IAR Ghimbav nu se aşteaptă să facă restructurări de personal în 2011

Ovidiu VRÂNCEANU,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie 2011

IAR Ghimbav nu se aşteaptă să facă restructurări de personal în 2011

Directorul companiei IAR Ghimbav, Neculai Banea, se aşteaptă la o productivitate mai mare din partea angajaţilor săi, chiar dacă pe total societatea va avea o cifră de afaceri mai mică şi un profit, de asemenea, redus. "Anul trecut am disponibilizat 200 de persoane, motiv pentru care ne aşteptăm la o cifră de afaceri mai redusă decât în 2010 şi la un profit mai mic, dar profitul şi cifra de afaceri pe salariat vor fi mai mari decât anul trecut", a mai precizat Banea.

Momentan, conducerea companiei lucrează la Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul în curs, aces­ta urmând să fie făcut public după ce va discutat în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie care va avea loc în perioada următoare. Cert este că anul acesta compania nu îşi programează disponibilizări de personal, ultima "restructurare de personal" având loc anul trecut, în luna aprilie, când au fost concediaţi 220 de angajaţi.

În luna decembrie acţionarii companiei au rectificat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii. Astfel, dacă la începutul anului veniturile estimate erau de doar 45,213 milioane de lei, în urma contractelor semnate în a doua parte a lui 2010 s-a ajuns la o estimare de 79,219 milioane de lei, în creştere cu 55%. De asemenea, şi cheltuielile au crescut faţă de estimările din luna ianuarie, cu 51%, de la 43,491 milioane de lei la 65,719 milioane de lei. Fondul de salarii al companiei a fost majorat cu 27% faţă de estimarea iniţială, valoa­rea acestuia crescând de la 8,297 milioane de lei la 10,670 milioane de lei.

În aceste condiţii, valoarea estimată a profitului la finele anului creştea cu 161%, de la 1,722 milioane de lei la 4,5 milioane de lei.

La baza modificării stau, potrivit unei informări adresate acţionarilor pe site-ul companiei, încheierea a două contracte de export cu Indonezia şi Oman, în valoare de 8,5 milioa­ne de lei, suplimentarea Contractului NATO - modernizarea unui elicopter PUMA 330 - cu 4,3 milioa­ne de lei, suplimentarea cu cinci milioane de lei a unui contract de echipare de elicoptere cu sisteme PLS şi staţii de radiolegătură TALON pentru elicopterele IAR 333 PUMA SOCAT ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi suplimentarea unui contract de revizii şi reparaţii cu SMFA cu 0,1 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb