IBM IMPACT 2013:  "22 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la Internet, până în 2020"

MIHAELA DALAR STANCA, Las Vegas, SUA
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 mai 2013

"Reunind conceptele de Big Data, Cloud, tehnologiile mobile şi de social business, companiile sunt ajutate să-şi reinventeze strategiile lor de afaceri, în special dacă vorbim de firme care activează în industriile tradiţionale", a subliniat Marie Wieck, manager general WebSphere la IBM.

"Reunind conceptele de Big Data, Cloud, tehnologiile mobile şi de social business, companiile sunt ajutate să-şi reinventeze strategiile lor de afaceri, în special dacă vorbim de firme care activează în industriile tradiţionale", a subliniat Marie Wieck, manager general WebSphere la IBM.

Big Data, Cloud, tehnologii mobile şi social business sunt cuvintele-cheie rostite la ediţia din acest an a conferinţei anuale IBM Impact desfăşurată la sfârşitul lunii aprilie în Las Vegas.

Reprezentanţii IBM au subliniat cum, în prezent, întreaga lume şi în special mediul de afaceri experimentează schimbarea zdrobitoare a modului de a gestiona o afacere influenţată de Big Data, Cloud, tehnologiile mobile şi de social business şi au prezentat, cu această ocazie, noi procese de afaceri alături de soluţii software şi servicii de integrare care vor permite organizaţiilor la nivel mondial să se adapteze acestui nou mediu.

Explozie de date

Reprezentanţii IBM la Impact 2013 au afirmat că, în următorii 15 ani, numărul aparatelor şi dispozitivelor care vor fi conectate la Internet va exploda. Potrivit unui raport IMS Research citat de IBM, vor exista mai mult de 22 de miliarde de dispozitive conectate la Internet până în 2020. Aceste noi dispozitive vor genera un număr gigant de date noi în fiecare zi, iar informaţiile cumulate într-o oră şi consumate de traficul de pe Internet vor fi suficiente pentru a umple şapte milioane de DVD-uri, au mai spus aceştia.

Pe de altă parte, IBM a prezentat rezultatele pieţei mondiale de infrastructură mobilă pentru software şi servicii a companiilor din 2012, când valoarea atinsă a fost de 14,5 miliarde de dolari, înregistrând o creştere de 16,3% în comparaţie cu anul precedent, potrivit unui raport International Data Corporation (IDC). Potrivit IBM, IDC se aşteaptă ca această piaţă să se situeze la 30,9 miliarde de dolari în 2016.

Rămânând tot în zona cifrelor, oficialii IBM au prezentat un raport care relatează că serviciile mobile de tip cloud ar putea creşte de la 216,5 milioane de dolari în 2012, la 7,7 miliarde de dolari în 2017.

Companii încă nepregătite

Marie Wieck, manager general WebSphere la IBM, a declarat, în cadrul IBM Impact 2013: "Reunind conceptele de Big Data, Cloud , tehnologiile mobile şi de social business, companiile sunt ajutate să-şi reinventeze strategiile lor de afaceri, în special dacă vorbim de firme care activează în industriile tradiţionale".

Oficialii IBM au subliniat, raportându-se la un studiu intern cum, în prezent, tot mai mulţi directori de companii conştientizează importanţa tehnologiei pentru afacerile aces-tora, evaluând tehnologia ca cel mai important factor extern care le influenţează businessurile. Concret, companiile apreciază cum noile soluţii şi tehnologii pot creşte angajamentul şi numărul clienţilor, cum pot conduce la noi parteneriate dar şi cum pot crea avantaje competitive în faţa concurenţei. De asemenea, noile tehnologii adaptate la cele mai recente nevoi ale pieţei reduc şi costurile companiilor care aleg să le utilizeze.

Chiar şi aşa, reprezentanţii IBM recunosc că sunt încă multe organizaţii care se "luptă" să reinventeze operaţiunile lor de afaceri şi să ţină pasul cu explozia de canale mobile şi, totodată, cu volumul tot mai mare de date generate.

Dictate de aceste nevoi în creştere, un nou proces de afaceri IBM, alături de software şi servicii de integrare vor permite organizaţiilor să extindă şi să conecteze infrastructurile existente la o paletă largă de dispozitive mobile şi tehnologii maşină-la-maşină (M2M), reuşind astfel să-şi simplifice operaţiunile zilnice şi să ajungă la clienţii şi la operaţiunile acestora cu uşurinţă în orice moment şi din orice loc, menţionează cei de la IBM.

Lansări IBM indicate de datele tot mai mari

În prezenţa clienţilor şi partenerilor de afaceri din întreaga lume, la IBM Impact 2013 au fost lansate de companie o serie de soluţii care vin în întâmpinarea celor mai noi nevoi ale oamenilor de afaceri pentru operaţiunile lor de business. Totodată, IBM a subliniat importanţa de "a pune mobilitatea pe primul loc".

Produsul IBM MessageSight este cea mai reprezentativă aplicaţie creată în acest scop şi descris de liderii IBM ca un pas tehnologic major înainte, fiind proiectat pentru a ajuta organizaţiile să gestioneze şi să comunice cu miliarde de dispozitive mobile cu ajutorul senzorilor implementaţi în sisteme cum ar fi automobilele, sistemele de management al traficului, clădiri inteligente şi aparate de uz casnic. IBM MessageSight este o îmbunătăţire a portofoliului de produse software "MobileFirst" - lansat de firma americană în luna februarie.

IBM MessageSight permite ca volume mari de mesaje să fie prelucrate în timp aproape real, permiţând guvernelor şi organizaţiilor să consolideze toate informaţiile într-un singur loc şi le oferă totodată pers-pective pentru a lua decizii de afaceri mai bune. IBM MessageSight este potrivit în industrii ca auto, sănătate şi finanţe, a precizat IBM.

Oficialii IBM au oferit, spre exemplu, cum pot beneficia producătorii auto de IBM MessageSight. Aceştia au explicat cum producătorii pot avea controlul asupra funcţiilor şi serviciilor pe care maşinile produse de ei le oferă. Astfel, un dealer auto va fi notificat atunci când luminile de bord semnalează o eroare a automobilului şi este nevoie ca maşina să fie adusă în service.

Marie Wieck a mai spus: "Când am lansat strategia noastră Smarter Planet (n.r. pentru o planetă mai inteligentă) în urmă cu aproape cinci ani, convingerea noastră a fost că lumea urma să fie schimbată profund, devenind mai interconectată şi mai inteligentă. IBM MessageSight este un pas tehnologic major în continuarea acestei strategii".

Domnia sa a argumentat: "Până în prezent, nicio tehnologie nu a reuşit să gestioneze un volum asemănător de dispozitive şi mesaje. Ceea ce este şi mai interesant este faptul că acest produs este doar o mică parte din ceea ce va urma în drumul către o planetă mai inteligentă".

O altă noutate prezentată de IBM la evenimentul din Las Vegas a fost achiziţia de către americani a companiei UrbanCode din Ohio, SUA, firmă care va ajuta la exploatarea unor noi soluţii mobile de către clienţii IBM.

Compania IT, prezentă şi în ţara noastră din 1995 organizează acest eveniment în fiecare an în Las Vegas, SUA, având alături numeroşi parteneri de afaceri, clienţi dar şi reprezentanţi media din mai multe ţări.

În acest an, la eveniment au participat peste 8.000 de clienţi şi parteneri IBM şi au fost susţinute sute de prezentări, demonstraţii de produse şi workshop-uri. Evenimentul a avut loc perioada 28 aprilie 2 mai 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb