Impactul inteligenţei artificiale asupra instituţiilor de sănătate

R.S.
Miscellanea / 27 august

Impactul inteligenţei artificiale asupra instituţiilor de sănătate

Inteligenţa Artificială (AI) este aplicată în moduri din ce în ce mai interesante. Cu capabilităţile AI acum integrate în interfoane video, difuzoare de reţea şi chiar în camere de supraveghere video, posibilităţile de utilizare sunt nelimitate. Suntem acum capabili să "învăţăm" dispozitivele noastre inteligente de reţea să înţeleagă ceea ce văd, permiţându-le să analizeze scenele şi să furnizeze date valoroase în timp real, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, aceasta poate aduce beneficii unei varietăţi largi de industrii, una dintre acestea fiind sectorul sănătăţii. De la îngrijirea pacienţilor până la gestionarea operaţiunilor unui spital, poţi îmbunătăţi o gamă vastă de procese cu ajutorul AI. Şi, deşi vor exista cu siguranţă creşteri semnificative ale eficienţei şi productivităţii datorate adoptării acestei tehnologii, acestea provin dintr-o capacitate de împuternicire, nu de înlocuire.

Iată câteva exemple esenţiale de moduri în care AI transformă deja sectorul sănătăţii.

Monitorizarea resurselor şi pacienţilor

Spitalele dispun în general de spaţii extinse, un număr mare de pacienţi, personal şi vizitatori care traversează proprietatea în orice moment. Aceasta înseamnă că poate fi o provocare să monitorizezi întreaga zonă, oferind în acelaşi timp fiecărui pacient şi membru al personalului nivelul adecvat de atenţie. Inteligenţa artificială poate reduce impactul acestor provocări prin detectarea automată şi alertarea în cazul unor situaţii şi evenimente predefinite. Tehnologia ajută considerabil la creşterea conştientizării situaţionale şi poate alerta personalul de securitate cu privire la comportamente agresive, dar nu numai, în timp real.

De asemenea, unităţile medicale tind să aibă un raport limitat între personal şi pacienţi. AI este necesară pentru a ajuta la automatizarea fluxurilor de lucru şi pentru a oferi mai mult timp pentru a răspunde nevoilor pacienţilor şi altor probleme mai urgente. De exemplu, un flux de lucru comun pentru AI îţi permite să monitorizezi câte persoane se află într-o cameră (util pentru a detecta dacă sala de urgenţe este supraaglomerată sau dacă se formează o coadă lungă la biroul de primire), câte maşini sunt prezente sau cât stoc a mai rămas. Aceasta poate notifica atunci când pragul minim de stoc este atins, fără a fi necesar ca cineva să verifice manual. În plus, poate ajuta la urmărirea unui pacient sau rezident individual, se menţionează în comunicat.

În special în fluxurile de lucru care necesită acces restricţionat, pacienţii din secţiile de psihiatrie, copiii care se rătăcesc şi persoanele în vârstă care părăsesc incinta pot fi monitorizaţi utilizând atribute ale obiectelor, cum ar fi tipul de top sau pantaloni pe care îi purtau, respectând totodată intimitatea pacienţilor şi rezidenţilor.

În zone precum secţiile de psihiatrie sau camerele de urgenţă, unde sunt necesare camere, dar consimţământul pentru monitorizare nu a fost exprimat în mod explicit, se pot aplica niveluri adecvate de confidenţialitate folosind AI.

Tipul de mască dinamică poate fi folosit şi în spitalele de copii sau în unităţile de îngrijire a seniorilor pentru a monitoriza dacă pacienţii stau în picioare sau întinşi sau dacă se comportă într-un mod îngrijorător, reducând în acelaşi timp îngrijorările legate de intimitate.

Monitorizarea proactivă a mediului de sănătate

Identificarea unui vehicul este la fel de importantă ca şi capacitatea de a identifica o persoană. Recunoaşterea plăcuţelor de înmatriculare poate oferi date utile despre vehiculele care stau frecvent în zone sensibile. De asemenea, poate ajuta la identificarea unui vehicul implicat într-o infracţiune, cum ar fi vandalismul pe proprietatea spitalului, un atac sau o tentativă de atac asupra pacienţilor sau personalului, intrarea neautorizată după orele de program sau infracţiuni comise din vehicul (cum ar fi ridicarea unui pacient împotriva voinţei acestuia). Toate acestea sunt dovezi valoroase atât pentru securitatea spitalului, cât şi pentru forţele de ordine.

Inteligenţa de detectare a armelor este, de asemenea, activată prin localizarea obiectelor şi poate ajuta la identificarea automată a prezenţei unei arme, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb