ICCJ A DECIS DEFINITIV: Gheorghe Ştefan "Pinalti", plasat în arest la domiciliu

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 15 aprilie 2015

Actualizare 21:36 Pinalti: "Beciul domnesc te înmoaie"

Arestul preventiv (aşa-numitul "beci domnesc") îi "înmoaie" pe cei care se află acolo, a declarat, în această seară, Gheorghe Ştefan "Pinalti", la ieşirea din principalul centru de reţinere şi arestare al Capitalei, fostul primar din Piatra-Neamţ precizând că magistraţii s-au comportat corect în cazul său.

Gheorghe Ştefan a afirmat: "Justiţia faţă de persoana mea a fost corectă. Procurorii şi judecătorii m-au judecat corect pe mine, personal. Nu am ce să le reproşez. Mă gândesc că există o justiţie divină şi vor plăti toţi după faptele şi inima lor. Nu am duşmănie pe nimeni şi cred că toţi oamenii din România au realizat un lucru: toţi care greşim trebuie să plătim. Eu am greşit, voi plăti şi sper să nu se mai întâmple, să nu mai fac alte erori".

Fostul edil a spus că regretă încrederea sa în oameni, aceasta fiind "valorificată sau fructificată de unii".

Vorbind despre problemele de sănătate care i-au recidivat în arest, Gheorghe Ştefan a comentat: "Este o maximă la noi («ce nu te omoară te întăreşte»), dar vă spun că «beciul domnesc» te înmoaie. Nu ieşi tare de acolo. Vă dau un sfat: să îi apreciaţi pe cei care sunt cu adevărat lângă voi, ca să nu le simţiţi lipsa".

Sintagma "beciul domnesc" a fost lansată de primarul din Constanţa, Radu Mazăre, cu referire la politicienii de rang înalt plasaţi în Arestul Central al Capitalei. Mazăre însuşi se află acolo, fiind cercetat într-un dosar de corupţie.

---

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan (cunoscut şi ca "Pinalti"), va fi plasat în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus astăzi, definitiv, înlocuirea arestului preventiv pentru fostul edil, în dosarul "Microsoft".

În aceeaşi speţă, ceilalţi acuzaţi (Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, zis "Nicu Niro") sunt şi ei arestaţi la domiciliu. Totuşi, Dorin Cocoş se află în arest preventiv, pentru că pe numele său a fost emis un astfel de mandat, în dosarul "ANRP 2".

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, precum şi primarul suspendat Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată de DNA, pe 23 martie, în dosarul "Microsoft". Astfel, procurorii au disjuns urmărirea penală faţă de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în faţa judecătorilor.

Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu (ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010) de luare de mită şi spălare de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb