IERI: Preţurile petrolului au închis în creştere cu peste 7%

G.D
Materii Prime / 22 martie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de ieri în creştere cu peste 7%, cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la nivel global, urcând la peste 115 dolari pe baril, în condiţiile în care ţările Uniunii Europene nu au fost de acord cu privire la posibilitatea de a se alătura Statelor Unite într-un embargo asupra petrolului rusesc, după un atac al grupării Houthi asupra unor Instalaţii petroliere saudite, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au închis la 115,62 dolari pe baril, în creştere cu 7,69 dolari sau cu 7,12%, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, s-au stabilit la 112,12 dolari pe baril, în creştere cu 7,42 dolari sau cu 7,09%.

Un astfel de embargo "ar putea fi precipitarea problemelor globale din punctul de vedere al aprovizionării", a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital.

Având în vedere incertitudinea cu privire la potenţiala interzicere de către UE a importurilor de petrol rusesc, contractele futures pentru benzină din SUA au crescut cu 5%.

Guvernele Uniunii Europene vor lua în considerare dacă să impună Rusiei un embargo petrolier pentru invadarea Ucrainei, în timp ce se vor reuni săptămâna aceasta cu preşedintele american Joe Biden pentru o serie de summituri menite să întărească răspunsul Occidentului la invazia Rusiei în Ucraina.

UE şi aliaţii au impus deja o serie de măsuri împotriva Rusiei, inclusiv îngheţarea activelor băncii sale centrale.

Ucraina a sfidat cererea rusă ca forţele sale să depună armele înainte de zorii zilei de ieri la Mariupol, unde sute de mii de civili au fost prinşi într-un oraş asediat.

Cu puţine semne de relaxare a conflictului, atenţia a revenit asupra faptului dacă piaţa va fi capabilă să înlocuiască livrările ruseşti afectate de sancţiuni.

În weekend, atacurile grupului Houthi din Yemen, aliniat Iranului, au provocat o scădere temporară a producţiei la o rafinărie a Saudi Aramco din Yanbu, alimentând îngrijorarea pe o piaţă agitată a produselor petroliere, unde Rusia este un furnizor major şi global.

Arabia Saudită a declarant ieri că nu va fi responsabilă pentru nicio lipsă globală de petrol după aceste atacuri, în semn de frustrare crescândă a Arabia Saudită faţă de gestionarea de către Washington a Yemenului şi Iranului.

Cel mai recent raport al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi al aliaţilor săi, între care şi Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, a arătat că unii producători încă nu ating cotele de aprovizionare convenite.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, sensibile la discuţiile despre ridicarea restricţiilor legate de Covid-19 din Hong Kong, ceea ce ar putea creşte cererea, şi la lista tot mai mare de companii americane care se retrag din Rusia - inclusiv Baker Hughes, ExxonMobil, Shell şi BP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb