IANCU CARACOTĂ: "În timp ce Tudose şi Dragnea îşi reglează în public conturile politice, coşul zilnic al românilor se scumpeşte considerabil"

D.I
Politică / 13 ianuarie 2018

Iancu Caracotă (sursa foto: Facebook)

Iancu Caracotă (sursa foto: Facebook)

Senatorul PNL Iancu Caracotă critică disputa politică din interiorul PSD, considerând că partidul aflat la guvernare ignoră problemele economice ale ţării, se arată într-un comunicat PNL, remis astăzi redacţiei noastre.

"Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, publicate ieri, ne arată negru pe alb că alimentele coşului zilnic de supravieţuire al românilor s-au scumpit considerabil. Astfel, preţul fructelor, untului şi ouălor a crescut îngrijorător în decembrie 2017 în raport cu aceeaşi perioadă a lui 2016. Cu alte cuvinte, ouăle s-au scumpit cu 43,19%, untul cu 22,77%, iar preţul fructelor proaspete a "sărit" cu 11,06%", constată Iancu Caracotă.

Senatorul mai precizează că statisticile enumerate "se suprapun, din nefericire, pentru români cu accelerarea inflaţiei, creşterea dobânzilor bancare şi, mai nou, cu mărirea costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, cost suplimentar ce încarcă, evident, şi facturile românilor."

În aceste condiţii, parlamentarul îşi reafirmă preocuparea faţă de conflictul iscat recent în PSD: "atrag atenţia premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea că preocupările lor nu trebuie să fie legate de scaunul de ministru al doamnei Carmen Dan sau de reglările de conturi dintre ei, ci de nivelul de trai al românilor şi de siguranţa lor".

"Pe şeful Guvernului nu numai că nu-l interesează coşul zilnic al românilor, ci ignoră şi starea de nesiguranţă pe care oamenii o au după cazul poliţistului pedofil. Premierul ar fi trebuit să ia măsuri imediate la nivelul poliţiei române pentru ca filtrul de angajare în acest domeniu să devină, în cel mai scurt timp, unul eficient, nu dependent de subiectivismul decidenţilor", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb