IMOBILIARIUM: Toamna aceasta este perioada cea mai buna de investiţii imobiliare din ultimii ani

V.G.
Companii / 5 octombrie 2022

Toamna aceasta este perioada cea mai buna de investiţii imobiliare din ultimii ani

Potrivit Imobiliarium, toamna aceasta reprezintă o bună perioadă de investiţii în imobiliare, întrucât schimbările socio-economice în derulare vor face mai dificilă achiziţia începând cu anul viitor, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Mai exact, 2023 vine cu creştere a taxelor în real-estate, precum şi o ofertă mai redusă, cauzată de încetinirea ritmului de eliberare a autorizaţiilor de construcţie în Bucureşti. Pe de altă parte, investiţiile imobiliare sunt, în continuare, printre cele mai sigure, iar România reprezintă, încă, una dintre cele mai accesibile pieţe din regiune.

Specialiştii subliniază faptul că începând cu anul 2023 TVA-ul va creşte de la 5% - cât este în prezent - la 19%. Singura excepţie în care TVA-ul de 5% se va păstra anul viitor este reprezentată de cazul primei achiziţii, în valoare de până la 120.000 de euro.

Totodată, în Bucureşti oferta este limitată, întrucât ritmul de eliberare a autorizaţiilor de constuire a încetinit, în special în inelul central al Capitalei. Mai mult, preţurile materialelor de construcţii fluctuează în continuare, iar manopera constructorilor creşte exponenţial.

Pe de altă parte, într-un context în care volatilitatea monedelor este foarte mare, investiţia în real-estate rămâne, în continuare, una sigură. Luând în considerare exemplul ultimilor 30 de ani, proprietăţile vandabile (cele din zone bune) vor putea fi valorificate uşor, în orice moment al pieţei, spun specialiştii.

La aceasta se poate adăuga faptul că România este, în continuare, o piaţă încă accesibilă, comparativ cu alte ţări din regiune, iar nevoia românilor de a avea o locuinţă se menţine ridicată, fiind ţara cu cel mai mare procentaj de proprietari din Europa (cca. 96%). Mai mult, randamentul chiriilor din imobiliare este, încă, atractiv în România, ajungând la aproximativ 4-5%.

Propriile nevoi şi criterii determină perioada ideală de achiziţie în imobiliare

Potrivit specialiştilor Imobiliarium, perioada ideală de achiziţie în imobiliare trebuie să coincidă cu acoperirea propriilor nevoi şi criterii, care variază în funcţie de tipologia vieţii fiecărui individ şi familii, ce pot fluctua, după cum s-a demonstrat în pandemie.

"Nu există un răspuns standard pentru clasica întrebare < < Când să cumpăr? > >. Dacă se răspunde corect la întrebarea < < Ce şi unde să cumpăr? > >, bazat pe criteriile individuale, proprietatea corectă se va face remarcată în căutări, iar acela devine momentul tău potrivit pentru achiziţie. Iar din punctul de vedere al investitorilor, lucrurile sunt şi mai simple. Dacă bifezi criteriile esenţiale - zonă bună, cu acces facil, multe beneficii şi locuinţă de calitate - atunci randamentul este excelent, raportat la costul proprietăţii respective", a declarat Mihai Cima, organizator Imobiliarium.

Pe de altă parte, perioadele impredictibile - precum actuala situaţie geopolitică - pot influenţa imediat clientul final, care devine reticent, chiar dacă pe termen foarte scurt. În aceste perioade, investitorii au acces la mai multe proprietăţi disponibile, ceea ce le favorizează şi eficientizează procesul de achiziţie.

Imobiliarium vine cu o ofertă de peste 14.000 de locuinţe

Imobiliarium 2022 va avea loc în week-end-ul 14-16 octombrie, în noua locaţie a evenimentului - NORD Events Center by Globalworth, un spaţiu modern, accesibil - aflat la un minut distanţă de staţia de metrou Pipera, ce dispune de parcare dedicată vizitatorilor.

Prin intermediul platformei de înregistrare MyConnector, organizatorii Imobiliarium facilitează accesul gratuit la eveniment, dacă înregistrarea este realizată înainte de începerea târgului. Acelaşi instrument digital oferă vizitatorului şi posibilitatea de a primi o segmentare dedicată a ofertelor din cadrul expoziţiei (în funcţie de nevoile sale, bifate la înscriere), astfel încât în cadrul evenimentelului va şti exact ce ansamblu se regăseşte în criteriile sale.

Pre-înregistrarea se poate face direct pe website, iar pentru cei care nu aleg această variantă, biletul de acces direct la târg va fi în valoare de 20 de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. de ce toamna asta?

    se da busitura finala la credit? 

    s c cret 

    uitati sa suneti ca aveti profituri delasate din trendul istoric al evenimentelor!!

    este o parabola colosala!!! 

    asteptam sa revina cu picioarele pe pamant caci s-a sarit calul! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb