ÎCCJ confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de procurorul care l-a anchetat pe Dragnea

Alexandru Costea
Anticorupţie / 2 octombrie 2015

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis astăzi cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Papici.

Acesta a devenit cunoscut după ce a condus ancheta în mai multe dosare importante de la DNA, printre care şi dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată.

Decizia Curţii Supreme arată: "În baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara faţă de numiţii Fazakas Roxana, Mirea Florin Alexandru şi Boureanu Cristian Dan sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 367 C.pen. şi art. 211 C.pen., precum şi în dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Hunedoara faţă de numiţii Papici Lucian Gheorghe şi Andrei Horaţiu Ciprian sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) şi art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusă prin ordonanţa nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Primul dosar, instrumentat de DIICOT Timişoara, a fost redeschis pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Presa a relatat că în acest dosar au fost efectuate cercetări privind traficul de persoane şi viza o reţea de proxenetism care opera într-un bar din Timişoara, deţinut de un văr al lui Lucian Papici, şi în care este implicată şi Fazakas Roxana, denumită "Barbie de România".

Procurorul va fi acum urmărit penal de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 din Codul penal: "Violarea secretului corespondenţei. (2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

De asemenea, el va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 365 Cod penal (operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice).

Lucian Papici a condus Secţia I de combatere a corupţiei din DNA iar în luna august a cerut CSM să se reîntoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, solicitarea sa fiind aprobată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb