HUAWEI: 5G este în fruntea cursei

S.B.
Companii / 27 octombrie 2022

5G este în fruntea cursei

Cea de-a doua zi a ediţiei Forumului Huawei Mobile Broadband (MBBF) a început la Bangkok cu un discurs al preşedintelui interimar al companiei, Ken Hu. "5G a evoluat mai rapid decât orice altă generaţie precedentă de tehnologie mobilă", a transmis Hu.

"În doar trei ani, am înregistrat progrese considerabile în ceea ce priveşte implementarea reţelelor, serviciile pentru consumatori şi aplicaţiile industriale."

"5G se află într-o creştere rapidă", a continuat el, "şi ar trebui să fim cu toţii mândri de progresele pe care le-am făcut. Dar putem face mai multe pentru a-i maximiza valoarea. Este necesar să lucrăm împreună pentru a valorifica pe deplin puterea reţelelor 5G şi să ne extindem către servicii precum cloud şi integrarea sistemelor."

Până în octombrie 2022, peste 230 de operatori din întreaga lume au lansat servicii comerciale 5G. În total, această industrie a înfiinţat peste trei milioane de terminale de bază 5G, acoperind peste 700 de milioane de abonaţi.

În telecomunicaţii, serviciile pentru consumatori reprezintă încă cea mai mare parte a veniturilor operatorilor. Pe măsură ce 5G devine tot mai răspândit, experienţa sa net superioară determină noi schimbări în comportamentul consumatorilor, inclusiv o creştere puternică a traficului video high definition (HD). Noile aplicaţii mobile care profită de vitezele mai mari şi de timpul de aşteptare mai mic ale tehnologiei 5G au dublat consumul mediu de date al utilizatorilor (DOU) şi duc la creşterea venitului mediu per utilizator (ARPU) cu 20%-40%, contribuind la creşterea constantă a veniturilor operatorilor din conectivitate.

În acelaşi timp, aplicaţiile B2B care folosesc 5G devin un nou motor de creştere a veniturilor operatorilor, producând o valoare considerabilă în industrii precum petrolul şi gazele, producţia şi transporturile.

Aceste aplicaţii nu sunt doar inovatoare - ele generează o valoare comercială reală pentru operatori. În 2021, de exemplu, operatorii chinezi au adus venituri noi de peste 3,4 miliarde CNY (aproximativ 500 de milioane USD) din peste 3 000 de proiecte 5G în sectorul industrial. Mai mult, aceste proiecte au generat, de asemenea, o sumă de 10 ori mai mare din date conexe şi servicii TIC integrate.

"Pentru a profita de aceste oportunităţi", a spus Hu, "sunt câteva lucruri pe care trebuie să le facem."

Construirea reţelelor pentru o experienţă mai bună a utilizatorilor

Dincolo de extinderea acoperirii, reţelele ar trebui să fie construite într-un mod care să optimizeze diferite tipuri de experienţă a utilizatorilor. De exemplu, operatorii chinezi şi-au optimizat reţelele pentru TikTok şi alte servicii video populare, reducând întârzierea primei încărcări cu 50% şi blocarea cadrelor cu 90%. Această experienţă video mult mai fluidă a dublat consumul de date şi atrage noi utilizatori către serviciile 5G.

Motorul dezvoltării 5.5G

Pentru a duce 5G la nivelul următor, Huawei a colaborat cu operatorii şi partenerii din industrie pentru a propune patru caracteristici pentru 5.5G, următoarea evoluţie a tehnologiei 5G: 10 Gbps downlink, 1 Gbps uplink, suport pentru 100 de miliarde de conexiuni şi inteligenţă autohtonă

Promovarea inovării în domeniul serviciilor pentru a maximiza valoarea 5G

Cu o lăţime de bandă mare şi o latenţă redusă, 5G poate fi integrat în cloud şi AI pentru a oferi servicii complet noi atât pentru consumatori, cât şi pentru întreprinderi. Furnizorii pot oferi noi experienţe, cum ar fi realitatea extinsă (XR), jocuri în cloud şi servicii de telefonie îmbogăţite pentru consumatorii individuali şi pot oferi întreprinderilor soluţii de transformare digitală mai cuprinzătoare. Acestea deschid noi căi de finanţare, oferind operatorilor de telefonie o oportunitate de a merge dincolo de conectivitate şi de a trece la servicii cloud şi la integrarea sistemelor.

Digitalizarea industriei este următorul pas al dezvoltării economice globale. Fiind un factor-cheie al transformării digitale, 5G deschide o lume de noi oportunităţi. Dar domeniul TIC trebuie să colaboreze pentru a le valorifica la maximum. "Dacă lucrăm împreună, putem impulsiona dezvoltarea cu paşi mari în reţelele 5G, în aplicaţii şi în întreaga industrie", a concluzionat Hu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb