IKEA retrage de pe piaţă scaunul înalt pentru copii Leopard şi le dă clienţilor banii înapoi

F.A.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 22 decembrie 2009

Retailerul de mobilier şi accesorii pentru casă IKEA retrage de pe piaţă scaunul înalt pentru copii Leopard, iar magazinul companiei din Zona Comercială Băneasa urmează să le returneze clienţilor care au achiziţionat acest tip de scaun suma integrală plătită pe produs, a anunţat marţi compania, informează NewsIn.

Scaunul înalt cu tavă pentru copii este format din cadru şi şezut, care se achiziţionează separat. Şezutul se fixează pe cadru cu ajutorul unui sistem de fixare poziţionat în partea din faţă jos şi din spate sus a şezutului.

"Retailerul de mobilier şi accesorii pentru casă IKEA a primit 11 sesizări la nivel mondial de la clienţi cu privire la desprinderea sistemului de fixare a şezutului pe cadru. Ca urmare, compania a început imediat o investigaţie asupra cauzei desfacerii acestui sistem. Ancheta este în curs de desfăşurare, însă designerii IKEA au constatat deja că desfacerea acestui sistem poate duce la apariţia riscului ca şezutul să cadă prin cadru în timpul utilizării. De asemenea, întrucât partea proeminentă din cadrul sistemului este de dimensiuni mici, o eventuală desprindere a acesteia ar putea duce la sufocarea unui copil care ar încerca să o bage în gură. Pentru a preveni posibilitatea producerii unor astfel de incidente, IKEA a decis să retragă imediat scaunele înalte pentru copii Leopard de pe piaţa mondială", se arată în comunicatul emis marţi de IKEA.

Compania IKEA precizează totodată că nu va ezita să ia măsuri imediate pentru a preveni orice risc cu privire la siguranţa lor. "Din acest motiv, compania a decis să retragă imediat cadrele şi şezuturile scaunelor Leopard de pe rafturile tuturor magazinelor şi să invite clienţii din întreaga lume să nu le mai folosească şi să le returneze cât mai repede la magazinele de unde le-au cumpărat", mai spun reprezentanţii IKEA.

Potrivit acestora, toate produsele din gama IKEA sunt testate atât intern, cât şi în laboratoare externe, şi sunt supuse unor analize amănunţite ale riscurilor care ar putea apărea în timpul utilizării lor.

"Scaunul Leopard a fost testat în laboratoarele acreditate ale IKEA din Suedia, în conformitate cu standardele de siguranţă impuse de Uniunea Europeană pentru scaunele înalte pentru copii EN 14988. Procedurile de testare a produselor se bazează pe situaţiile reale de folosire a lor în viaţa de zi cu zi şi tocmai pentru că acestea sunt într-o continuă schimbare, e nevoie de îmbunătăţirea continuă atât a produselor şi a tehnicilor de fabricaţie, cât şi a procedurilor de testare, aşa încât fiecare produs să corespundă aşteptărilor clienţilor, fără nicio excepţie", se mai arată în comunicatul companiei.

În prezent, în paralel cu ancheta iniţiată de IKEA asupra defectelor care au cauzat sesizările primite de la clienţi, scaunele Leopard sunt supuse unor teste corespunzătoare standardelor de siguranţă impuse în SUA, de către un institut extern specializat, în vederea creşterii gradului de siguranţă pe care acestea îl oferă, potrivit sursei citate.

Cadrele şi şezuturile scaunelor Leopard au fost fabricate în Italia şi au fost comercializate în magazinele IKEA din lume începând din octombrie 2009. Până în prezent, s-au vândut peste 5.474 de scaune Leopard la nivel mondial, iar clienţii sunt aşteptaţi să le returneze la magazinul din care le-au cumpărat.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a vândut 20 de cadre şi 16 şezuturi de scaune Leopard, fără a primi nicio reclamaţie. Clienţii care au achiziţionat un astfel de produs din magazinul IKEA din Băneasa îşi pot primii banii înapoi începând de miercuri şi inclusiv în perioada sărbătorilor, spun reprezentanţii IKEA.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd. Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară. La fel ca şi celelalte magazine IKEA din lume, magazinul din România este operat prin sistem de franciză în baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., deţinătoarea conceptului IKEA şi singura companie din lume în măsură să acorde dreptul de franciză. Compania care deţine franciza magazinului IKEA în România este Moaro Trading S.R.L.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb