IBM România susţine inovaţia în mediul universitar

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 martie 2006

IBM România a organizat la sfîrşitul săptămînii trecute forumul naţional "Zilele Academice IBM pentru Universităţile din România", aflat la a doua ediţie. Pe parcursul a două zile, IBM a promovat inovaţia în mediul universitar şi a lansat mediului academic un apel de parteneriat pentru cercetare. Reprezentanţii companiei au prezentat tendinţe şi noutăţi din gestiunea şi managementul informaţiilor, soluţii e-business, arhitecturi de calcul destinate structurilor Grid, diverse dezvoltări pe platforme Linux.

Cu ocazia acestui eveniment, domnul Laurenţiu Oftez, Customer Sales Manager al IBM România, ne-a declarat: "Interesul şi iniţiativele globale IBM privind relaţiile cu universităţile se înscriu în seria acţiunilor pe care IBM le-a întreprins şi continuă să le întreprindă. Iniţiativa noastră a fost lansată anul trecut la nivel naţional, în colaborare cu universităţi din Bucureşti (ASE, Universitatea Politehnică), Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi, Suceava, Galaţi şi intenţionăm să extindem această iniţiativă în universităţile din cele mai importante oraşe din România. IBM activează pe această piaţă şi este de datoria noastră să fim activi /prezenţi în toate domeniile de activitate".

Strategia companiei IBM privind relaţiile cu universităţile este determinată de necesitatea formării de tehnicieni talentaţi, cu competenţe înalte, capabili să dezvolte tehnologii inovative, de vîrf. Avînd această strategie ca prioritate globală, IBM identifică în prezent obiectivele fundamentale în raport cu relaţiile universitare: atragerea de studenţi şi absolvenţi cu cele mai valoroase talente tehnice; colaborarea în cercetare cu instituţii academice selectate, conectîndu-i astfel pe cei mai buni specialişti IBM cu cercetătorii universitari; îmbunătăţirea accesului tinerilor la mijloacele oferite de IBM pentru dezvoltarea de noi competenţe; creşterea volumului produselor IBM suport pentru cercetare în universităţi.

În cadrul forumului a fost prezentat programul IBM Shared University Research (SUR), program care se derulează la nivel mondial.

"Parteneriatul cu mediul universitar reprezintă o prioritate pentru IBM. Am încercat să abordăm relaţia cu universităţile din România într-un mod inovator şi Programul de Parteneriat pentru Cercetare "IBM Shared University Research" confirmă acest lucru. Sperăm că initiaţivele noastre vor contribui la susţinerea inovaţiei în învăţămîntul superior şi, în acelaşi timp, la dezvoltarea resurselor tehnice necesare unei economii competitive şi performante", a menţionat Laurenţiu Oftez.

"În România avem nevoie de resurse şi competenţe tehnice, de proiecte implementate care să conducă la maturizararea pieţei de IT şi la creşterea ei. Dacă sîntem realişti, putem observa că piaţa de IT din România este mai puţin dezvoltată comparativ cu cea din Ungaria, Cehia sau Slovacia, ca să nu mai vorbim de piaţa din Rusia sau Polonia. Sîntem însă încurajaţi foarte mult de rezultatele excelente pe care universităţile din România ce dezvoltă parteneriate cu IBM le-au obţinut pe plan internaţional, în faţa reprezentanţilor din ţări cu infrastructuri IT mult mai dezvoltate" a adăugat Laurenţiu Oftez.

IBM cooperează în domeniul cercetării în tehnologia informaţiei cu universităţi din întreaga lume prin componentele Iniţiativei Academice şi SUR: < Proiecte Naţionale >, < Premii pentru Facultăţi >, < Parteneriat pentru Doctorat >, < Granturi pentru Inovare >, < Concursuri Studenţeşti >, care promovează valori şi stimulează dezvoltarea de competenţe în tehnologia informaţiei.

"IBM sprijină în continuare unităţile de învăţămînt care susţin standarde deschise şi utilizează tehnologii open source în procesul de educaţie, încurajînd astfel creativitatea tinerei generaţii de specialişti, cercetarea ştiinţifică în universităţi în scopul perfecţionării forţei de muncă şi al creşterii economice", a adăugat Laurenţiu Oftez.

În cadrul forumului IBM, au fost prezentate atît bilanţul pe 2005 al activităţilor de cercetare, în colaborare IBM-Comunitatea Academică din România, cît şi proiectele pentru acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb