Huawei România extinde oportunităţile profesionale oferite absolvenţilor de telecomunicaţii din România, prin intermediul parteneriatului încheiat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti

Comunicate de presă / 8 iulie 2021

Huawei România extinde oportunităţile profesionale oferite absolvenţilor de telecomunicaţii din România, prin intermediul parteneriatului încheiat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti

Huawei România extinde oportunităţile profesionale oferite absolvenţilor de telecomunicaţii din România, oferind acestora burse şi stagii de pregătire ca urmare a colaborării cu Universitatea Politehnică din Bucureşti. Compania consolidează următoarele etape ale parteneriatului educaţional cu UPB prin semnarea unui Memorandum de Înţelegere pe 3 ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Huawei îşi propune să construiască un ecosistem stabil, prin care să susţină activităţile de inovare, cercetare şi dezvoltare ale universităţii, oferind resurse TIC, oportunităţi de training şi locuri de muncă.

"Pe lângă prezenţa sa pe piaţa locală, Huawei se implică activ în educarea tinerilor care urmează o carieră în domeniu, prin programe de instruire şi stagii de pregătire, precum Seeds for the Future sau ICT Academy. Aceste programe îi ajută pe studenţi să acumuleze cunoştinţe de bază privind utilizarea noilor tehnologii şi să obţină acces la inovaţii în domeniu. Prin parteneriatul cu Universitatea Politehnică Bucureşti, ducem angajamentul nostru mai departe şi susţinem tinerele generaţii în procesul lor de evoluţie", spune George Zhang, CEO Huawei România.

Prin acest parteneriat, Huawei îşi va intensifica investiţiile şi eforturile în domeniul educaţiei din România. Această colaborare se va concretiza în oferirea de oportunităţi profesionale, de formare şi stagii de pregătire, precum şi acordarea de burse de inovare studenţilor eminenţi, pentru a aduce noi talente în domeniul telecomunicaţiilor şi IT în următorii 3 ani. Mai mult, Huawei va sponsoriza UPB cu dispozitive performante, va oferi profesorilor universitari cele mai noi studii de tehnologie şi rapoarte de analiză, precum şi consiliere în carieră pentru studenţii care urmează programe de licenţă.

"Suntem într-un moment în care tehnologia poate rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă omenirea. Prin colaborarea cu Huawei putem oferi studenţilor şi absolvenţilor resurse tehnice performante care le vor modela cunoştinţele şi le vor da posibilitatea de a explora limitele a ceea ce este posibil. Mulţumim Huawei România pentru încurajarea generaţiilor tinere să devină viitori profesionişti în domeniu! Tinerele talente duc inovaţia mai departe şi vor putea lua parte, astfel, la transformarea globală", a spus Prof.dr.ing. Tudor Prisecaru, Preşedintele Senatului UPB.

Anual, facultăţile din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti numără în jur de 3500 de absolvenţi care se inserează apoi pe piaţa muncii.

Deşi începând din 2019 s-a înregistrat o creştere pe piaţa românească în ceea ce priveşte procentajul specialiştilor în domeniul TIC, conform raportului DESI 2020, aceştia reprezintă o proporţie mult mai mică din forţa de muncă decât în UE în ansamblu (2,2% faţă de o medie a UE de 3,9). În schimb, ţara noastră are rezultate bune în ceea ce priveşte absolvenţii de TIC, situându-se pe locul 5 în rândul statelor membre, cu 5,6% dintre toţi absolvenţii de facultate provenind din acest domeniu.

Semnarea acestui Memorandum va sprijini evoluţia generaţiilor tinere, esenţială pentru dezvoltarea României şi crearea unui mediu economic productiv în contextul digitalizării accelerate la nivel global.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb