IFC ajută la construirea unui complex ecologic dedicat spaţiilor de birouri

S.B.
Companii #Construcţii / 20 aprilie 2021

IFC ajută la construirea unui complex ecologic dedicat spaţiilor de birouri

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, sprijină construirea unui complex IT ecologic, cu o suprafaţă de 60.000 m2 la Iaşi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Clădirea va fi unul dintre cele mai mari complexe de birouri din ţară.

IFC oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding aflată în proprietatea exclusivă a acestuia, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăţi din domeniul IT&C. Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii româneşti având sediul în România. Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare cu scopuri multiple, deţinând un portofoliu divers de proprietăţi în toată România.

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelenţă în proiectare pentru o eficienţă crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puţin 20% mai puţină energie şi mai puţină apă decât clădirile obişnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

"Pentru Iulius este o onoare să poată beneficia de sprijinul unor parteneri puternici", a declarat Iulian Dascălu, preşedinte Iulius Holding. "Obţinerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă şi a politicilor operaţionale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce priveşte investiţiile internaţionale."

"Suntem foarte mulţumiţi de parteneriatul cu Iulius Holding căruia îi oferim asistenţă pentru a construi la Iaşi un complex de birouri ecologic, eficient din punct de vedere energetic şi certificat EDGE", a declarat Wiebke Schloemer, Director IFC pentru Europa şi Asia Centrală. "Această operaţiune vine să sprijine obiectivele strategice ale României de a atrage investiţii în locuri de muncă capabile să valorifice competenţe digitale, de a încuraja dezvoltarea regională şi de a funcţiona în cadrul tranziţiei verzi".

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb