România. În celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a menţine impactul social la un nivel cât mai redus posibil.

În România, HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea şi o fabrică de panel în alte locaţii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi. Aceste fabrici nu sunt afectate de restructurare. Compania investeşte în continuare în modernizarea şi îmbunătăţirea operaţiunilor în unităţile respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb