Imation lanseaza hard diskul portabil de stocare Imation RDXImation lanseaza hard diskul portabil de stocare Imation RDX

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 mai 2007

Cartusele de hard disk portabil Imation RDX contin un drive pentru hard disk de aproximativ 6 cm care ofera toate avantajele depozitarii disk-to-disk, inclusiv performanta înalta si o marja mica de eroare, dar si protectie rapida a datelor business si a celor personale. Au capacitati de la 40GB pâna la 160GB si ofera compatibilitate forward si backward. Cartusele de hard disk portabil Imation RDX sunt compatibile si intersanjabile cu toate platformele de hard disk portabil RDX si RD1000 de pe piata.

Hard diskul portabil media ofera protectie totala a datelor si ajuta la asigurarea unui spatiu de stocare portabil, usor de folosit, de încredere, rapid pentru SMB.

Caracteristici si beneficii

Design dur - contine un drive de hard disk într-un design de cartus durabil, construit sa reziste la cazaturi de la un metru înaltime.

Compatibilitate - compatibil scrie/citeste si intersanjabil cu platformele de hard disk portabil RDX si RD1000, inclusiv cu Dell PowerVault RD1000.

Capacitate - de 40GB, 80GB, 120GB si 160GB, cele mai mari capacitati ale cartuselor RDX disponibile momentan.

Sistemul de stocare hard disk portabil Imation RDX - USB extern sau dock SATA si un cartus hard disk portabil

Acceptare OEM - cartusele sunt compatibile cu dock-urile Dell RD1000

Solutie de backup usor de folosit - dispozitivul este montat ca drive portabil ce permite efectuarea operatiei simple de backup drag-n-drop

Sigur si durabil - cartusele RDX sunt protejate atât împotriva socurilor, cât si descarcarii statice

Expansibil si flexibil - Dockul este compatibil cu 40GB, 80GB, 120GB, 160GB si viitoare capacitati mai mari

Rapid - Accesul la date este aproape instant, minimizând timpul de backup si de restore

Sigur - software de backup ce ofera cea mai buna protectie informatiilor valoroase prin codare si parola.

Specificatii tehnice

Protectie: switch mecanic

Marime/greutate: 6,64 cm W 11,9 cm D 2,36 cm H, 173 grame

Protectie împotriva descarcarii statice: pâna la 5000 de volti

Protectie la socuri: 900 forta G la 1 metru

Ambalaj: scrie pe ambalajul din fata

Imation achizitioneaza de la TDK afacerea de înregistrare media

pentru 300 de milioane $!

Companiile Imation si TDK au anuntat ca au ajuns la un acord final conform caruia Imation va achizitiona businessul international de înregistrare media TDK si folosirea brandului companiei pentru produsele de înregistrare media. Tranzactia este evaluata la 300 milioane $, atât în actiuni Imation, cât si cash, suma ce ar putea creste cu 70 de milioane $ în functie de performantele viitoare ale businessului achizitionat. TDK va pastra divizia de R&D, fabrica si afacerea OEM. Consiliile directoare ale ambelor companii au aprobat tranzactia.

Conform tranzactiei propuse:

Imation va achizitiona businessul de înregistrare media TDK si folosirea brandul TDK pentru actualele si viitoarele produse de înregistrare media, printre care se numara casete, media optice, media flash si accesorii.

La finalul tranzactiei, TDK va primi aproximativ 280 milioane $ în actiuni Imation, reprezentând aproximativ 17 % din actiunile vândute si 20 milioane $ cash în functie de anumite conditii. Prin aceasta tranzactie, TDK va deveni cel mai mare actionar al Imation si va avea dreptul de a numi un reprezentant în Consiliul Director Imation. Conform întelegerii, actiunile TDK nu vor depasi 22% din totalul actiunilor Imation pe o baza diluata în întregime.

Afacerea de înregistrare media TDK opereaza la nivel global, cu centre principale în Europa, Japonia, SUA si Asia. Se asteapta ca pâna la încheierea tranzactiei o parte din angajatii companiei sa fie transferati la Imation. Conform estimarilor, tranzactia se va încheia în cel de-al treilea trimestru calendaristic din 2007, în functie de conditiile juridice.

TDK va continua operatiunile R&D si realizarea produselor de înregistrare media, inclusiv a casetelor audio, video, de stocare a datelor si a discurilor optice Blu-ray. TDK va furniza produse firmei Imation, precum si celorlalti clienti OEM.

- Tranzactia include un contract de aprovizionare prin care produsele TDK vor fi furnizate în continuare pe piata.

"Prin aceasta tranzactie, Imation îsi extinde portofoliul de branduri si construieste pe cei patru piloni de stocare. Imation aduce bine cunoscutul brand TDK în portofoliul sau de branduri puternice si adauga produsele de înregistrare media TDK, apreciate la nivel international, la portofoliul nostru comercial si pentru consum", a declarat Frank Russomanno, presedinte si CEO Imation. "Continuam sa construim pe brandul nostru global, pe portofoliul mare de produse, pe capabilitatea tehnologica puternica si pe distributia globala, acolo unde cooperam operational. Imation si TDK au pus bazele unui parteneriat strategic pe termen lung care permite celor doua companii sa colaboreze în arii de interes si beneficii mutuale", a mai spus Russomanno.

"Brandurile puternice sunt importante deoarece consumatorii îsi stocheaza informatiile critice pe aceste produse. TDK si Imation pot dezvolta o cooperare ideala, completându-se reciproc cu puncte tari în ceea ce priveste regiunile, produsele si tehnologiile. Îmbinarea puternicului brand TDK si a brandului international, precum si a capabilitatilor de management al produsului de la Imation reprezinta strategia perfecta de a profita de aceste tendinte, de a concura eficient, de a raspunde cererii de pe piata în continua schimbare si de a dezvolta afacerea într-un mod profitabil", a declarat Takehiro Kamigama, presedintele TDK.

"În aceasta era de "convergenta digitala", în care tehnologiile de comunicare devin mai puternice si internetul este omniprezent - produsele de înregistrare media care raspund cererii de capacitate si mobilitatii trebuie sa anticipeze necesitatile viitoare ale consumatorilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a "avea un stil de viata digital"", a concluzionat Kamigama.

Mai multe informatii despre Imation si despre aceasta tranzactie, puteti gasi la www.imationc.com. Informatii suplimentare despre TDK puteti gasi la www.tdk.co.jp/tetop01/index.htm.

Imation Corp. (www.Imation.com) este singura companie din lume care se concentreaza în întregime pe dezvoltarea, producerea si furnizarea de produse de stocare a datelor, incluzând cei patru piloni ai stocarii - pe hard discul magnetic, optic, flash si extern. Cu mai mult de 50 de ani de leardership în stocarea de date, începând cu dezvoltarea primului CD, Imation si-a marcat cea de-a zecea aniversare ca si companie independenta în timpul anului 2006. Alaturi de brandul Imation, portofoliul international de branduri al Imation Corp. include brandul Memorex, unul dintre cele mai recunoscute nume din industria electronica, cunoscuta prin sloganul: " Este viata sau este Memorex? "

TDK (www.tdk.co.jp/tetop01/index.htm) este una dintre principalele companii electronice internationale din Japonia. A fost înfiintata în 1935 pentru a comercializa "oxid de fier", un material esential în electronica si fizica. Linia de produse obisnuite ale TDK include substante ce contin oxid de fier, componente electronice, produse pentru retelele wireless, capuri magnetice pentru HDD si produse novatoare de înregistrare media. Vânzarile nete din martie 2006 au fost de 6.8 miliarde $.

Imation este lider mondial în furnizarea de produse mobile de stocare a datelor, concepute pentru a ajuta clientii sa creeze, sa protejeze si sa regaseasca informatii valoroase. Imation este singurul dezvoltator si producator din aceasta industrie care are tehnologia, parteneriatele si viziunea necesare pentru a conduce industria catre viitor. Pentru detalii, accesati www.imation.com

Acest comunicat va este furnizat de compania Omnilogic distribuitor cu valoare adaugata al produselor Imation si Omnient SRL "Data Elite Professional Partner" pentru Imation in Romania. Prin introducerea pe piata locala a unor tehnologii de vârf la nivel mondial, Omnilogic se situeaza în avangarda dezvoltarii tehnologice din domeniul IT&C. Detalii despre Omnilogic gasiti pe www.omnilogic.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb