IERI NOAPTE Israel, 160 de raiduri aeriene în Fâşia Gaza

V.B.
Internaţional / 9 iulie 2014

Aviaţia israeliană a desfăşurat, ieri noapte, 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva organizaţiei palestiniene Hamas, ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă către Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Moti Almoz, preluat de AFP.

"Au fost 160 de raiduri în timpul nopţii, ceea ce ridică la 430 numărul atacurilor aeriene de la începutul operaţiunii < Bordură de protecţie >", a spus oficialul, precizând că au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, 10 posturi de comandament ale Hamas şi numeroase tuneluri.

Printre celelalte ţinte ale atacurilor, se numără două case ale unor şefi militari ai Hamas, precum şi birourile Ministerului de Interne şi ale serviciului de securitate naţională al Hamas, a adăugat Almoz.

Generalul a refuzat să ofere detalii despre planurile unei operaţiuni terestre de mare anvergură în Fâşia Gaza, spunând doar că prezenta operaţiune se va extinde în următoarele zile.

Contactată de AFP, altă purtătoare de cuvânt a armatei a declarat că patru rachete au fost lansate în această dimineaţă către sudul Israelului, fără a provoca victime sau pagube materiale.

Şase persoane au fost ucise ieri noapte în urma unui raid aerian israelian asupra nordului Fâşiei Gaza, într-a doua zi a ofensivei Israelului împotriva unor militanţi palestinieni.

"Pentru prima dată, Brigăzile Ezzedine al-Qassam au atacat Haifa cu o rachetă de tip R160, Ierusalimul ocupat cu patru rachete de tip M75 şi Tel-Aviv cu patru rachete de tip M75", se arată într-un comunicat al Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Tot ieri seară, trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, la puţin timp după ce sirenele au răsunat în oraş, la ora 22 (ora României). Sirenele au fost declanşate şi la Tel Aviv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb