IFA 2024: Samsung prezintă puterea produselor cu funcţii AI de a crea o lume conectată pentru toţi

R.S.
Companii / 5 septembrie

IFA 2024: Samsung prezintă puterea produselor cu funcţii AI de a crea o lume conectată pentru toţi

Samsung Electronics Co., Ltd. a urcat astăzi pe scena IFA, sărbătorind 100 de ani de inovaţie, pentru a continua viziunea "AI For All". Prezentarea a demonstrat angajamentul îndrăzneţ al Samsung de a democratiza AI, oferind acces şi publicului larg la beneficiile aduse de folosirea ultimelor tehnologii, conform unui comunicat transmis redacţiei.

 

Extinzând şi mai mult viziunea AI for All, conferinţa a inclus capitolele "AI Meets the World" şi "AI Meets You", unde reprezentanţi ai companiei şi partenerii săi au demonstrat rolul esenţial pe care inteligenţa artificială îl joacă în îmbunătăţirea calităţii vieţii utilizatorilor, oferindu-le instrumente pe care le pot folosi pentru a-şi simplifica viaţa, potrivit comunicatului.

"De la prezentarea noastră de la IFA de anul trecut, discuţiile despre inteligenţa artificială şi rolul acesteia în viaţa noastră au crescut semnificativ", a declarat Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europa. "La Samsung, suntem mândri să facem inteligenţa artificială mai accesibilă şi mai uşor de înţeles, arătând cum poate simplifica viaţa în loc să o complice. Credem că AI-ul ar trebui să acţioneze ca un instrument folositor, răspunzând nevoilor utilizatorilor şi ale mediului înconjurător. Produsele noastre cu funcţii AI permit oamenilor să dedice mai mult timp lucrurilor care contează."

AI pentru toţi

Programul Samsung AI for All acoperă o gamă largă de produse cu AI, de la dispozitive mobile, aparate electrocasnice şi sisteme de home entertainment. Până la sfârşitul anului 2024, Samsung preconizează că vor exista 200 de milioane de dispozitive Galaxy AI folosite de către publicul larg. Samsung înţelege că funcţiile sale AI trebuie să se adapteze la modul în care consumatorii doresc să trăiască, dar şi să protejeze mediul înconjurător.

Elementul central este ecosistemul SmartThings în continuă expansiune, care conectează peste 500 de milioane de dispozitive, oferind un control de la distanţă fără întreruperi al tuturor produselor Samsung compatibile cu funcţiile AI, de la gestionarea tuturor aparatelor când eşti acasă sau în deplasare, până la navigarea pe televizoarele Samsung.

Nu a fost niciodată atât de uşor pentru oamenii din întreaga lume să se bucure de beneficiile AI pentru a simplifica şi îmbunătăţi viaţa. Produsele Samsung AI oferă această putere utilizatorilor săi, dându-le posibilitatea de a-şi personaliza experienţele de zi cu zi. Fie că depun eforturi pentru o viaţă mai sănătoasă, pentru extinderea creativităţii sau pentru conectarea cu cei dragi.

Cu toate acestea, doar 15% dintre oameni au declarat că înţeleg pe deplin modul în care inteligenţa artificială poate fi utilizată în viaţa de zi cu zi, în timp ce 66% caută în continuare modalităţi de a economisi mai mult timp. Aceasta este o oportunitate pentru Samsung AI să aibă un impact pozitiv în viaţa consumatorilor şi de a demonstra de ce inteligenţa artificială este pentru toţi, se menţionează în comunicat.

Lansată după IFA, cea mai recentă actualizare a sistemului de operare, One UI 6.1.1, va face funcţiile AI de pe dispozitivele Galaxy Z Fold6 şi Z Flip6, disponibile si pe modelele S24, Z Fold5 and Flip5, un exemplu fiind aplicaţiile Sketch to Image care permite utilizatorilor să îşi vizualizeze ideile prin opţiuni de imagine generate de un simplu desen si Portrait Studio stimulează creativitatea, ajutând utilizatorii să creeze un avatar personalizat pe care să îl folosească online.

AI Meets You

Samsung consideră că AI-ul său ar trebui să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi, permiţând utilizatorilor să îşi personalizeze experienţele de divertisment. La IFA 2024, Samsung a lansat proiectoarele Premiere 7 şi 9, Galaxy Book5 Pro 360 şi Galaxy Book4 Edge 15-inch, toate concepute pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze asupra a ceea ce contează pentru ei.

Proiectoarele Premiere 9 şi Premiere 7 aduc tehnologia laser avansată în divertismentul la domiciliu, oferind o rezoluţie 4K excepţională şi sunet captivant pe ecrane de până la 130 inch. Acestea includ tehnologii bazate pe inteligenţă artificială, cum ar fi Upscaling, care îmbunătăţeşte conţinutul la calitate 4K, şi Vision Booster, care ajustează luminozitatea şi contrastul pentru o vizionare optimă în diferite condiţii de iluminare. Proiectate pentru a transforma spaţiile de locuit în home cinema premium, aceste proiectoare oferă o experienţă de vizionare superioară cu tehnologie de ultimă oră.

Galaxy Book5 Pro 360, în colaborare cu Intel, combină puterea noului procesor Intel® Core Ultra cu leadership-ul Samsung în domeniul telefoniei mobile pentru a debloca un nou nivel de experienţe AI între dispozitive. Dispunând de Galaxy AI, acesta oferă productivitate personalizată şi conectivitate fără întreruperi. Cu o durată de viaţă a bateriei de 24 de ore, utilizatorii pot face mai multe lucruri în mod eficient, în timp ce grafica şi afişajele sale îmbunătăţite oferă o experienţă de divertisment premium în cadrul ecosistemului extins Galaxy AI mobil, se precizează în comunicat.

Modelul ultra-subţire Galaxy Book4 Edge de 15 inchi, proiectat împreună cu Qualcomm, este echipat cu procesorul Snapdragon® X Plus pentru performanţe excepţionale şi o durată lungă de viaţă a bateriei. Acesta integrează tehnologia avansată NPU pentru funcţii AI de ultimă generaţie şi combină funcţiile PC-urilor Copilot+ cu Galaxy AI. Acest dispozitiv portabil sporeşte creativitatea şi conectivitatea pe un ecran vibrant de 15 inchi.

De asemenea, pe scena de la IFA au fost prezentate cele mai recente inovaţii în materie de televizoare Samsung. Din 2015, Tizen OS a alimentat sute de milioane de televizoare inteligente, accelerând evoluţia experienţelor de vizionare TV. Începând cu acest an, toate televizoarele noi Samsung AI, împreună cu anumite modele din 2023, vor primi actualizări garantate ale Tizen OS timp de şapte ani. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot continua să se bucure de cele mai recente inovaţii şi de conectivitate îmbunătăţită pe toate dispozitivele Samsung.

Ecranele Samsung Neo QLED 8K AI oferă o experienţă de vizionare îmbunătăţită cu procesoarele încorporate NQ 8 AI Gen 3. Aceste procesoare dispun de 512 reţele neuronale - de opt ori mai multe decât până acum - şi, atunci când sunt combinate cu puterea AI, oferă experienţe vizuale şi sonore personalizate, de înaltă calitate. Această tehnologie măreşte conţinutul de pe ecran pentru a oferi cea mai clară şi mai fină imagine de până acum.

Cele mai recente evoluţii din cadrul The Frame şi Art Store au fost, de asemenea, celebrate la IFA prin anunţarea mai multor parteneriate noi. Alături de colaborările cu casa finlandeză de design Marimekko şi Jean-Michel Basquiat, Samsung a introdus o colecţie exclusivă de 12 capodopere ale suprarealistului belgian Rene Magritte. Aceste parteneriate permit utilizatorilor să aducă arta extraordinară în casele lor, adăugând o notă de magie mediului lor de zi cu zi

Samsung a anunţat, de asemenea, lansarea inedită a noului Samsung Music Frame în parteneriat cu Wicked al Universal Picture. Difuzorul wireless Music Frame a fost lansat la începutul acestui an, oferind o calitate superioară a sunetului. Cu woofere încorporate şi tehnologie inteligentă Dolby Atmos, Music Frame se adaptează inteligent la acustica casei utilizatorilor şi dă viaţă fiecărui sunet. Ediţia limitată Wicked Music Frame vine cu două imagini artistice din film şi o minunată imagine exclusivă (disponibilă doar în ediţia limitată a Music Frame) a îndrăgitelor Glinda şi Elphaba, împreună cu autografele personajelor şi un certificat de autenticitate.

Samsung creează experienţe simplificate pentru utilizatori prin intermediul dispozitivelor sale

Bespoke AI , care oferă acum funcţii îmbunătăţite de control vocal prin actualizările Bixby. Bixby actualizat poate înţelege mai multe comenzi într-o singură propoziţie, îţi poate aminti interacţiunile anterioare pentru a efectua comenzi personalizate şi oferă răspunsuri la întrebări legate de produse. Acesta permite utilizatorilor să îşi exprime nevoile mai natural şi mai uşor decât înainte. Bixby oferă, de asemenea, beneficii mai mari de control şi accesibilitate pentru utilizatori, deoarece le permite consumatorilor să folosească funcţia Auto Open Door pe unele modele de maşini de spălat şi frigidere Samsung, spunând pur şi simplu "Bixby, deschide uşa".

AI Meets World

Samsung crede că inteligenţa artificială are un impact pozitiv şi un rol esenţial în a ne permite să avem mai multă grijă de planetă şi de cei din jur.

Samsung şi-a continuat misiunea de a deveni Net Zero până în 2050, 93% din operaţiunile diviziei sale DX funcţionând pe baza surselor de energie regenerabilă .

În cadrul produselor sale, Samsung continuă să acorde prioritate eficienţei energetice şi dezvoltării funcţiilor AI pentru a face posibil acest lucru. Fie că este vorba de inteligenţa artificială în interiorul aparatelor electrocasnice, cum ar fi frigiderele şi maşinile de spălat, sau de utilizarea inteligenţei artificiale, toate demersurile Samsung au în vedere îmbunătăţirea sistemului SmartThings Eco pentru a economisi mai multă energie.

Frigiderele Samsung AI Hybrid au fost concepute pentru a economisi energie. Prin combinarea a două surse de energie, un compresor şi tehnologia de răcire Peltier, frigiderul reacţionează inteligent atunci când se utilizează mai multă energie decât de obicei. De exemplu, dacă uşa frigiderului este lăsată deschisă mai mult timp, tehnologia Peltier funcţionează ca o sursă suplimentară de răcire pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică generală, se arată în comunicat.

Pe scena de la IFA, Samsung a dezvăluit că Bespoke AI Laundry Combo este disponibil acum şi în Europa. Combinaţia de maşină de spălat şi uscător All-in-One reprezintă un singur aparat eficient din punct de vedere al spaţiului, care finalizează ciclul de spălare şi uscare într-o singură secvenţă. Ciclul de spălare nu numai că îndeplineşte, ci şi depăşeşte cerinţele minime de eficienţă energetică pentru clasa A cu până la 20%, ciclurile de spălare şi uscare combinate îndeplinind şi ele clasa A. Această performanţă impresionantă se datorează tehnologiei avansate de uscare cu pompă de căldură, care usucă hainele rapid, delicat şi eficient la temperaturi mai scăzute.

Ecosistemul SmartThings stă la baza angajamentului Samsung de a fi pionier în domeniul eficienţei energetice. Ecosistemul poate poate face o mulţime de schimbări mici, care fac cu adevărat diferenţa. De exemplu, AI Energy Mode din SmartThings Energy poate economisi până la 70% din consumul de energie pentru maşinile de spălat. De asemenea, cu SmartThings Away Mode, utilizatorii nu mai trebuie să îşi facă griji că uită să stingă lumina sau televizorul atunci când ies din casă. Senzorii din diverse aparate detectează lipsa utilizatorului într-o cameră şi închid sistemele pentru a economisi energie.

Dispozitivele cu inteligenţă artificială personalizate pot, de asemenea, să economisească energie prin programarea şi încărcarea optimă. Aceste funcţii întârzie începerea unui ciclu de spălare şi a încărcării pentru a evita orele de vârf în cnsumul de energie şi pentru a reduce costurile energetice.

Pentru mai multe informaţii despre produsele menţionate în acest comunicat, vă rugăm să vizitaţi Samsung Global Newsroom aici.

Expoziţia Samsung de la IFA va fi deschisă între 6 şi 10 septembrie la City Cube în Berlin.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb