"Impact": Deschiderea insolvenţei cerută de "Romconstruct", un "şantaj indirect"

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2010

Dan Ioan Popp: "Considerăm soluţia instanţei ca fiind cel puţin surprinzătoare".

Dan Ioan Popp: "Considerăm soluţia instanţei ca fiind cel puţin surprinzătoare".

Tribunalul Bucureşti a admis cererea companiei "Romconstruct" de des-chidere a insolvenţei dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (Impact SA). Societatea contestă decizia instanţei de fond de admitere a acţiunii formulate de "Romconstruct" SA Ploieşti privind deschiderea insolvenţei, directorul general al companiei, Dan Ioan Popp, considerând această acţiune un "şantaj indirect".

"Considerăm soluţia instanţei ca fiind cel puţin surprinzătoare, având în vedere faptul că Impact SA nu are o situaţie a patrimoniului care să se caracterizeze prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile", susţine reprezentantul companiei, adăugând că "numai disponibilităţile în conturile de numerar şi asimilate ale societăţii noastre sunt de peste 10 milioane lei, cu mult pentre nivelul sumei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrările lunare de cash ale Impact SA sunt de circa 4 milioane lei". Potrivit domniei sale, "această situaţie este un abuz de instrument juridic, cererea insolvenţei fiind o posibilă insinuare de şantaj indirect".

Reprezentanţii societăţii se declară surprinşi să constate că acest lucru nu pare să fi fost analizat de către instanţă, având în vedere că, în conformitate cu definiţia insolvenţei din Legea 85/2006, patrimoniul "Impact" SA nu este în situaţia în care fondurile băneşti disponibile să fie sub nivelul datoriilor exigibile.

"Romconstruct" a cerut, la începutul acestui an, insolvenţa "Impact" SA, solicitând plata unei datorii de aproximativ 1,3 milioane lei, debit pe care dezvoltatorul imobiliar nu îl recunoaşte. Carmen Săndulescu, directorul economic al Impact SA, susţine că nu a plătit pentru că nu consideră că datorează această sumă unei companii care are datorii mult mai mari faţă societate. Conform domniei sale, "Romconstruct" a fost antreprenor general al "Impact" SA în perioada 2006-2008, contractul fiind reziliat de dezvoltator din cauza lucrărilor considerate de proastă calitate, precum şi a întârzierilor repetate, "Impact" SA având de recuperat datorii de peste 16 milioane lei de la Romconstruct.

Potrivit directorului general al "Impact" SA, compania îşi va continua activitatea, având lichidităţi în conturi: "Vom contesta decizia Tribunalului de a aproba insolvenţa", declară domnul Popp, afirmând că decizia nu este definitivă şi există posibilitatea recursului, cererea în acest sens şi solicitarea suspendării efectelor sentinţei fiind depuse în cursul zilei de astăzi.

Acceptarea cererii Romconstruct de intrare în insolvenţă a companiei "Impact" a dus la suspendarea acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ale companiei pe o perioadă de cel puţin două săptămâni, timp în care reprezentanţii "Impact" SA speră ca acest litigiu să fie rezolvat.

Reprezentanţii "Romconstruct" nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a-şi exprima poziţia în legătură cu acest subiect.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intotdeauna cand doreste sa-si atace adversarul, IMPACT foloseste cuvantul "SANTAJ". Dar am mai scris-o si in alte comentarii, avocatul lor se dadea "zmeu zmeu zmeu"(ca sa dau jn citat celebru dintr-un cantec)in procese relativ mici prin provincie. Pai aici trebuia sa-si dovedeasca iscusinta! Nu pe la oradea unde un naiv a crezut in dreptatea lui si i s-a dat una peste bot rau de tot. Acum insa e vremea lor sa si-o ia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb