IERI, LA BVB,  Acţiunile "Romcab" au crescut cu 15%, după ce Zoltan Prosszer a explicat situaţia companiei

S.A.
Piaţa de Capital / 24 ianuarie 2017

Acţiunile "Romcab" au crescut cu 15%, după ce Zoltan Prosszer a explicat situaţia companiei

Lipsa de lichiditate s-a datorat nivelului redus de încasări de la clienţi, a motivat compania

Titlurile "Romcab" (MCAB) au urcat, ieri, cu 14,99% la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), încheind la preţul unitar de 4,91 lei, după ce preşedintele Consiliului de Administraţie, Zoltan Prosszer, a trimis un raport operatorului pieţei de capital în care a explicat situaţia companiei.

Zoltan Prosszer a precizat: "Între 23.12.2016 şi 16.01.2017 compania Romcab a înregistrat mai multe incidente în Centrala Incidentelor de Plată datorită incapacităţii sale de a aloca sursele necesare pentru acoperirea unor Bilete la Ordin prezentate la bancă de către furnizorii noştri. Lipsa de lichiditate s-a datorat în principal nivelului redus de încasări de la clienţii companiei, în condiţiile specifice industriei în care activăm, anume majoritatea clienţilor închizându-şi porţile în perioada 15.12 - 15.01. Estimăm că în perioada imediat următoare vom intra în cursul normal al activităţii clienţilor noştri cu consecinţa imediată a reluării plăţilor de efectuat de către aceştia, ceea ce va facilita îndeplinirea obligaţiilor financiare prezente şi viitoare ale companiei noastre".

Pentru a surmonta efectele negative ale situaţiei în care se află, compania arată că a desfăşurat discuţii şi înţelegeri cu creditorii nebancari pentru a ajunge la o înţelegere comună referitoare la biletele la ordin care urmează a deveni scadente.

De asemenea, "Romcab" precizează că a redus cheltuielile directe şi indirecte, ca aport suplimentar în vederea susţinerii activităţii companiei pe termen scurt.

"Dorim să subliniem faptul că, în opinia noastră, situaţia curentă a companiei este una temporară, iar măsurile pe care le-am identificat au gradul de fezabilitate necesar pentru a rezolva toate chestiunile ridicate în massmedia", se mai arată în raportul remis BVB.

Joi, Bursa de Valori Bucureşti a solicitat "Romcab", printr-un comunicat, să explice situaţia companiei. Operatorul pieţei de capital a transmis că a constatat "necesitatea unei reacţii ordonate, transparente şi accesibile fiecărei persoane interesate", din partea societăţii, ca un răspuns adecvat la situaţia care face, în prezent, obiectul atenţiei publice.

Evoluţia acţiunilor companiei a reprezentat subiectul de discuţie cel mai fierbinte al micilor investitori, săptămâna trecută. În numai două săptămâni, acţiunile MCAB au scăzut fulminant (în două zile cu câte 14,9%), în contextul în care un raport Tradeville semnala incidente de plată ale companiei, de aproximativ 18 milioane de lei.

Raportul Tradeville, de pe 13 ianuarie, făcea legătura între scăderile cotaţiei MCAB şi situaţia financiară a companiei: "Potrivit informaţiilor disponibile în Centrala Incidentelor de Plăţi, furnizate de Risco Servicii Financiare, Romcab a înregistrat 79 de incidente de plată în ultimele trei luni, fără să mai aibă înregistrate astfel de incidente în ultimii 7 ani. Blocajul de lichiditate a fost cel mai probabil motivul cel mai important pentru care acţiunea Romcab a scăzut puternic ieri (n.r. joi), dar şi în ultimele zile. Totalul sumelor refuzate la plată este de 18.147.715 lei. Toate incidentele se referă la bilete la ordin neonorate de Romcab".

Vineri, cotaţia MCAB a urcat cu 8,93%, la 4,27 lei/unitate, evoluţie care a urmat după un picaj de 32,22%, înregistrat săptămâna trecută, conform datelor BVB.

Recent, acţionarii "Romcab" (MCAB) au fost convocaţi, pe 30/31 ianuarie 2017, să decidă, aprobarea de principiu a unui program de emisiuni de titluri de valoare denominate în euro, organizat de Banca Investec Bank plc, în calitate de aranjor principal şi exclusiv al programului de emisiune obligaţiuni, în valoare de maxim 200.000.000 euro (algoritm: 5 EBITDA ultimelor situaţii financiare), potrivit unui raport transmis BVB.

Titlurile ar urma să aibă o scadenţă între minim 3 şi maxim 10 ani, şi o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an. În baza acestui program de emisiune se vor putea emite titluri de valoare, în aceleaşi condiţii şi cu aceiaşi termeni ce pot face obiectul admiterii la tranzacţionare pe bursele din Statele Membre UE.

Compania "Romcab" produce cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare şi cablaje electrice. Societatea este controlată de "Sadalbari" Târgu Mureş, cu o deţinere de 69,02%.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. In 20.01 avem deja 154 bilete...cert neonorate...niciun scenariu nu va sustine pretul acestei petarde

    1. Compania este in insolcenta iminenta. Motivul invocat de unguras este penibi. Pai mai baieti, voi l ati luat pe vladescu si i ati dat un vraf de bilete la ordin ca sa le dea la prostii de furnizori? Si cand au ajuns la plata v ati dat seama ca erau clientii in vacanta si n ati avut de unde saluati banii ca sa platiti biketele? Doambe fereste, apara si pazeste!!! Si acum v ati gandit sa emiteti nuste obligatiuni pe 10 ani cu dobanda de 10% in valoare de 200 de MILIOANE DE EUR?

      Deci ungurasul asta ori e hot, ori e nebun. Nebun nu pare a fi! 

      Este una din cele mai importante companii private și. România

      Peste 200 milioane de euro cifra de afaceri 

      Unul din cei mai mari exportatori cu capital privat romanesc 

      Și spuneți Cane petarda doar pentru niste întârzieri de plata?  

      Poate nu știți ce înseamnă o afacere

      La o companie atât de mare cred că se găsesc pețitori mai ales că pe bursa capitalizarea este doar 10 milioane euro în cazul în care majorității vrea sa vanda  

      Nu mor caii când vor câinii

      Sunteți din partea concurenței cumva și nu aveți loc de Romcab?  

      Visați în continuare.înțelegeț i nu mai au tuș pt imprimarea facturilor.din cauza ăsta s a dus în cap.

      TREZIȚI VA 

    Pai 10% din 200 de mil sunt 20 mil. I.partit la 12 luni, cca 1.85 mil de eur pe luna. Cca 90.000 de eur pe zi doar dobanda. Ei n au un ban de cev uri dar viseaza sa plateasca cc 100.000 pe zi ptr urmatorii 1p ani. Nh e bine deloc.

    1. Ce interes aveți ? Nu ați luat acțiuni încă și vreți să luați la Pret mai mic ? Ați vândut zilele trecute Monica și acum va doare ? De ce consumați atâta energie, pe cine vreți să convingeți și de ce?

      N as lua niciodata actiuni la o companie unde actionarul majorirar e un individ care comunica si actioneaza ca acest unguras. Omul e cel care a ingropat fiema cu stilul sau prost si modul total i.becil de a actiona. Sfat: intrati in inaolventa cat mai rapid si luati va pe cineva sa va nvete sa comunicati.

      Persoana de care vorbești a construit ceva, a dat ani de zile salarii la sute de oameni, am platit impozite la stat, tu ce ai făcut în afară de critici? Frustrarea este mare probabil

      A dat salarii de sărbători?La gunoiul asta a inceput Crăciunul în octombrie? Clienții au închis porțile? Băncile îl vad drept țepar, iar plecarea lui lobby vladescu ll va lăsa să se descurce cu irlandezii? Romanii nu mai vor să finanțeze, ungurii nu, taman irlandezii? Mai bine pierzi 2 lei decât tot...Cine nu risca, nu bea șampanie, dar jocul popa prostu=proștii lui zoli e pe sfarsite

      Asa este cum spuneti bravoooo. Numai noi stim muncitorii ca in ce ne a bagat P....r Bine ca am lucrat ca prostii.

    De ce nu face mcs prin BVB, dar nu la 70 lei? Să pună și el și noi niste bani? 1. Pt că pe el nu îl interesează să piardă cash, 2. Pt că e țepar...Dacă reușește să prostească cu obligațiunile, prelungește viața firmei, dacă nu, nu prinde Pastele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb