Huawei anunţă noi tehnologii pentru dezvoltatori

J.P.
Miscellanea / 11 septembrie 2020

Huawei anunţă noi tehnologii pentru dezvoltatori

Ieri, în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference 2020 (Together) au fost anunţate actualizări majore pentru HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei Mobile Services), HUAWEI HiLink şi HUAWEI Research, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Huawei a dezvăluit în cadrul evenimentului şi şase noi produse care vor contribui la experienţa Huawei pentru toate scenariile - HUAWEI MateBook X, HUAWEI MateBook 14, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH FIT, HUAWEI FreeBuds Pro şi HUAWEI FreeLace Pro.

În cele trei zile de conferinţă (10-12 septembrie), Huawei va reuni dezvoltatori din întreaga lume prin diferite activităţi interesante, printre care se numără: Lakeside Talks, Tech. Sessions, Tech. Hour sau Codelabs. Programul celor trei zile va oferi dezvoltatorilor oportunităţi de networking, colaborare şi explorare a modalităţilor de a aduce fiecărui utilizator experienţe inteligente pentru toate scenariile.

Richard Yu, director executiv, CEO al Consumer Business Group, Huawei, a declarat: "Succesul Huawei în dezvoltarea ecosistemului este rezultatul sprijinului puternic din partea dezvoltatorilor şi partenerilor globali. Huawei îşi va deschide pe deplin tehnologiile de bază, capabilităţile software şi hardware pentru dezvoltatori, colaborând cu aceştia pentru a propulsa inovaţia unui ecosistem inteligent pentru toate scenariile."

Huawei şi-a anunţat în 2019 sistemul de operare HarmonyOS, cu experienţă de utilizare în toate scenariile. De atunci, pentru acest sistem a fost dezvoltată o gamă robustă de dispozitive, facilitând descoperirea rapidă a acestora, conexiunea instantanee, colaborarea hardware şi partajarea resurselor între mai multe dispozitive inteligente. Astăzi este anunţat HarmonyOS 2.0, cu un upgrade cuprinzător al capabilităţilor sale distribuite existente, incluzând bus-ul software, gestionarea datelor şi securitatea. Huawei introduce şi un cadru UX adaptiv, care le permite dezvoltatorilor să ajungă rapid la zeci de milioane de dispozitive şi utilizatori noi.

Prin cea mai recentă actualizare, HarmonyOS va fi oficial open source, iar dezvoltatorii vor putea avea acces la emulatoare, pachete SDK şi instrumente IDE. Proiectul open source intitulat OpenHarmony şi care va fi donat Fundaţiei OpenAtom, va fi lansat în etape, cu o versiune mobilă HarmonyOS beta planificată pentru o primă lansare pentru dezvoltatorii chinezi la finalul anului 2020. Richard Yu a anunţat în discursul său parcursul pentru HarmonyOS. "Începând cu 10 septembrie, HarmonyOS este deschis pentru dispozitive IoT 128 KB-128 MB precum televizoare inteligente, dispozitive purtabile, vehicule şi multe altele. În aprilie 2021 îl vom deschide pentru dispozitive de 128 MB-4 GB, iar în octombrie 2021, HarmonyOS va fi deschis pentru dispozitive de peste 4 GB.", a spus el.

Bazat pe tehnologia de distribuţie din HarmonyOS, noul EMUI 11 permite interacţiune dincolo de smartphone-uri. Noul sistem de operare le permite dispozitivelor să interacţioneze cu dispozitive IoT bazate pe HarmonyOS, oferind utilizatorilor o experienţă unică în toate scenariile, precum utilizarea camerei unui dispozitiv cu ecran mai mare pentru apeluri video. Procesul este alimentat de conexiunea fără atingere între smartphone şi dispozitive smartphone home bazate pe HarmonyOS, permiţând proiecţia ecranului şi multe altele.

Cu sprijinul a peste 1,8 milioane de dezvoltatori înregistraţi din întreaga lume, AppGallery şi ecosistemul HMS au crescut şi în acest an. AppGallery are în prezent peste 96.000 de aplicaţii integrate cu HMS Core şi peste 490 de milioane de utilizatori activi la nivel global. În plus, a înregistrat şi un record de 261 miliarde de descărcări şi distribuţii de aplicaţii în perioada ianuarie - august 2020.

Într-un singur an, capabilităţile deschise ale HMS Core 5.0 au crescut de la 14 la 56 de kituri, în timp ce numărul API-urilor a crescut de la 885 la 12.981, acoperind 7 domenii majore şi ajutând dezvoltatorii să inoveze şi să simplifice procesul de dezvoltare.

De exemplu, kitul CG din domeniul Graficii îmbunătăţeşte grafica, calitatea imaginii şi experienţa, precum şi eficienţa de randare a ecranului în gaming. Kitul de locaţie din categoria Servicii aplicaţii îndeplineşte cerinţele de poziţionare, oferind o acurateţe milimetrică în localizare, în funcţie de scenariu.

Huawei se angajează să îşi deschidă pe deplin capabilităţile software şi hardware de bază. Compania a deschis servicii software de bază cum ar fi navigarea, căutarea, hărţile, plăţile, kiturile de publicitate, pentru a accelera inovaţia în dezvoltarea aplicaţiilor, cât şi capabilităţi hardware precum cele de clasă mondială pentru cameră, capabilităţile AR pentru hărţi, instrumentele de comunicare şi transmisie şi capabilităţile de protejare a confidenţialităţii şi securităţii. Prin acestea, Huawei caută să abiliteze dezvoltatorii să creeze o nouă generaţie de aplicaţii inovatoare apreciate, în categorii diferite.

Huawei oferă suport extins şi pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să exploreze oportunităţi de afaceri în China şi pe alte pieţe globale, oferind servicii de consultanţă relevante, localizare şi integrare, marketing şi campanii.

Huawei va continua să extindă serviciile pentru dezvoltatori. Huawei construieşte trei laboratoare globale de cooperare ecosistemică în Rusia, Polonia şi Germania pentru a deservi dezvoltatorii globali şi pentru a oferi servicii de activare, testare şi certificare. Vor fi înfiinţate şi cinci centre globale de servicii pentru dezvoltatori în România, Malaezia, Egipt, Mexic şi Rusia, oferind servicii şi platforme locale pentru a-i ajuta pe dezvoltatori în dezvoltare şi inovaţie.

Ca limbaj standardizat al dispozitivelor IoT, HiLink distruge barierele dintre dispozitivele IoT de la diferite branduri şi producători, oferind o platformă unificată în care dispozitivele se pot conecta cu uşurinţă şi pot interacţiona perfect.

Anul acesta, upgrade-urile la HUAWEI HiLink vor fi realizate în cinci segmente cheie: conexiune, interacţiune, operare, furnizare de soluţii şi autentificare. Obiectivul este ca miliarde de dispozitive IoT să se conecteze cu uşurinţă, să fie gestionate şi controlate mai uşor şi să interacţioneze fără probleme pentru a permite un ecosistem hardware pentru toate scenariile. În prezent există 50 de milioane de utilizatori activi care contribuie în fiecare zi cu peste 1 miliard de solicitări de interacţiune între dispozitive, cu 400 de milioane de descărcări cumulate ale aplicaţiei Smart Life.

Automobilul este un alt principiu cheie al industriei IoT. Platforma HiCar va continua să abiliteze industria automobilelor. HiCar colaborează în prezent cu peste 150 de modele de maşini şi multe altele planificate, astfel încât în viitorul apropiat să se bucure cât mai mulţi proprietari de maşini de noua experienţă de călătorie inteligentă.

Huawei se angajează să dezvolte ecosistemul hardware IoT. Prin furnizarea mai multor dispozitive cu acces la platforma HiLink, acesta facilitează şi eficientizează dezvoltarea IoT, permiţând Huawei să sprijine simultan partenerii în stabilirea leadership-ului industriei în sectorul IoT.

HUAWEI Research, care se concentrează pe cercetarea front-end, deschide două capabilităţi cheie ale platformei: HUAWEI Research Kit şi HUAWEI Research Cloud. Aceste capabilităţi facilitează procese de cercetare inovatoare eficiente, accelerează inovaţiile tehnologice, incubează inovaţiile aplicaţiilor şi realizează rapid transformarea rezultatelor. Drept urmare, sunt abilitate instituţiile de cercetare ştiinţifică, instituţiile de inovare, organizaţiile industriale, instituţiile medicale şi alţi parteneri din industrie, generând dezvoltarea industriilor din toate sectoarele.

În sectorul sănătăţii, Huawei a sprijinit cercetarea sănătăţii inimii, asigurându-se că datele colectate sunt exacte şi diverse. În sectorul siguranţei călătoriilor, dispozitivele mobile şi purtabile colaborează inteligent cu automobilele pentru a aduce noi tehnologii de condus în condiţii de siguranţă, cum ar fi sistemul de evitare a coliziunilor şi de monitorizare a oboselii şoferului. În sectorul locuinţelor, Huawei valorifică capabilităţile de detectare wireless pe mai multe dispozitive pentru a oferi funcţii precum detectarea căderilor, monitorizarea neinductivă a respiraţiei şi poziţionarea spaţială.

Huawei va continua să dezvolte ecosistemul software şi hardware şi se angajează să deschidă în continuare tehnologii şi capabilităţi de bază şi să împuternicească dezvoltatorii şi partenerii globali să creeze împreună noi posibilităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb