ÎCCJ: Deputatul Steluţa Cătăniciu "s-a aflat în conflict de interese"

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 26 noiembrie 2015

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că ea a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, pe vremea când era consilier local în Cluj Napoca.

Instanţa supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Steluţa Cătăniciu şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Cluj Napoca din decembrie 2013, prin care s-a stabilit că ea a fost în conflict de interese.

Steluţa Cătăniciu a devenit cunoscută după ce a avut un schimb de replici cu Cristina Guseth, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, în timpul audierilor din Comisia Juridică.

În martie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Steluţa Cătăniciu, la acea vreme deputat PNL, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, pe vremea când era consilier local în Cluj Napoca, deoarece a participat la adoptarea unei hotărâri în favoarea unei societăţi unde avea un interes patrimonial.

Potrivit ANI, Steluţa Cătăniciu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societăţii Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica din Cluj-Napoca.

Ulterior adoptării acestei hotărâri, la data de 5 mai 2009, Steluţa Cătăniciu a încheiat cu societatea menţionată un contract de asistenţă juridică privind reprezentarea în instanţă a intereselor societăţii în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Mai mult, Steluţa Cătăniciu a reprezentat în instanţă interesele Societăţii Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica din Cluj-Napoca în litigiul avut cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin contractele de asistenţă juridică încheiate la data de 22 aprilie 2008 şi 5 mai 2009.

Pentru contractele încheiate, Steluţa Cătăniciu a încasat suma de 8.000 lei.

Părţi în litigiu au fost Societatea Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Comisia de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În perioada 27 iunie 2008 - 4 noiembrie 2008, Steluţa Cătăniciu a deţinut calitatea de membru al Comisiei de vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii, comisie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

ANI susţinea că, deşi avea un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor, Steluţa Cătăniciu a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societăţii Cooperativa Meşteşugărească Foto Optica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb