ICCJ l-a achitat definitiv pe Tăriceanu pentru acuzaţia de mărturie mincinoasă

I.M.
Politică / 23 aprilie 2019

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv, ieri, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic, scrie News.ro.

ICCJ a respins apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare de la prima instanţă.

La termenul din 25 februarie, instanţa a admis o probă cu înscrisuri solicitată de DNA şi a respins proba testimonială solicitată tot de procurorii anticorupţie, mai exact reaudierea unor martori, între care Şerban Mihăilescu, Dan Andronic, Victor Ponta. Instanţa a stabilit atunci un nou termen pentru 25 martie, la care să se prezinte şi Tăriceanu, la acea dată fiind amânată pronunţarea pentru 8 aprilie. Atunci, pronunţarea a fost amânată din nou, pentru 22 aprilie.

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început iniţial în 14 martie 2017 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform News.ro.

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

Potrivit DNA, în 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu, în declaraţia luată sub jurământ, "a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar". Astfel, preşedintele Senatului este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare. De asemenea, susţin procurorii DNA, preşedintele Senatului a făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, şi nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Preşedintele Senatului a fost audiat în acest dosar în 11 aprilie 2017, când le-a spus magistraţilor instanţei supreme că a încetat relaţiile de consultanţă politică cu Tal Silberstein şi Dan Andronic în 2008, când aceştia au început să îl consilieze pe Traian Băsescu, dar s-au mai întâlnit între 2008 şi 2014, doar pentru a discuta politică, conform News.ro.

Tăriceanu a spus că nu a minţit când a spus că nu a vorbit cu Remus Truică despre tranzacţionarea terenurilor Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov, iar prinţul Paul probabil că i-a făcut plângere penală pentru că l-a considerat potrivnic acţiunilor sale şi după ce aflase că foloseşte în public faţă de el epitetul "bastard".

În 22 mai 2018, magistraţii instanţei supreme au dispus achitarealui Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi în care DNA ceruse o pedeapsă de trei ani de închisoare. Decizia instanţei nu era definitivă.

Atunci, Tăriceanu declara că pentru el este o zi aparte pe care nu şi-ar fi imaginat că o va trăi vreodată. "Este o zi aparte pe care nu mi-aş fi imaginat că o să o trăiesc vreodată, pentru mine şi pentru familia mea, dar demersurile mele publice din ultimii patru ani, de a demasca gravele abuzuri ale statului paralel, nu au izvorât din problemele mele personale. Mă gândesc la soarta multor români care au devenit ţinte şi victime ale sistemului paralel care a funcţionat nestingherit în România vreme de peste 10 ani, fără să ne putem apăra", declara Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Daca nu pica kovesi îl condamna politic. Cât au cheltuit procurorii ci investigarea dosarului ? Cine suporta aceste costuri ? Nu credeți că ar trebui sa răspundă ?

    1. Da, a fost achitat de CCR, adică de ăia care favorizează infractorii interpretând legea în favoarea lor. Dacă nu mai pot fi avute în vedere toate probele adunate de procurori, infractorul este albit; asta nu înseamnă că e nevinovat, ci că procurorii nu mai au probe; le-a ascuns CCR. Iar judecătorii au în vedere „adevărul judiciar”, adică ăla care rezultă din probe; dar probele au dispărut, cu voie de la CCR. Oare CCR va fi tras vreodată la răspundere pentru asemenea fapte? Va veni vreodată un Țepeș să facă dreptate?

      A fost achitat după spectacole grotești.

      Iohannis s-a pronunțat deja că nu se întâlnește cu penalii, iar acum Tăriceanu a fost achitat.

      Practic, știm cine este penal, cine a furat case de la stat, cine are de făcut pușcărie pentru escrocherie. 

    Pentru cine vrea sa vada 2 achitari 2 efecte diferite la tv si in presa masluitoare. In timp ce Blejnar de la 5 ani a fost achitat si nu s-a spus nimic decat s-a scris un rand ca stire cu litere mici, Tariceanu e achitat cu sarbatoare cu interviuri cu A3 si sampanie si ce justitie avem si ce erou e Tariceanu ca i-a invins. Despre Blejnar 0 barat, el va ramane vinovat mereu pentru toata lumea pentru ca nu poti fi achitat fara sa dai niste telefoane fara sa ai oameni si niste prieteni. La Tariceanu a fost pe bune. Asimetrie de prezentare si standard dublu dupa cum le convine. Pana la urma lumea in cine sa aiba incredere? Avem gasti si intre judecatori?

    Achitarea asta care are la baza anularea probelor e ca si cum daca ascunzi cutitul nu mai e crima. DAR CADAVRUL RAMANE!

    1. Justiție ilegală nu se poate, oricât și-ar dori SRI-ul.

      Se poate, desigur, merge înainte cu abuzurile staliniste de tip sovietic, dar nu mai poate fi vorba despre justiție. 

    La coada la permise nu sta ca tot omul, justitia il albeste si il face nou nascut si uite asa unii sunt mai presus decat lege si mai ales decat Legea bunului simt!

    Daca ai prieteni si dai 2 telefoane nici nu mai exista justitie! Ce sa invete tineretul din astfel de evenimente?  

    Ne mai miram ca 34% din forta de munca a tarii a plecat spre alte meleaguri? Ca nicaieri altundeva?

    Cum sa mai ramai sa te conduca penalii si mincinosii???? 

    1. La Brasov( vorba lui Basescu ) este o alta livada de "Portocali"( inca neinvestigati)Cum stiu procurorii din Brasov dedesubturile din BUCURESTI!?(Oare au angajat-o in " schema"si pe mama Omida !?).Niste tortionari cu manusi de mafioti.

       

      Forța de muncă a plecat în timpul celor 30 de ani cât SRI a supravegheat îndeaproape raptul din România.

      După 3 decenii de eforturi, l-au acuzat pe Tăriceanu de mârturie mincinoasă cât să aibă propaganda ce să le livreze sărăntocilor de dreapta. 

    este facuta franjuri, adica a ajuns intr-o stare din care este greu sa pedepseasca si un marunt gainar, daramite pe marii jefuitori ai tarii, infractori ajunsi in cele mai inalte functii in stat.

    Ferma nu mai e, padurea nu mai e, ca sia facut Truica hogeac in ea. Asta este realitatea nuda si cruda. In consecinta, Tariceanu, acest infractor ruinator de tara - criza de la sfirsitul deceniului I, din mileniul III, i se datoreaza in totalitate - oricit ar fi albit de Nufarul din Justitie ramine un vinovat ticalos, pe care-l asteapta puscaria.

    Este imposibil ca toti acesti ticalosi care au jefuit tara ca niciodata in istorie si i-au facut pe romani saracii si pribegii Europei, in una dintre cele mai bogate tari ale continentului, sa ramina nepedepsiti de mindrul popor roman.  

    este facuta franjuri, adica a ajuns intr-o stare din care este greu sa pedepseasca si un marunt gainar, daramite pe marii jefuitori ai tarii, infractori ajunsi in cele mai inalte functii in stat.

    Ferma nu mai e, padurea nu mai e, ca sia facut Truica hogeac in ea. Asta este realitatea nuda si cruda. In consecinta, Tariceanu, acest infractor ruinator de tara - criza de la sfirsitul deceniului I, din mileniul III, i se datoreaza in totalitate - oricit ar fi albit de Nufarul din Justitie ramine un vinovat ticalos, pe care-l asteapta puscaria.

    Este imposibil ca toti acesti ticalosi care au jefuit tara ca niciodata in istorie si i-au facut pe romani saracii si pribegii Europei, in una dintre cele mai bogate tari ale continentului, sa ramina nepedepsiti de mindrul popor roman.  

    Ce va mirati de 2 ani de zile ne tot spun ca HOTII si MAFIOTII trebuie sa fie achitati. Asta ne transmit, ne arata realitatea lor si o impun. Statul asta a fost jefuit de partidele politice PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP si altele cu complicitatea politiei, justitiei si a SRI-ului. Nu exista Justitie in Romania pentru Mafioti exista doar pentru oamenii de rand. Un om care a vandut gazul Romaniei din Marea Neagra si nimeni nu il intreaba nimic. Unde sunt procurorii, unde este SRI-ul, politia si alte structuri. Unde sa fie pe man cu ei sau cum zice un prieten in capul mesei ei impart totul. Eu nu inteleg cum acest sistem MAFIOT de perpetueaza de 30 de ani. Cruda soarta avem si e timpul sa scapam de acesti MAFIOTI. NU mai votati aceste partide.

    Inca o batalie castigata de penali!!!

    ICCJ l-a albit sa poata candida la Cotroceni!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb