Ieşirea din pădurea fără rost

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 15 mai 2020

Cornel Codiţă

Spre deosebire de Oblio care a fost alungat-exilat în Pădurea Fără Rost, societatea noastră s-a trezit în mijlocul codrului cu pricina în urma propriilor strădanii. După modelul: avem un nod de probleme create de pandemie şi de consecinţele ei, de la presiunea pe sistemul de sănătate, la distorsiunile masive din economie şi din viaţă socială, ce facem? Răspunsul, din păcate tipic pentru noi, determinat de "greaua moştenire" şi mai ales de prostia individuală şi colectivă de care sunt saturate instituţiile guvernării şi ale administraţiei publice, a fost: să ridicăm repede în jurul nostru o pădure fără rost. În astfel de situaţii, ea este necesară şi de neînlocuit pentru responsabilii guvernării pentru un motiv esenţial: în pădurea fără rost, lucrurile, evenimentele, personajele şi întîmplările sunt, prin natura mediului creat, atît de alandala, încît nimeni nu mai poate spune cine şi ce răspundere poartă pentru ceea ce face, comunică, ori decide, orice este posibil, oricînd, totul are o justificare şi orice justificare trebuie luată de bună, oricît de ineptă sau nerezonabilă ar fi ea.

Buuuun, aici suntem! Cum şi pe unde ieşim? Metoda clasică pentru a găsi un răspuns este să întrebi pe careva de-al locului, pe cineva întîlnit în cale. Presupui că acela umblă mai de multişor vreme pe acele meleaguri, deci ar putea să ştie mai bine decît tine rosturile Pădurii Fără Rost. Aşa a făcut şi Oblio cînd s-a întîlnit cu "Omul giruetă", cel care la întrebarea cu pricina a început să arate automat şi insistent în toate direcţiile şi, definit, spre niciuna! Cam aici suntem şi noi, acum.

Dacă îi întrebi pe doctorii şi specialiştii într-ale epidemiologiei, "Cînd o să ieşim din criză?", cînd vom reveni cît de cît la o stare de normalitate a riscurilor de morbiditate şi la o incidenţă patologică a virusurilor din clasa "corona" gestionabilă cu mijloacele rezonabil disponibile şi fără macro-consecinţe sociale, răspunsurile sunt cît se poate de împărţite şi arată, asemenea Omului giruetă, cam în toate direcţiile. Ca să mai liniştească isteria primului val de îmbolnăviri, unii au zis....imediat, uite acum pe vară ne calmăm şi pe urmă.....Pe urmă, au zis alţii, vine toamna, iar pe urmă vine iarna şi vine valul doi şi vine valul trei de "agresiune virală" de tip corona sau de alte tipuri...cui ce-i mai pasă şi pe cine mai interesează care clasă de virus i-a venit de hac?! În sfîrşit, ca să ne încurajeze aşa, mai temeinic, strategic cum ar veni, nişte voci dinspre Organizaţia Mondială a Sănătăţii au zis că nu ne mai facem bine niciodată. O să trăim, adică, cu virusurile astea de acum pînă la sfîrşitul lumii. Şi, cum o să facem faţă? Ba cu un vaccin, ba cu adaptări comportamentale, ba cu imunizare pe cont propriu prin contactul cu virusul, pe principiul că tot ceea ce nu te omoară, te întăreşte, ba cu ceva noi mijloace terapeutice mai eficiente...care rămîn să fie descoperite.....etc. Ce mai, ca în cazul HIV: ne-am procopsit cu el, aici e şi nu mai pleacă, orice am face!

Îi întrebi pe economişti: fraţilor, cînd ne revenim din criza asta...că este o criză, oricum ai da-o şi oricum ai suci-o. Ba, încă, este o criză cu două cocoaşe, dar nu una lîngă alta, ci cocoţate una peste alta!! Şi aici, răspunsurile sunt tot după modelul giruetă. Depinde pe cine întrebi şi cu ce centru de putere/interese este conectat. Exact ca şi doctorii, unii au zis, iaca acuşi în trimestrul trei, mă rog dacă nu s-o putea, în trimestrul patru sigur, ne revenim. Producţia se reia, comerţul se înteţeşte, banii circulă, acţiunile revin pe cote care permit tranzacţionarea pe profit...toate bune şi frumoase....cel puţin atît cît erau de frumoase pe vremea cînd ne-am prăbuşit în groapa pandemiei şi a drasticelor măsuri restrictive privind contactele şi deplasările oamenilor. Alţii au zis, nu fraţilor, criza adevărată, uraganul, dezastrul, cutremurul or să ne lovească abia după ce ne liniştim cu boala. Trece mai întîi vijelia, lasă în urma dezastrul şi abia apoi vine "economistul" să îţi evalueze pagubele şi să îţi spună cît te costă să îţi pui iar acoperişul pe casă, ori să îţi ridici alta nouă, ori să sapi un bordei în pămînd, dacă de o casă ca lumea nu mai ai bani. Nenorocirea încă nu a trecut, aşa că nu ştim să spunem, deocamdată, cît de mari sunt pagubele şi cam cît costă să "reconstruim" ceea ce s-a stricat. Mai vedem, mai analizăm.....treceţi dumneavoastră şi mîine....poate între timp se bagă ceva marfă...! Acu, n-avem! În sfîrşit, zicătorii-prevestitori într-ale economiei, dintr-o altă categorie, au început să fantazeze în marginea diferitelor scenarii s.f. Nimeni nu se mai întoarece la ceea ce-a fost. Vorba lui Heraclit, nici un om nu poate să intre de două ori în apa aceluiaşi rîu; unu, pentru că el nu mai este acelaşi de la un moment la altul, iar pe urmă, evident, pentru că apa în care intră a doua oară e alta, cea dintîi dusă fiind, de mult, la vale!

Îi întrebi pe oamenii politicii, pe cei responsabili, mandaţii din instituţiile guvernării şi ale administraţiei puşi să gestioneze agenda publică: cînd ieşim din pădurea fără rost? Ei, aici e simplu! Dacă nu aţi înţeles pînă acum noţiunile fundamentale, "Pădurea fără rost" şi "Om giruetă" este suficient să revedeţi filmul "acţiunilor" şi al "deciziilor" din Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia României în aceste ultime două trei zile, ale căror eforturi de a crea o punte între starea de urgenţă şi starea de alertă ni s-au înfăţişat ca o monumentală capodoperă-omagiu a agitaţiei haotice şi ridicol inutile.

P.s. În toate articolele şi scrierile publice folosesc una şi aceeaşi definiţie a prostiei: inadecvare structurală, logico-mentală şi/sau acţional-comportamentală în încercarea de a rezolva o problemă cu care subiectul individual sau colectiv este confruntat. Se vede uşor din această definiţie că prostia nu are nimic de a face nici cu starea/poziţia socială a cuiva, ori cu orice alte criterii socio-culturale, nici cu numărul sau prestigiul diplomelor de studii de care dispune şi nici cu numărul de neuroni din zestrea sa cerebrală. Totul depinde de cum şi numai de cum foloseşte cineva capitalul de cunoaştere disponibil, atunci cînd are de rezolvat o problemă. Evident, amploarea şi structura reţelelor neuronale mobilizate, calitatea, gradul de adecvare al algoritmilor folosiţi/creaţi pentru găsirea/crearea soluţiei, respectiv dificultatea problemei rămîn variabilele cheie pentru succesul/insuccesul operaţiunii de rezolvare, oricare ar fi subiectul supus încercării.

P.s.s. Filmul de animaţie "The Point" 1971, realizat după atît de frumoasa şi originala poveste muzicală inventată de Harry Nillson, se află pe lista mea imuabilă cu cele 10 creaţii culturale din seva cărora oricine ar trebui să se hrănească spiritual, măcar o dată în viaţă. (https://www.youtube.com/watch?v=k1SARG4wC_8).

Opinia Cititorului ( 120 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Echipa de cercetători de la mai multe universități din Statele Unite a încercat în ultimii ani să realizeze un vaccin pentru MERS printr-o abordare mai puțin obișnuită.

    Astfel, cercetătorii au folosit un alt virus – virusul paragripal 5 (PIV5) -, care provoacă tusea de canisă ( sau traheobronșita infecțioasă) la câini, dar care este inofensiv la oameni. 

    Pentru ca PIV5 să fie... 

    1. Printre oamenii de știință există temerea că nu se va găsi nici un vaccin complex împotriva coronavirusului și, în aceste condiții, omenirea va fi nevoită să trăiască ”cu frica de covid-19”, după cum s-a exprimat profesorul David Nabarro, expert în sănătate.

      Pentru viitorul apropiat va trebui, probabil, să găsim mijloace de a trăi viețile în pofida temerilor constante legate de acest virus”

      În fața complexității virusului, oamenii de știință ar putea opta pentru vaccinuri care să permită doar o protecție parțială. ”Putem dezvolta vaccinuri insuficiente pentru a oferi o imunitate totală, dar suficiente pentru a împiedica contractarea unei... 

      Scanare si vaccinare pt cioara. Acesta e scopul..control total pt binele umanității!

      Scuze!

      Institutul Cantacuzino anunță că a reușit să obțină primele informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în România. Cercetătorii au constatat că virusul este mai diferit față de tulpina de referință din Wuhan și ceva mai similar cu tulpinile care au circulat în mai multe țări europene, dar și în India sau SUA. Cu toate acestea,...

      Cercetătoarea chineză Shi Zhengli, șefa Centrului de Boli Infecțioase Emergente de la Institutul de Virologie din Wuhan, a descoperit aproape 1.500 de diferite tipuri de coronaviruși în organismele liliecilor. O parte dintre ei pot provoca o nouă pandemie de în viitor

    Cum gestionează Germania eficient pandemia de coronavirus. Este vorba despre o combinație între un sistem de sănătate foarte bine pus la punct și testarea masivă a populației pentru găsirea infecțiilor cu noul coronavirus.

    Specialistul german arată că, cu cât ai detectat mai multe cazuri de infecție, prin testare, cu atât rata mortalității scade, matematic vorbind. Poate că sunt de 30 de... 

    1. La Munchen, organizatorii le-au solicitat autorităţilor să autorizeze o manifestaţie cu cel mult 10.000 de persoane în Thersienwiese, unde de obicei se organizează Oktoberfest. Însă oficialii locali au subliniat că trebuie respectate regulile de distanţare şi au permis doar o manifestaţie cu cel mult 1.000 de oameni.

      Cei mai mulţi protestatari sunt coordonaţi de unele grupuri noi. Unul dintre acestea este... 

    Chestiunea imunităţii este considerată a fi una vitală în a înţelege ce se va întâmpla, pe termen lung, cu noi şi cu această boală.

    Exista declarati vindecati iar dupa externare au murit. Testele pot fi de vina...sau... 

    1. Herman Goossens, care este microbiolog la Universitatea din Antwerp și specialist în pandemii, a susținut că dacă cei care au suferit o formă severă de infecție cu coronavirus dezvoltă adesea suficienți anticorpi timp de câteva luni, iar pacienții care au dezvoltat simptome mici sau deloc nu ar avea dezvoltată o imunitate suficientă împotriva Covid-19. Prin urmare, este posibil, potrivit expertului, ca o...

      Testele serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arată răspunsul imun al organismului la infecția cauzată de virus, indiferent dacă pacientul a fost simptomatic sau nu. În prezent se estimează că 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

      Studiile au demonstrat că persoanele infectate asimptomatice pot infecta alți oameni. 

      Testele serologice nu detectează... 

      Rezultatele pozitive se pot datora unei infecții anterioare sau prezente cu tulpini de coronavirus care nu sunt SARS-CoV-2, cum ar fi coronavirus HKU1, NL63, OC43 sau 229E.

      Imunitatea colectivă este acel fenomen care apare atunci când un anumit procent dintr-o populație devine imună la o boală infecțioasă. Procentul exact de oameni care trebuie să fie imuni ca să se creeze imunitatea de masă este dat de cât de infecțioasă este boala. În cazul SARS-CoV-2, o persoană infectată transmite virusul, în medie, la alte două sau trei persoane, așa că se...

      Pe scurt, nu. Pe larg, nu știm dacă imunitatea colectivă, în cazul ipotetic în care ar fi dobândită, ar avea efecte de durată, pentru că nu știm dacă SARS-CoV-2 se comportă ca gripa – care suferă mutații noi în fiecare an și necesită revaccinare – sau rămâne la fel. În plus, o să dureze ceva ca virusul să infecteze minim 60% din populație, în...

      Concluzia ar fi că este puțin probabil să se obțină o imunitate pe viață, dar că, cel puțin pe termen scurt, ea există. Primii pacienți reinfectați care vor apărea ne vor arăta cât de scurtă este această perioadă.

      Argumentându-și afirmația, responsabilii OMS au dat exemplul Coreei de Sud și a Chinei unde, la un anumit interval de la externare, persoanele vindecate au fost din nou testate pozitiv la SARS-CoV-2.

      ”Societatea trebuie să rămână prudentă. Nu trebuie să credem că vom găsi un vaccin pentru această boală care să permită o vindecare pe viață, așa cum funcționează în... 

      Testele sunt kituri de infectare.. Cel mai probabil contin deja virusul.

      Eu m-as testa daca ar fi vorba de o tesare non-contact. Daca virusu tot e super-infectios, atunci se considera ca el poate fi regasit si in saliva, asa ca nu inteleg de ce testarea este invaziva si nu poate fi facuta direct din saliva fara sa mai introduci elemente externe in corpul omului.. ori sa-l intepi sa-i iei sange, ori sa-i bagi diverse chestii in gura sau pe nas.. 

      Un test este oarecum sigur pentru oameni... 

      ”Este o șansă reală ca virusul să dispară natural înainte ca orice vaccin să apară pe piață. Se pare că avem mai mult imunitate decât am estimat”, a declarat Sikora.

      Fostul director din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății consideră că trebuie să continuăm să încetinim virusul, dar este de părere că acesta ar putea să dispară de... 

      Cercetătorii au declarat că, deși cercetările sunt preliminare și se bazează pe un eșantion redus, sunt necesare mai multe analize pentru a vedea dacă virusul poate fi transmis pe cale sexuală.

      „Dacă am putea dovedi că SARS-CoV-2 este transmis și pe cale sexuală…ar fi un pas vital în prevenție” 

      În opinia mea, cea mai mare greșeală în Europa și Statele Unite ale Americii este că oamenii nu poartă măști. Acest virus este transmis prin picături și contact apropiat. Picăturile joacă și ele un rol cât se poate de important.

      Atunci când vorbești, elimini continuu picături prin gură, de aceea trebuie să porți o mască. Multe persoane au infecții asimptomatice... 

    Virusurile suferă tot timpul mutaţii, dar acestea, în marea lor majoritate, nu produc diferenţe semnificative.

    Ca regulă generală, se presupune că viruşii devin, cu timpul, mai puţin letali. Dar această regulă nu e bătută în cuie. Principala îngrijorare este dacă acest coronavirus va suferi mutaţii, iar sistemul nostru imunitar nu îl va mai „recunoaşte”, iar un vaccin specific nu... 

    Cu tehnologia plasmatică, eliberăm omul din sclavia stării materiale. Deci sunteţi liberi, puteţi face tot ce vă doriţi. Cunoaşterea e atât de simplă, încât o nouă generaţie de copii, va înota în ea ca un peşte, iar generaţiile vechi vor lupta împotriva ei, deoarece nu pot înota. Aceasta este cea mai mare diferenţă în noua cunoaştere, deoarece, fiind prea...

    Virusul apărut în orașul Wuhan nu este creația omului, chiar dacă au existat speculații legate de adevărata lui origine. Dar multe din laboratoarele de pe planetă lucrează la realizarea unor viruși ucigași.Viruși ucigasi creați în laboratoare. Mai periculoși decât cei naturali

    1. Savantul Yoshihiro Kawaoka a prelevat mostre de virus mutant și le-a folosit pentru a crea o tulpină mai puternică, rezistentă la vaccinurile existente. Această tulpină a fost similară cu cea care a dus la epidemia din 1918.Acest virus mortal este păstrat în laborator și poate duce la tragedie dacă este eliberat

    Nativului cu Jupiter in Casa a VI-a i se ofera sanse de a se implini profesional sau de a-si extinde viziunea si perspectivele prin activitati lucrative sau in preocupari legate strins de sanatatea proprie sau a altora.

    Nativul cu Jupiter in Casa a VI-a poate fi un bun medic, sau cel putin un om capabil sa-i indrume cu mult bun-simt pe ceilalti catre solutii profesionale si terapeutice utile.

    Acum am inteles predestinarea! 

    1. Medicul meu de familie de la REGINA MARIA, medic onest, ne-a oferit incredere in sitemul nostru imunitar tuturor celor care folosim atioxidanti life pak, ciupercile nemuririi din Tibet, Cordymax si Reishemax.Eu le folosesc preventiv din 2013. Gripa tine cel mult o zi la cei care iau aceste suplimente alimentare naturale. Organismul nu proceseaza vitaminele si minerale create sintetic.

      Impreuna am studiat si medicina ayurvedica, si chinezeasca. Acum nu mai prescrie medicamente alopate... 

      Sa crezi ca indistria farmaceuitica lupta impotriva bolilor este sa crezi ca industria de armamnet lupta pentru pace!

      Is the current Covid 19 issue exaggerated?

      Unfortunately, it isn’t. The media is definitely promoting fear and panic. But it is all real. I have treated 100s of critically ill COVID patients so far. I have lost dozens in their 30s and 40s, and a few in their 20s. We ran out of ventilators and had to come up with very creative solutions. We nearly ran out of sedation for those on the vent. If anything, the situation is underestimated. There are thousands, even hundreds of thousands of... 

      ...Este o șansă reală ca virusul să dispară natural înainte ca orice vaccin să apară pe piață. Se pare că avem mai mult imunitate decât am estimat”,

      Coincidenta sau nu acest virus infunda coronariene cu cheaguri si calciu. Noua ne e frica de colesterol dar nu este singura cauza a infundarii vaselor de sange. Depunerile de calciu din organism duc la cancer. 

      Plăcile de colesterol sau cum se mai numesc „plăci aterosclerotice” reprezintă aproximativ 65-70% din impuritățile vasculare.

      Către vârsta de 50 ani în vasele organismului se adună până la 5 kg de plăci de... 

    Legat de mască. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii

    1. OMS se avertizează asupra unei alte crize: ”Izolarea, frica, incertitudinea, problemele economice – toate cauzează sau pot provoca suferințe psihologice”, a declarat directorul departamentului, Devora Kestel.

      Ea a spus că în întreaga lume se așteaptă o creștere a bolilor mintale, inclusiv în rândul copiilor, tinerilor și a angajaților din domeniul sănătății.

      Masca iti da o falsa senzatie de... 

      străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19, iar pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană”,

      „Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor”

      Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu crecomandă pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, iar acest... 

      Ce este HIPERCAPNIA sau HIPERCARBIA?

      (Vă rog să citiți cu mare atenție) 

      Oameni buni, vi se spune că trebuie să purtati mască. Ceea ce nu vi se spune însă este ce efecte secundare are asupra organismui uman purtarea măştii pentru timp indelungat.

      Unul dintre efectele secundare imediate este CREŞTEREA CANTITĂȚII DE DIOXID DE CARBON din sânge, căci, datorită măştii pe... 

      Am preluat textul..poate fi kake news dar are si un pic de adevar. L-am postat sa va demonstrez ca Rusia duce o campanie intensa de fake news.

    Mai multe țări se grăbesc să ridice restricțiile care au fost necesare pentru a ține sub control virusul, însă Maria Van Kerkove susține că ar trebui să se ia în cosiderare mai multe aspecte înainte de a se face asta.

    ”Care este riscul de reapariţie?  

    Avem cu adevărat situaţia sub control? 

    Avem sisteme de identificare rapidă a cazurilor? 

    Putem identifica rapid contacţii?

    Avem paturi... 

    Nenumărate studii leagă tehnologia 5G de o lungă listă de riscuri asupra sănătății și mediului, printre care se află:

    1. Afectarea structurii ADN 

    2. Leziuni oxidative 

    3. Întreruperea metabolismului celular 

    4. Scăderea secreției de melatonină 

    5. Tulburări de somn 

    6. Influențarea predicțiilor meteorologice care avertizează și cu privire la eventualele fenomene meteo... 

    1. Multe țări au respins deja această tehnologie. Nici românii nu au nevoie de ceva atât de nociv.

      Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului wireless la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor.

      „Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt... 

      In toate tarile cu 5G, cu poluare electromagnetica mare, virusul a fost mai agresiv. 

      Trecerea de la etapa 3G la 4G nu înseamnă același lucru cu trecerea de la 4G la 5G. Tehnologia 5G nu înseamnă doar 3,5 - 5,5 GHZ ci poate include echipamente care emit până la 24GHZ și chiar mai sus, până la 71GHZ.

      Față de standardul actual de 2,4 GHZ unde avem lungimi de undă de 12 cm, pentru 5G, lungimea de undă... 

    Sunteti multumit de NIVELUL discutiilor de aici?

    Va satisface "creatia" celor care posteaza FARA legatura cu ideea dvs. din articol ? 

    Cineva spune ceva si tot el isi raspunde cu alte postari jenante sau la nivel de platitudini... 

    Va place sa aveti admiratori penibili si disperati DOAR sa scrie ....

    1. Am ingrijit cu drag si devotament pe cei 9 catelusi adoptati dar am creat cu aceeasi iubire si devotament o prefata a subtextului editorialelor din Bursa ale genialului profesor Cornel Codita. dupa modelul poetului Lucrețiu,care in De rerum natura își propune să explice cum funcționează lumea în care trăim pornind de la principiile maestrului său, Epicur. El tratează lumea microscopică a atomilor ( Fizica cuantica),...

      Persoane instabile emotional, care niciodata nu au fost si nu vor fi fericite intr-o relatie.

      Persoane care cred in Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, care idealizeaza o persoana si apoi sunt dezamagite profund cand descopera ca de fapt era vorba doar de un om, cu calitati si defecte. 

      Peroane care niciodata nu sunt multumite cu ce au, si care mereu descopera ca altii au cate ceva in plus. 

      Apoi descopera ca de fapt au si ceva sin minus, si cercul se inchide.

      Persoane care sunt victime sigure... 

      Vai tu Salomeo, numai atata laudă merita domn' profesor?

      Domn Codita trebuie da fie multumit ca (încă) mai este citit si de Make platit.

      Nu am scris eu...

      Corest se scrie Salomeea, nu Salomea.

      Doar cei limitati nu vad legatura. Dar mai ales cei rau intentionati!

      Cand am plecat la studii in Elvetia, Italia, Belgia, Germania, Franta, Cehia, Austria cu recomandarea domnului decan, i-am marturisit ca doresc sa obtin premiul nobel pentru pace. Dansul mi-a raspuns ac trebuie sa fiu fericita cu ce am si ce fac. I-am ascultat sfatul.

      Pentru a crea pace structurala la nivel european si mondial e nevoie sa implementam cele 3 concepte integratoare, Guvernaaa umana durabila pentru securitate umana. Iubirea pentru fiinta umana trebuie sa se afle in centrul... 

    Sunteti multumit de NIVELUL discutiilor de aici?

    Va satisface "creatia" celor care posteaza FARA legatura cu ideea dvs. din articol ? 

    Cineva spune ceva si tot el isi raspunde cu alte postari jenante sau la nivel de platitudini... 

    Va place sa aveti admiratori penibili si disperati DOAR sa scrie ....

    1. Bunule, stimat si anonim al meu cititor

      Spatiul creat dincolo de textul editorialului este dedicat Lui, Mariei Sale Cititorul. Nici urma de ironie aici. Este un spatiu al Libertatii, care ii apartine si pe care il respect, ca atare. Este motivul pentru care, cu foarte rare exceptii, nu intervin in acest spatiu. Menirea lui nu este sa imi placa sau sa ma satisfaca in vreun fel pe mine, ci sa dea o sansa, o ocazie sa se exprime, Lui, cititorului. Cum, pe ce teme si in ce conexiune cu ceea ce... 

      pentru promptitudinea si realismul raspunsului.

      Cu stima 

      Domnule Codita ne cunoastem de multa vreme si am colaborat de cateva ori (foarte bine), insa niciodata in corespondenta noastra nu ati ultilizat majusculele pentru a sublinia o idee si nici nu ati semnat Autorul, conex la o discutie depre un articol publicat.

      ? s-a schimbat ceva ? 

      Imi va face placere sa va contactez curand pentru a avea placerea unor "suete" din " lirica" paradigmelor controverselor contemporane. 

      Cu stima , 

      E. 

      Thanks DAD, for the story!

      ? s-a schimbat ceva ?

      Nu e limba spaniola Anonimule, anonimule, Vali, Cititorule, Alpha 2 Omega? 

      Astept o solutie de la E! sa ne demonstreze ca e inteligent!!!

      Aluzia culturala De natura rerum, data drept raspuns de catre Autor, te va lumina, pe deplin. Cand am timp poate iti explic despre poezia filozofica a lui Lucretiu. Asa poate vei intelege interventiile mele, fara sa te mai revolti. Le vei gusta, te vei bucura.Filozofia este o alta iubire a mea, inceputa in liceul pedagogic, cu epopeea lui Ghigames, plecat in cautarea nemuriri.Acolo am aflat prima data de existenta Anunnakilor.

      Ghigames, plecat in cautarea nemuririi.in concepţia veche, omul Ghilgameş crede că poate deveni zeu nemuritor. In concepţia nouă, zeul Ghilgameş crede că poate deveni om şi scăpa de moarte.

      Nucelul central este cel al motivului “tinereţe fără de bătrâneţe şi viaţă fără moarte”, pe care îl împărtăşeşte cu multe alte capodopere ale literaturii... 

      Pénélope est un fil rare et précieux, fabriqué à partir des toisons de moutons mérinos d’Arles élevés en Provence près d’Aureille en agriculture biologique auxquelles à été ajouté une peu de soie mulberry pour apporter un lustre subtil et un joli drapé.

      Ces fibres très fines sont peignées en ruban pour accroître leur douceur et leur résistance, puis filées dans la région de Biella, en Italie, aucune filature en France n’étant aujourd’hui capable de filer en peigné aussi fin. Ce brin... 

      Impunătoarea construcţie a Poemului naturii s-a înălţat şi consolidat pe temeliile gnoseologice instituite de gîndirea lui Epicur. Nu o singură dată, filozoful grec este venerat ca un adevărat zeu, iar poetul Lucretiu, neîngăduit de sever cu el însuşi, nu-şi recunoaşte decît meritul de a-i fi împodobit doctrina cu „farmecul cel dulce-al poeziei”.

      În esenţă, toată această pasionată dezbatere nu este decît o reţetă a fericirii: eliberarea de spaimele morţii şi de teama de zei, omul trebuie să dobîndească, dispreţuind ambiţia onorurilor şi condamnînd puterea bogăţiei, un ideal de seninătate şi de mulţumire personală, corespunzător caracterului pasiv şi contemplativ al filozofiei epicuriene....

      Lucreţiu nu poate să vorbească de nimic fără ca să nu se lase purtat de acel elan vizionar care este însăşi poezia. Chiar de la primele scăpărări ale ideii, cuvintele dobîndesc parcă virtuţi noi şi o vibraţie necunoscută care le va proiecta, într-un zbor înalt, în sfera unde totul devine poezie. Printr-un lanţ de comparaţii, lumea invizibilă şi greu...

      despre, nu depre

      Esti depășit, te rad cei din clasa întâia.

      Cum sa semneze Autorul, cand nu semna un articol sau opera. In acest context, de pw Bursa, mereu a semnat Autorul. Se vede ca nu urmaresti edotorialele domniei sale. Daca citeai stateai in banca ta si nu te mai bagai in discutia mea cu Autorul.

      Numai minciuni spui E, Pinochio!In corespondenta particulara Autorul semneaza cu numele intreg sau initialele.La rubrica Opinia cititorului intotdeauna a semnat Autorul, atunci cand a raspuns unei opinii.

      Autorealizarea prin comuniune cu alti semeni asemanatori tie sau care au aceleasi idealuri inalte pentru umanitate, pentru o lume mai buna. Aceasta este adevarata fericire pentru oamenii evoluati!Nu acumulare de lucruri materiale, bani, relatii sexuale, relatii perfecte de iubire fizica.

      Eu sunt un om fericit pentru ca imi caut acea elita de oameni care lucreaza pentru o lume mai buna si nu pierd vremea in discutii inutile.Intelepciunea este sa iti faci din inamici prieteni in aceasta... 

      Nu poti fi sanatos daca nu esti fericit. Nu poti fi fericit daca nu esti implinit. Nu poti fi implinit atunci cand foarte sarac sau foarte bogat.Unii considera ca banii nu aduc fericirea ci doar numarul lor.

      Fericit esti atunci cand cauti ADEVARUL, cand demasti minciuna si incerci sa creezi o viziune comuna despre o lume mai buna impreuna cu societatea civila in alianta cu cea economica si politica agregate in jurul valorilor comune, si interesului comun, care in acest context este... 

      Relatiile Internationale iti dau viziune asupra sistemului international. Problema este ca se justifica prin natura umana, existenta conflictului in relatiile internationale; Este total fals. Natura umana este una armonioasa, non-conflictuala.Armonie, echlibru, pace structurala si interioara sunt ingrediente ale fericirii umane.

      Denuntarea minciunilor industriei Pharma strand legata de industria de armament te face fericit. daca poti si schimba ceva in mentalitatea medicilor si a... 

      Adevarata intelepciune este sa nu ne credem mai destepti decat Creatorul si sa incercam sa ne traim viata altfel decat dupa planul Lui.

      Familia este baza societatii.  

      Am fost creati sa cautam apropierea unei persoane de sex opus. Cu care din 2 trupuri sa devenim unul singur. 

      Relatia sexuala cu partenerul de viata reprezinta cea mai profunda forma de comuniune si cea mai evoluata forma de evolutie spirituala. 

      Aici se gaseste adevarata implinire si fericire.

      Refuzul relatiei intime cu... 

      Este chiar misiunea mea nobila pe terra sa demasc minciuna bine ascunsa, înşelătoria, cu promisiunile fără acoperire ale tuturor ideologiilor, de orice culoare şi orice consistenţă ce tin loc de adevar, de religie absoluta, de neatins.

      Asadar, sa cautam adevarul autentinc pe toate caile: ale spiritualitatii, ale filozofiei si ale stiintei intr-o paradigma comuna, pentru a ne uni efortul si nu a ne concura in gasirea multiplelor... 

      Chiar acest editorial ne spune acest lucru. Voi demonstra in cele ce urmeaza.

      Godot pare a fi cel mai probabil Dumnezeu, dar în același timp poate fi interpretat ca o eroare logică, o speranță deșartă, o salvare incertă sau chiar nimicul. 

      Multi dintre noi, in izolare putem descoperi nevoia de acest Dumnezeu nou al getilor «care va reda speţei umane prospeţimea unui nou început asemenea lui Ovidius exilat la Tomis. 

      „Dumnezeu... 

      Nu conteaza lauda sau critica, asta nu aduce valoare adaugata. Autorul are nevoie sa intelegi esenta, mesajul articolului, eventual sa dezbati daca poti sau macar sa aduci si alti martori de geniu, pe langa cel dat de autor in textul editorialului, care au ajuns la aceeasi concluzie cu a Autorului, pentru a da greutate mesajului, cum este genialul Einstein.Deci mesajul editorialului este forta IUBIRII. Cum realizam asta? mai intai trebuie sa intelegem rostul acestei forte a iubirii si apoi sa...

      Cum supravietuieste specia noastra daca nu facem dragoste?

    Panta rei în traducere "Totul curge" este un concept din filozofia lui Heraclit. expresie ce vine din greaca veche, lucrurilor se transformă tot timpul și singurul lucru constant este forma, care poate fi exprimată în limbajul atemporal al formulelor matematice.

    1. Schimbare, schimbare dar problema este in ce directie.Mi-ar placea sa cred ca schimbarea va fi pe verticala, nu pe axa orizontala dreapta-stanga.Cabala pregateste schimbarea in alta directie, una ingrijoratoare, se pare.

      Totul în univers și societate se supune unei ordini necesare, desemnate de Heraclit cu numele logos. Gândirea lui Heraclit a exercitat o constantă fascinație pentru Hegel, Marx, Engels și Lenin. 

      Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Populația în general respectă regulile, însă există și astfel de situații când unii uită că virusul e răspândit, nu are un tratament și pun în pericol pe toată lumea.

      Chiar dacă suntem într-o perioadă de platou, să nu uităm că există anumite țări unde s-a reintrodus starea de... 

      Universul este o experienta, tot ce ne inconjoara inclusiv noi suntem procese. Realitatea este eterna, este constiinta care viseaza.Viata este un vis al constiintei. Timpul masoara exeperienta.Corpul este tot un proces. Toata experienta noastra reprezinta karma si e legata de verbe, de actiun, de ce facem..Experienta continua sa se transforme.Tu nu esti exeperienta.Expresia Eu sunt, este infinitul.Eu nu este in interiorul tau, corpul este in I am (Eu sunt).I am ( Eu sunt )...

      I am= sufletul. Cand vei intelege ca Sufletul este nemuritor vei fi fericit Si sufletul evolueaza sau involueaza de directia pe care o alegem. Sufletul umanitatii evolueaza in functie de calitatea evolutiei sufletului masei critice. Ca umanitatea sa faca un salt la nivel spiritual este nevoie de o masa critica de lucratori in lumina, adevar si dreptate.Sunt multe de scris.

      Frica, gelozia, dezgustul contribuie la pierderea sanatatii.Inlocuirea acestor emotii cu unele pozitive date de... 

      Iubirea e Putere, acesta e mesajul editorialului.Ne-au furat puterea, ne-au facut sa ne fie frica prin totalitarisme, prin minciuna tuturor ideologiilor care DOAR ne promit, prin razboiului de orice natura inclusiv RAZBOIUL TOTAL IMPOTRIVA SURSEI. Pandemia poate avea potentialul de a tranforma FRICa in IUBIRE!

      Securitatea umana chiar asta doreste sa faca sa ne elibere de frica dar si de nevoi.Ce ideologie ne poate face sa ne iubim, sa fim iubiti de decidenti? Adevarul sau non-ideologia ne... 

      Starea biologiei este schimbatoare din moment in moment , acesta este ADEVARUL.Lumea este o perceptie. Nu exista inafara perceptiei. Singura realitate este cea invizibila, fara forma, fara cauza. Expresie modificata a constiintei, calitatea experientei. Lumea este un construct! Tot ceea ce exista este un construct . Constiinta este infinita, invizibila, inimaginabila, fara forma sau marime. Tot ceea ce putem numi prin limbaj este construct. Atomii, orice particula, undele sunt constructe....

    Persoanei care a postat in locul domnului Codita , semnand Autorul.

    Domnul Codita regreta ca aici posteaza persoane cu deficit intelectual si se disociaza de afirmatiile si textele disjuncte cu subiectul editorialului .  

    In limba spaniola un semn de intrebare e inversat fata de cel din finalul enuntului. 

    Personal nu inteleg frenezia asta cu valente de balamuc a persoanei care "scrie "aici in torente , dar nici nu ma intereseaza. 

     

    1. NU cred ca e altcineva care a scris in locul Autorului si am si dovezi. Iar esti Pinochio!Rusine!

      Contacteaza direct pe domnul Codita , referitor la 12.1 eu am facut aceasta pentru ca il cunosc de ceva vreme si am lucrat impreuna.

      In legatura cu modul in care corespondezi, dumneata nu esti santos la minte, dar asta nu este treaba mea. 

      Pinochio, te-am rugat sa nu iti mai bagi nasul unde nu iti fierbe oala!Insistenta ta denota lipsa de intelepciune.Ce pretentii sa ai de la o mahalagioaica.Cer prea mult!

      Nu te crede nimeni, Pinochio! Autorul ti-a raspuns si prin subtextul articolelor dar nu esti in stare sa intelegi un subtext, draguta.

      Regret, ca ti-a raspuns Autorul, Pinochio!Chiar nu meriti ca cineva sa faca efortul sa te bage in seama, sa se coboare la nivelul mizeriilor tale. Esti complexata!

      Nu esti sanatos la minte, se scrie corect. 

    GANS-ul de Hemoglobina, cupa vietii si cupa omului- tehnologie Keshe

    1. Testele făcute de cercetători asupra probelor sangvine colectate de la bolnavii de COVID-19 arată şi modificări ale consistenţei. Sângele devine mai “lipicios”, fapt ce creşte riscul de formare a cheagurilor.

      În consecinţă, se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, fatale pacienţilor. 

      În momentul actual, experţii caută o soluţie şi îşi unesc eforturile... 

    OMS i-a propus 20 de milioane de dolari mită președintelui din Madagascar pentru a-l convinge să compromită un remediu destinat tratării COVID-19. Acesta a refuzat revoltat!

    Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19. 

    Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public,... 

    1. Vad ca in loc sa recuperezi , ai luat-o rau pe aratura.

      Nu ajunge ca omori aici orice discutie , acum mergi cu prostiile tale si in alte locuri. 

      Daca nu vrei sa te popularizez (cu 8 catei, comunicarea eterica, 24 de limbi, pupatul Keshe , diplome penibile, etc.) si impotura postarii pe diverse nume , atunci STOP.,

      Altfel uit ca te-am iertat crestineste si ma tin dupa tine peste tot sa stie TOATA lumea ce schizofrenica -paranoica esti la varsta ta de 57 de an, i tu care te simti... 

      anonim si ma tratez sunt tot eu!Ma tratez folosind un limbaj agresiv si multe identitati fictive. Acuz pe altii si le atribui toate calitatile care doar mie imi apartin. Ce sa facc trebuie sa urmez protocolul .Asa mi-a indicat psihiatrul. Sper ca ma intelegeti!Merci

      In plus sunt platit sa denigrez pe oricine incearca sa caute adevarul despre ce se intampla acum si mai ales despre BIG Pharma.ma intelegeti, trebuie sa supravietuiesc! 

      anonim si ma tratez, tot eu sunt.

      CLAR?! 

      Am facutr test de imunitate pentru noul coronavirus: “Există anticorpi!”

      Inofensiv, pentru că este un ceai din ierburi, se plasează pe locul 2 după curățarea chirurgicală a vaselor - stentare. Spre deosebire de metoda bisturiului, nu prezintă complicații și efecte adverse. Tratamentul asigură curățarea vaselor organismului. De la arterele mari până la capilare mici și fine.

      Detonic prezintă un amestec sublimat de extracte vegetale care la contactul cu apa activizează... 

    Se pare că virusul ucigaș nu-i oprește în niciun fel pe protestatarii din mişcarea vestelor galbene să își ceară drepturile. Pentru prima oară după relaxarea restricțiilor, aceștia s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa,

    1. Corect! Rusii vor sa destabilizeze democratiile europene!

      RUSII LAU FALSIFICAT SI PE AUTOR!

    Din pacate exista o persoana cu grave deficiente mintale si mentale care face IMPOSIBIL un dialog coerent la Opinia Cititorului pentru toate editorialele dvs. , postand fantasmagorii aberante , fara legatura cu subiectele editorialelor , sau postand pe diverse nume , ca medic onest, omul viitorului , cetatean onest, etc. respectiv furand identitatea celor care nu sunt de acord cu delirul ei si scriind diverse ineptii in numele acestora .

    Domnule Codita persoana respectiva scrie ca... 

    1. Am facutr test de imunitate pentru noul coronavirus: “Există anticorpi!”CLAR?! Vizionati

      Dezvaluiri Uluitoare Despre Modul In Care O Simpla Raceala A Devenit Pandemie, daca nu credeti! 

      ... v-a falsificat , se scrie corect!Nu mai scrie pentru ca se vede si cat de analfabet esti!

      CLAR?! Am fost si ila protest ca sa le spun adevarul! Nu mai pot, trebuie sa strig strig in gura mare, ADEVARUL!!!!!va falsificat si dvs.!!!!!Se cere demisia ministrului Marcel Vela pentru „abuz de putere”

      DACA Nu credeti, Vizionati 

      Dezvaluiri Uluitoare Despre Modul In Care O Simpla Raceala A Devenit Pandemie, daca nu credeti!

      Sunt si proteste în București! Mai mulți oameni s-au adunat cu mașinile pentru a doua seară la rând în Piața... 

      ACEST MESAJ ESTE UNICUL SI ULTIMUL POSTAT AICI pentru a evita o practica infantila a Pinochio sunt...nu ma mai poti trata!EU LAM FALSIFICAT SI PE AUTOR!

      Eu cred ca aceste manifestatii sunt puse la cale de unii extremisti din diverse straturi ale societatii. Ma refer aici la unii care provin din randurile bisericii,iar altii sunt fanatizati politic de extrema stanga sau dreapta! Sa nu uitam si influenta malefica a rusilor care poarta un razboi cu Europa pe toate fronturile! RUSII LAU FALSIFICAT SI PE AUTOR!

      Zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău, pentru a cânta și a dansa.INCORECT! NU AU PROTESTST, SAU DISTRAT!

      Am crezut că încremenesc când am văzut atâta lume adunată la o petrecere, în Parcul Herăstrău. Care în picioare, care pe iarbă, cu paharele de băutură în mână, toată lumea se comporta ca și cum nu ar fi existat niciun risc, iar Covidul era la mii de ani lumină de România.

      Chiar dacă sunt tânără și dornică de petreceri, de care mi-e... 

      Cu toate acestea reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu vor cu niciun chip să accepte tonicul drept remediu. Evident, pentru că asta le-ar strica tot planul de a vaccina întreaga populație a lumii. Ne amintim că exact la fel au procedat și în martie față de propunerea legată de hidroxiclorichină.

      Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public, inclusiv în emisiuni TV (a acordat interviuri la FRANCE 24 sau RFI) virtuțile tonicului pe bază de plante. Drept dovadă că are dreptate, în Madagascar nu a murit absolut nicio persoană de Covid-19

      Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19.CLAR!!!

      Însă președintele Madagascarului a ținut-o pe a lui, că tonicul e bun, și a reproșat celor din OMS că nu e cazul să considere că Occidentul are „monopol de inteligență”. „Nimeni nu ne va opri din a merge mai departe – nicio țară, nicio organizație.“, a afirmat Rajoelina ca răspuns la solicitările OMS de a nu mai folosi tonicul.

      În aceste condiții, potrivit mai multor surse din Africa, după ce reprezentanții OMS au constatat că Rajoelina nu cedează, i-au propus un compromis: să adauge anumite chimicale „poison”=otravă!) în tonicul respectiv. Dar Rajoelina a refuzat revoltat și, mai mult, a declarat nu doar că își retrage țara din OMS, ci și că îndeamnă toate națiunile africane să facă la fel!...

      Stimate E,

      Aluzia culturala De natura rerum, data drept raspuns de catre Autor, te va lumina, pe deplin. 

      Cu stima, 

      E prea complicat pentru mine!Nu pricep aluziile culturale.

      Merci 

      Autorul raspunde foarte rar. Nu ai urmarit tu toate articolele. Sigur domnia sa ti-a raspuns. Nu cred ca poti imita tu, ANONIMULE, stilul si mai ales aluziile culturale.

      Din pacate exista o persoana cu grave deficiente mintale si mentale care face IMPOSIBIL un dialog coerent la Opinia Cititorului , postand fantasmagorii aberante sau postand pe diverse nume , ca Vali, Anonim, Anonimus, anonim dar ma tratez, etc. respectiv furand identitatea celor care nu sunt de acord cu delirul ei si scriind diverse ineptii in numele acestora.

      In speranta ca sunteti de acord cu pastrarea decentei (macar in exprimare) la aceasta rubrica am marea rugaminte sa ne... 

      Bunule, stimat si anonim al meu cititor

      Spatiul creat dincolo de textul editorialului este dedicat Lui, Mariei Sale Cititorul. Nici urma de ironie aici. Este un spatiu al Libertatii, care ii apartine si pe care il respect, ca atare. Este motivul pentru care, cu foarte rare exceptii, nu intervin in acest spatiu. Menirea lui nu este sa imi placa sau sa ma satisfaca in vreun fel pe mine, ci sa dea o sansa, o ocazie sa se exprime, Lui, cititorului. Cum, pe ce teme si in ce conexiune cu ceea ce... 

      Tu nu ai fi fost in stare sa ii imiti stilul. Nu esti asa rafinat Anonimule! Esti ca noaptea si fudul!

      Ti-a raspuns si in editorial, prin morala povestirii despre micutul OBLIO, exilat din cauza ingustimea la minte a unora invidiosi ca tine, in padurea fara rost.

    Nu există dubii, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, când renunţi la măsurile de încetinire a contagierii, cazurile reapar. Îngrijorarea mea este că putem asista la mici focare care se pot transforma în epidemii. Consecinţele ar putea fi grave

    1. Trecem la stare de alertă maximă

      Am văzut o minoritate care se manifestă de multe ori agresiv şi în sfidarea regulilor. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât creşte şansa de a reveni la normal.

      Va trebui ca măsurile de relaxare pe care le-am adoptat să nu genereze mai multe riscuri. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb