IGSU va primi 4 unităţi mobile de terapie intensivă

A.D.
Comunicate de presă / 12 iunie 2020

IGSU va primi 4 unităţi mobile de terapie intensivă

Zilele acestea se finalizează o etapă importantă pentru creşterea rezilienţei sistemului naţional de urgenţe. În dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor ajunge patru unităţi mobile de terapie intensivă achiziţionate cu sprijinul societăţii civile şi a mediului de afaceri, anunţă un comunicat de presă trimis redacţiei.

Iniţiativa lansată de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, de creare a unui prototip de unitate mobilă s-a bucurat repede de succes. Apelul a fost propagat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi actori importanţi din societate au răspuns la el. 3 unităţi de acest fel au fost achiziţionate de Fundaţia Mereu Aproape şi una de KMG International (Rompetrol) împreună cu Crucea Roşie Română.

Prima astfel de unitate a ajuns deja în ţară, iar ultimele 3 vor ajunge în cursul zilei de astăzi. Ele vor fi prezentate publicului larg în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care va primi în administrare, prin sponsorizare, aceste unităţi, le va distribui şi plasa strategic la nivel naţional, pentru o reacţie rapidă în caz de pandemii sau accidente colective şi dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.

Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unităţi poate fi deplasată oriunde în ţară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) şi oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienţilor în stare critică. Fiecare din unităţile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, dotarea celor patru unităţi făcându-se atât prin eforturile iniţiatorilor dar şi cu sprijinul Guvernului României.

Recepţia şi aducerea în ţară a celor 4 unităţi de terapie intensivă s-a realizat prin eforturile unei echipe mixte din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a Fundaţiei pentru SMURD. Aceeaşi echipă, la solicitarea filialei de Cruce Roşie Suceava, a recepţionat şi adus în ţară, odată cu ultimele 3 unităţi mobile, şi unitatea mobilă de terapie intensivă achiziţionată de aceştia, care ridică astfel la 5 numărul unor astfel de unităţi mobile existente în România.

Dr. Raed Arafat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spune: "Acest tip de unitate de terapie intensivă este unic în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătăţim semnificativ evoluţia pacienţilor cel mai grav afectaţi de infecţia cu SARS-CoV-2 acolo unde capacităţile spitalelor fizice sunt depăşite, dar şi în orice alte situaţii cu un număr mare de victime care au nevoie de susţinere avansată a funcţiilor vitale cum sunt accidentele colective cu număr mare de victime, pandemiile, dezastrele naturale sau industriale. Utilitatea unei astfel de soluţii depăşeşte graniţele ţării şi contextul actual, putând fi, în egală măsură, parte a suportului acordat de ţara noastră la nivel internaţional, sub egida Mecanismului European de Protecţie Civilă. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri şi a societăţii civile în sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei naţionale de protecţie civilă cu patru astfel de unităţi. Le mulţumim tuturor pentru încrederea arătată care ne onorează şi obligă, în egală măsură, să continuăm eforturile pentru asigurarea unor îngrijiri de cea mai înaltă calitate pacienţilor în stare critică".

Frank Wagner, CEO Lidl România , a declarat: "Pandemia de Coronavirus a pus o presiune uriaşă pe sistemele medicale din toată lumea. Colaborarea noastră cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Fundaţia pentru SMURD este deja tradiţională şi este firesc, în contextul actual, să susţinem iniţiativa de a crea conceptual şi a aduce fizic în România prima unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi pentru a putea oferi , la nevoie, îngrijirile necesare pacienţilor diagnosticaţi cu noul Coronavirus şi aflaţi în stare gravă. Dincolo de situaţia cu care ne-am confruntat în ultimele luni, utilitatea unei astfel de unităţi în orice situaţie care implică multiple victime în stare gravă, alături de oportunitatea de a fi folosit pentru instruire, au fost argumentele suplimentare care ne-au făcut să susţinem acest demers ".

Alessandra Stoicescu, Preşedinte Fundaţia Mereu Aproape , a declarat: "Convinşi că bunătatea vindecă lumea şi înarmaţi cu încrederea arătată de donatorii noştri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost şi ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectaţi de pandemie, cadre medicale şi pacienţi deopotrivă inclusiv prin achiziţia şi echiparea cu echipamente esenţiale, monitoare, injectomate şi perfuzomate a celor două unităţi mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape. Ne bucurăm să fim, totodată, mesagerii solidarităţii poporului român la nivel european prin dimensiunea de suport internaţional pe care existenţa în ţara noastră a acestor unităţi de terapie intensivă o poate avea la nevoie".

Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG International, a declarat:. "Suntem alături de societatea civilă şi autorităţi în demersul lor. Solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale, dar în situaţii de criză acestea sunt vitale. Ne bucurăm să fim parte a unui demers care transformă România într-un pion important în regiune din punctul de vedere al pregătirii protecţiei civile pentru intervenţie în situaţii extreme, creând premizele intervenţiei la nevoie nu doar în România ci şi în alte ţări unde avem operaţiuni - Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia".

Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română, a declarat: "Crucea Roşie şi Rompetrol au răspuns apelului lansat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă susţinând achiziţia unei unităţi mobile de terapie intensivă. Totodată, cu fonduri din cadrul campaniei "România Salvează România", am asigurat dotarea a două unităţi mobile cu injectomate şi stative pentru injectomate. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Vom rămâne în continuare în prima linie a umanităţii alături de oameni ".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb