IGPR: 77 de infracţiuni economice depistate în ultima săptămână

Stelian Bădescu
Miscellanea / 13 august 2016

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au cercetat, în această săptămână, 84 de persoane şi au constatat comiterea a 77 de infracţiuni economice, în urma cărora au reţinut 11 persoane şi au arestat trei, informează un comunicat publicat pe site-ul IGPR.

Astfel, în perioada 5 - 11 august, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii au constatat 77 de infracţiuni economice, iar de comiterea acestor fapte sunt bănuite 84 de persoane, dintre care 11 au fost reţinute, 3 arestate, iar 6 sunt cercetate sub control judiciar.

"Poliţiştii au constatat 24 de fapte de evaziune fiscală, câte 8 infracţiuni prevăzute de Codul vamal şi abuz în serviciu, precum şi câte şapte fapte prevăzute de legea privind mărcile şi indicaţiile geografice, delapidări şi înşelăciuni. Au mai fost constatate cinci infracţiuni de uz de fals, câte trei fapte de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor, câte două infracţiuni de corupţie şi fals material în înscrisuri oficiale şi o fapta prevăzută de Codul fiscal", se arată în comunicat.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române au efectuat joi trei percheziţii domiciliare în Bucureşti la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare, precizează IGPR.

Din cercetări a reieşit că două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs. În urma percheziţiilor au fost ridicate documente de interes pentru cauză, iar faţă de două persoane, beneficiare ale despăgubirii, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În judeţul Harghita, poliţiştii au efectuat 11 percheziţii domiciliare la sedii sociale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, reprezentanţi legali a opt firme, care ar fi constituit un circuit infracţional evazionist pentru eludarea obligaţiilor fiscale.

Potrivit IGPR, aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate achiziţii fictive (materiale de construcţii, piese şi componente auto, etc.), în valoare de peste 240.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu peste 100.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 1.050 de dolari, 652 de euro, 74.147 de lei şi 75.000 de forinţi, precum şi ştampile şi acte contabile, medii de stocare (laptopuri, calculatoare, hard-discuri externe şi memory-stick-uri) şi telefoane mobile.

În acest caz au fost reţinute trei persoane, faţă de care instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb