IGPR: Percheziţii la suspecţi de furt din Germania - trei reţinuţi şi bunuri de 30.000 de euro ridicate

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 26 noiembrie 2015

Trei cetăţeni români au fost reţinuţi, iar bunuri în valoare de peste 30.000 de euro şi înscrisuri au fost ridicate de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate în Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi Buzău, la persoane bănuite de furturi comise în Germania, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi furat cupru de pe teritoriul Germaniei, prejudiciul total fiind de aproximativ 250.000 de euro. La acţiunile poliţiştilor români au fost prezenţi şi 12 ofiţeri de poliţie germani din Landul Bavaria.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi poliţiştii de investigaţii criminale de la inspectoratele de poliţie judeţene din Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat 13 percheziţii domiciliare.

Potrivit IGPR, au fost puse în executare şapte mandate europene de arestare, emise de către magistraţii germani pe numele cetăţenilor români suspectaţi. Până în prezent, au fost depistate şi reţinute trei persoane: două pe raza judeţului Giurgiu şi una pe raza judeţului Bihor, la ieşirea din ţară.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro (telefoane mobile, cartele telefonice, tehnică de calcul, aparatură electrică şi unelte).

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere, furt calificat şi tentativă la furt calificat. Suspecţii vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile germane.

Acţiunea s-a organizat în baza unor cereri de comisie rogatorie internaţională, formulate de autorităţile judiciare din Nurnberg şi Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii Internaţionale şi Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb